Как да изплакнете косата с къна методи и препоръки

Сред познатите видове естествени багрила Henna е най-популярен и сейфа. Въпреки всички свои предимства, тя има голям недостатък: бързо изплакнете косата с къна е почти невъзможно. Въпреки това, има начини да се намали интензивността на цвета, без да уврежда структурата на косъма.Какво е Henna

Хена - боядисване естествен произход, получен от листата на растенията Лоусън. Козметичната индустрия използва 2 вида къна:

  • Безцветен - използва се за възстановяване на косата, оцветяващи свойства не притежават.
  • Цвят (Иран, Судан, Индия) къна - характеризира с лечебни свойства, той е в състояние да боядисване на косата в различни нюанси на червеното. Има и черна къна (Басма).

Цветът, произведени от къна, трае дълго време - от 1,5 до 10 месеца. Това зависи от различни фактори: времето, изминало от момента на главата на косата оцветяване на първия измиване главата, последващо честотата измиване, индивидуалните характеристики на косата. Повтарящата къна боядисване може да се извършва на всеки 2 - 4 седмици.

Как да се оттегли веднага след къна живопис

Отмийте къната е по-лесно веднага след боядисване на коса. Препоръчително е да се измие главата няколко пъти със стандартен шампоан без използването на климатик или балсам. С помощта на шампоан за дълбоко почистване на косата увеличава шансовете за премахване на къна. Максималният ефект може да се постигне в рамките на първите три дни след процедурата.

Как да се измие къна

Методи и средства за миене

Главното условие, че позволява да се постигне положителни резултати при премахването на къна е за кратък период от време, който е изтекъл, тъй като оцветяването - до 2 седмици. След този период, ефективността на пране (професионален и създаден на базата на народните рецепти) е значително намален. Тъй като къна у дома е доста трудно да се направи извод, отстраняване на боя е най-добре в салон.

специални фондове

Как да се измие къна

Има две форми на изпирания:

  • Киселина - Позволява сваляне на боя от косата, без да предизвикват значителни вреди за здравето на къдрици. Ефективно при премахването на светли нюанси.
  • Blondirujushchy - помага очисти космите на тъмни цветни пигменти. Включени в състава на голям брой химични оксиданти предизвиква негативно влияние върху тяхната структура.

На първо място това се препоръчва да се използва лек повърхност с измиване на къна коса. Ако няма резултат, е да се прилагат средства за дълбоко почистване. Преди да използвате някой от тези инструменти, за да се тества за кожни алергии.

Как да се измие къна
Е създадена продукти, произведени от Paul Mitchel, Естел, L'Oreal Paris, Brelil, Farmen, Kapous. Тези препарати се използват за лечение на упорити боята, обаче, опитът показва, че те успешно се конкурира с пигментите на къна.Професионална характеризира с висока ефективност. И много от тях не са имали значително отрицателно въздействие върху структурата на косата, поради отсъствието на състава на водороден прекис и амониеви съединения. В повечето случаи, премахване на къна от косата напълно наведнъж е почти невъзможно, повечето от боята се появява в 2 - 3 серии.

Използване Blondirujushchy измиване изсветлява 4 - 6 тонове са не само наситен цвят, получен от оцветяването на косата с къна, но също естествения цвят на косата. Многократното използване на такъв агент (при 2-седмични интервали) осигурява пълно отстраняване на багрилото.

За получаване на средствата, необходими за да се смеси избелване на прах, шампоан, вода и 3, 6 или 9% от теоретичния окислител (концентрация на разтвора трябва да бъде избрано правилно: на тъмен тон къдри, толкова по-висока проценти). Количеството на всяка съставка - 20 D. Получаване на състав се прилага на косата с четка. Първата смес се нанася най-тъмните части на косата, след това останалата част се обработва косата. Съхранявайте сместа върху косата трябва да бъде 30 - 50 минути, в зависимост от първоначалното им цвят и постигане на желания резултат. След това продуктът трябва да бъде старателно се промива с вода, без използване на шампоан.

Включени рецепти химични окислители и други компоненти да причинят значителни вреди за здравето на извивката, че е обосновано с високата ефективност на тези средства. След извършване на тази процедура, косата се нуждае от интензивно хранене и грижи.

Традиционните рецепти

Как да се измие къна

Използването популярните рецепти не гарантира пълното отстраняване на къна, но благодарение на тях, можете значително да променят тона по посока на естествения цвят на косата. Премахване на базата на популярни рецепти могат да бъдат използвани на всеки 2 - 3 дни. За да премахнете напълно reddishnesses нужда 5 - 10 процедури.

  • киселина Оцетна баня. Басейнът с топла вода (10-12 L) е необходимо да се излее 4 супени лъжици. л. годни за консумация оцет. В получения разтвор косата се съхранява не повече от 15 минути, а след това два пъти главата измийте с шампоан. Необходимо условие е използването на балсам за обогатяване на почвата. Тази рецепта може да се използва за ежедневно измиване главата на косата след измиване с шампоан. Изсушете косата трябва да бъде по естествен начин.
  • Тоалетен сапун отмива прекалено къна. Тя трябва да се нанася по цялата дължина на нишките и го оставете за 15 минути. След това измийте главата с шампоан, балсам или маска кауза масло. Сапун трябва да се използва в рамките на един месец.
  • Водороден пероксид (8-12% разтвор) може да се използва за получаване на следващия промивната вода (30 мл), пероксид (40 мл) и течен сапун (20 мл), амониев бикарбонат (1 чаена лъжичка ..) са комбинирани в неметален контейнер , Получената маска се нанася с четка върху косата, започващи от тила. Сместа се измива с шампоан след 20 минути, след което косата се промиват с вода и лимонов сок или оцет разтвор.
  • В кефир 2,5% мазнини-ти (1 чаша) се разтваря дрожди (50-60 д). Съставът се нанася върху боядисани кичури къна час, след което се промива с помощта на шампоан. Вместо мая е разрешено да използва синьо или бяла глина.
  • Oil маска може да се постигне максимален ефект. Преди прилага на косата 70% разтвор на алкохол (за 5 минути), необходимо за отваряне кожичките на косата и да се ускори отделянето на къна. След това цялата дължина на корените на косата се прилага и растително масло (зехтин или репей) шапка се носи. За да получите излагане на х и у по време на процедурата се препоръчва да се затопли косата с кърпа или сешоар. Такава маска може да се проведе от 30 минути до 2 часа. За да премахнете състава масло с глава на косата трябва да използвате шампоан за мазна коса (или полиране ефект) и подкиселена вода.
  • Топло крем (за предпочитане кисел) се нанася по цялата дължина на нишките. Продължителност на лечението е от 35 минути до 1 час.

Най-ефективният начин да се справят с къна - олио и оцет ..

След оцветяване химическа боя

Преди боядисване на коса, устойчиви бои, трябва да се осигури пълно елиминиране на къна. В противен случай, резултатът може да бъде непредсказуемо: в най-добрия случай, боята не се ангажира, а в най-лошия - ще получите екзотичен цвят на косата (от синьо-лилаво до жълто-зелен). И когато се опитате да се боядисват косата си тъмен цвят петно ​​може да се окаже, неравномерно.

Вие ми хареса. Сложете + 1: