Как да изберем правилните видове контактни лещи лещи, предимства и недостатъци

Използва се при високи степени на астигматизъм. Тези лещи могат да се носят само по лекарско предписание. Причина дискомфорт при носене, така че очите ви трудно за тях да се адаптиратИзработен от материали на основата на хидрогел. Те не позволяват на кислород, така че ги носят повече от 12 часа е противопоказано. Предимствата на тези лещи са удобството при носене и липса на възможни алергични реакции на очите

Най-удобни за носене лещи. Те са свободни да преминат във въздуха, не дразни роговицата на окото, но могат да причинят алергии при хората, защото те съдържат силикон

В зависимост от приложението, контактни лещи са:

 • Оптично - предназначен за корекция на зрението;
 • терапевтичен - предписва за защита на очите при определени заболявания;
 • козметичен - маскиране дефекти очите (катаракта, помътняване на роговицата);
 • декоративно - използва за промяна на цвета на очите или да им даде по-голяма изразителност и дълбочина.

Как да избера най-подходящия обектив

Цветни декоративни лещи

За времето на носенето на контактни лещи са разделени на една година (обикновено твърдите лещи), шест месеца, три месеца, един месец, две седмици и дни. Ако използвате за многократна употреба лещи, трябва да вземете специални средства за дезинфекция и почистване на обектива на протеинови отлагания.

Има и непрекъснати носят лещи, които могат да се носят по време на целия период на тяхната валидност. Тези лещи имат най-висока пропускливост, те са добре овлажняват очите и не причинява дискомфорт.

Според начина на носенето разграничи ден контактна леща, която се отстранява само преди лягане, и разширена обективи, на които е разрешено да се носят, за определен период от време, без да се налага да ги премахнете през нощта.

Когато не можете да носите лещи

Контактни лещи не са достъпни за всички. И това не е в цената, както и противопоказанията, който не позволяват носенето на оптични инструменти.Как да избера най-подходящия обектив

заболяване на очите - блефарит

Забранено е да се носят лещи при наличие на следните заболявания:

 • алергична реакция към лещата;
 • ксерофталмия - заболяване, характеризиращо се със сушене на роговицата поради повреди в функцията секреторния на слъзните жлези;
 • роговицата чувствителност;
 • инфекциозни заболявания или възпалителни - блефарит, кератит, конюнктивит;
 • нарушение на биохимичните свойства на слъзната течност.

Как да изберем обектив

Как да избера най-подходящия обектив

Вземете обектив трябва само офталмолог

Избор на контактни лещи - строго индивидуална процедура. Лекарят трябва да извърши необходимите изследвания, за да се определят точните параметри на зрителни увреждания, както и за измерване на вътреочното налягане. Ако са открити противопоказания, пише експертът цел, с която пациентът е изпратен на оптичен магазин. Сега почти всяка каюта има свои собствени оптични професионалисти, които са на място, за да се измери визията на човек и да му помогне да избере най-подходящите контактни лещи. Тук можете веднага да ги изпробвате, да научите как да се облича и да излети, ръководейки се от експертен съвет.

При избора на обектив, не се гони ниска цена. Има много евтини лещи недостатъци, които може да не са видими на първия ден от носенето - те са направени от нискокачествени материали и може да предизвика дразнене и дискомфорт в очите. В допълнение, лошото качество на обектива може да дойде в неизправност много преди крайния срок. По-добре е да се даде предимство на добре познати марки: «Джонсън Джонсън »,« Carl Zeiss »,« BaushLomb ».

грижа обектив

Как да избера най-подходящия обектив

Съхранявайте със специален разтвор лещи

Ако правилно се грижи за лещите, те ще се влоши много по-рано от срока, за който са предназначени. В допълнение, грешки в грижата дори може да доведе до сериозни очни заболявания. За да се избегнат тези проблеми, е необходимо да се следват определени правила:

 • не носят лещи по-дълги от живота си;
 • преди да поставите и премахване на лещите трябва да мият ръцете си със сапун и вода;
 • специален почистващ препарат, който искате да използвате, за да се съхранява за многократна употреба лещи.

Ако няма време или възможност да се грижи за контактни лещи, е препоръчително да се използва един ден лещи. Грижа за тях е почти не е необходимо - на сутринта те се облека, и вечер преди лягане хвърлят. Освен това, еднодневни лещи са по-мек материал, с висока дишане и комфорт при носене.

News Online