Как да изберем кафе машина за дома или офиса

"Като кафе Смятате ли? Любовта и един турчин! "- тази истина е вероятно вече остаряла. Днес, дори и човек, който не знае къде писалката турци да се поглезите страхотна еспресо, капучино или лате деликатен въздух. Какво ви е необходимо? Просто се научите как да изберем кафе машина за дома! О, тя ще направя нещо за теб цялата подготвителна работа и се смила житото, и варя кафе и мляко vzobet. А ти? Просто вземете една божествена напитка, и ... Има всички от тях "и"! В този момент реши за себе си.Да, примамлива перспектива. Но колко е това чудо? Много, разбира се. Ето защо, ако трябва да изберете машина за еспресо за дома или офиса, то е само за най-полезен, високо качество и "умни". Това е кафе-машина, която приготвя вкусна напитка, както и добре познати европейски кафенета. Защо да не се като у дома същата история се направи? Но какъв вид кафе машина изберете?

Видове модерни машини за кафе

Кафе машини за дома, офиса или кафенетата са толкова различни, че те не са толкова лесно да се разделят на видове. Например, в зависимост от формата на освобождаване, които са разпределени в:

В зависимост от това колко често искате да овладеят намеса на:

На последно място, в зависимост от използваните суровини, те могат да се разделят на:

Но как да избера най-подходящия кафе машина? Трябва ли да си купите професионален модел, който се използва в кафенето, или достатъчно, за да изберете нещо по-лесно за офиса или у дома? Всичко зависи от вашите очаквания. И нека да започнем с възможностите на кафе-машини.

Как да изберем кафе машини

Ефективност и използваемост

Някои от кафе машината могат да се подготвят само на 50 порции на ден. Други перфектно се справи с големи обеми, а не на всички уморени през деня. Те са подходящи за голям офис, заведение или кафене с една прилична сума на посетителите.

Основното нещо е да не се прекалява: малка машина за дома е достатъчно. От друга страна, ако сте твърде слаб модел, че е лесно да се прекъсне преди време за кафе или голям офис.

Преди да изберете кафе-машина, се уверете, че е лесен за използване. Изсипете боб, премахване на отпадъци суровината и излейте водата трябва да е лесно, защото за да го направя и се купуват.

Желателно е, че машината за кафе е с цифров дисплей, който времето ще покаже, че е необходимо да го почистите или налейте малко повече вода. И, разбира се, удобна форма spumatore ако искате пухкав пяна мляко. Така че ние се премества към следващия въпрос: какъв вид кафе предпочитате?

Еспресо, капучино или макиато?

Ако обичате само черно кафе, тогава няма нужда да се харчат пари за капучино. И все пак, те ще бъдат вашия дом ненужно. Но ако буйна пяна в чашата на близкото кафене - един от най-обичаните от вашите неща в света, за да изберете най-кафе машина с възможност да се готви. И тук започва трудността, като кафе-машината може да има:  • Механична kapuchinator - пяна бита на ръка. За да направите това, донесе чаша мляко в рамките на специална тръба с пара и пяна камшик.
  • Spumatore - бита пяна и напълни колата си. Въпреки това, някои модели могат не само да се разклаща до млякото, но и да ги нагряват. Друг производител ограничен пяна. В по-голямата млякото в кафе-машината може да бъде вграден капацитет и тръбата може да бъде, който искате да вмъкнете в опаковката или в чаша мляко.
  • Специално стомна. Той е свързан с машината за кафе, която се върти с помощта на пара нагрява млякото и бъркалката. След това е необходимо да се излива на пяна в чашата с ръка.

Тук е въпрос на вкус. Разбира се удобно, когато машината прави всичко сама, но кафе-машина за вашия дом или малък офис не може да си позволи всеки. Понякога това е препоръчително да се откажете за кафе-сладкарница или къща за кафе, тъй като пяна домашни prilovchilis на, можете да попълните на ръка.

Но ако минималната участие в процеса е много важно за вас, тогава си купите модел с spumatore. И със сламка, за да не се налага да се измие и след това построява контейнер.

Как да изберем кафе машини

Зърно, мляно кафе или капсули?

Не по-малко важно е суровината, която се използва у дома или в заведение за подготовка на напитката. Някои признават само зърното, а други могат да не са съгласни и смляно кафе, докато други, като капсулата. В отговор на търсенето, фирми за производство на кафе машини предлагат на своите клиенти различни видове устройства.

Други ощипвам и полезност

За да изберете добър еспресо машина за кафе магазини, кафенета, дом или офис, трябва да се помисли за няколко неща:

механизъм Виж яйчен крем

Той може да се интегрира или да се прибира. От една страна, подвижен, можете просто да изплакнете с течаща вода. Въпреки това, всички тръбите в същото време остават мръсни, че в крайна сметка се отрази на качеството на крайния напитка. Вграден механизъм трябва да се измива само със специални хапчета и самопочистващ функция. Обикновено такава процедура се изисква от 200-250 получени чаши. Вместо това измийте всички тръби и кафе-машината може безопасно да се използва отново.

Материал за воденични камъни

В кафе-машината може да бъде стоманена или керамични воденични камъни. Втори по-тих, но може да се счупи, ако случайно сте се удари в камъните в зърното. Но те не прегрее и внимателно мелене на кафе.

Стоманени воденични камъни много по-издръжлив, но и повече шум от тях. Въпреки това, в някои модели, този проблем продължава.

Как да изберем кафе машини

Вода отоплителна система

Той може да бъде финансиран (котел) и потока (фюзера). Когато контейнерът за натрупване система вода се нагрява, устройството се желаното количество, и се добавя останалата вода и всички нови повтаря. Тъй като течността застоява, излишък ток се губи и се образува пяна.

Ако поточна система се нагрява строго необходимо количество вода, а някои модели дори се сливат останките в кошницата.

Настройка и регулиране на дозата на смилане

Експериментирайки, можете да изберете вашето перфектно питие. Тези функции са полезни и за двете кафе и офис консумативи: ако кафе машината се използва от различни хора, с техните предпочитания.

Отопляем платформа за чаши

Той разполага с гурме. Смята се, че кафето (както и чай) се изсипва в топла контейнер. Имайте предвид, че тази функция не е изобщо.

Някои фирми са ангажирани изключително в кафе-машини. Например, JURA и Gaggia. Тъй като тази техника - коня им, те могат да предложат повече възможности за кафето. Другите фирми, като Бош, Miele, Siemens, Филипс и др., Зауствани кафе-машини, както и други техники. Но те имат голям опит в производството на домакински уреди, както и голям брой центрове за услуги.

Сравнение на популярните модели

За да не се изглежда неоснователна, да сравните няколко различни модели на кафе машини, посочени в таблицата по-долу: