Как да изберем и как да се съберат на стръв за улов на шаран

Преди да отидете на риболов, всеки риболовец е необходимо да се подготви правилно справяне. Това означава, че се избере пръчка, която е най-удобно да хване шаран в даден водоем, да се направи монтаж на оборудване, вратовръзка риболов линия, печати, плувка, и така нататък. В общи линии, за да направи прът става верен и надежден помощник, с когото винаги ще се върне у дома с добър хване.Как да се съберат на стръв плувка прът

Правилно подбрани и сглобена пръчка няма да остане без улов

Видове носят пръчици върху шаран

Да започнем от самото начало. Първото нещо, което ще трябва да хване шаран пръчка. Тъй като повечето от риба, уловена на плувка прът, ние имаме подробен преглед на това конкретно съоръжение. Защото днес е възможно 4 вида пръти:

маховик прът

Най-често. Снабден с телескопична конструкция, тази пръчка (дължина от 3.5 до 7 m) има в края си миниатюрен конектор. Този вид пластмаса закопчалка, която завърза въжето. Оказва се, че цялата обвивка е отделен от прът и раната на макарата, отколкото бобина.

Как да се съберат на стръв плувка прът

За риболов на шаран въдица е перфектен центробежна

пръти самолетни пера за риболов са изработени от въглеродни влакна или композитни материали. Поради това, тази пръчка е лесно да се държи само с една ръка. Липсата на такава бобина в справяне може да бъде оценена по различни начини. От една страна, снимайте дължина ограничен. Тя не може да бъде повече от действителната въдицата - в противен случай няма да може да се направи един хвърлей. Ето защо, на маховика зъбното колело по-скоро предназначен за риболов на малки езера или когато солидна дълбочина започва точно на брега.

Въпреки това, поради липса на центробежна намотка прът и получава известно предимство. Петата или отваряйте прикачени файлове за това не е толкова лошо. няколко варианта на съоръжения и да ги съхранявате на хаспела е достатъчно, за да се подготвят предварително. Само на няколко минути - и сте готови да прикачите линията на плувка, тежести и куки до върха на пръчката.

прът щепсел

Той напомня, маховик. Само е с дължина повече от 10-12 м. Позволява ви да се направи точна (и тихо!) В ролите на дълги разстояния, както и на по-лек платформа. Жена прът се състои от няколко секции, които могат да се добавят или, алтернативно, премахване, в зависимост от специфичните характеристики на водата. За улов на шаран се справи с този се използва рядко. Фактът, че тази риба е най-вече хапят в близост до брега. Въпреки това Plug пръчка е доста ефективен през есенния риболов, където шаран постепенно преминаване в по-дълбоки води.

Как да се съберат на стръв плувка прът

По-рядко срещани шаран риболов се извършва на тапа стръв

Болонезе прът

Най-гъвкав риболовни принадлежности за улов на шаран. Тази система прът телескопичен с пръстени и inertialess намотка. Направи дълги отливки като справяне не е проблем. Можете да хванете на "глух" моментна или с плъзгаща се поплавък. Ако не е необходимо да се извършва риболов на по-голямо разстояние от брега, на Болоня прът бързо преработен в справи като маховик. Така че с тази пръчка ще бъде в състояние да хвърли въдицата на разстояние от 5, 10, 15 или 30 метра от брега. Единственият Обяснението е, че да се съберат като се справи с - не бюджетната сесия.

matchevuju прът

Подобна в строителството на Bolognese и мач прът въдици. Още по-те приличат на предене: малка дължина (3-4,5m), Plug-дизайн, много от тях са доста обширна, пресичане пръстени. Разбира се, за да хване въдица не се нуждаят от механизма за автоматично прибиране.

"Съвпадение" - доста ефективно справяне. Можете да го използвате, за да ловят риба отдалечени райони и успешно vyvazhivat доста голяма риба. Въпреки това, на пръта мач не е много популярен, и то е все по-предпочитан фидер. Факт е, че не винаги е възможно да се види poklovku - поплавък, галопиращ през вълните на разстояние от брега, не е информативна. Риболов на хранилката в това отношение по-лесно - камбаната или електронен ключ е винаги информира за интереса на рибата на въдицата.Как да се съберат на стръв плувка прът

От мач пръчки за риболов на шаран, понякога може да бъде неефективен

Ние оборудване уреди за улов на шаран

След като приключва с видовете пръти са подходящи за риболов на риба на брега на езерото, преминете към по-сложни части. Това фалшифициране. С този прост термин обикновено се разбира като съвкупност от всички неща и се фиксира върху линията. Това е с плаваща запетая, платини, куки, навици и др Монтаж на всички риболовни принадлежности със собствените си ръце. - Абсолютно не лесно упражнение, особено за начинаещи. В крайна сметка, колко добре се събират предавка, това зависи успехът да е риболов.

Разбира се, риболовни магазини, често в търговската мрежа готова инструментална екипировка. Например, за маховик прът. Придобиване на прави някого справи не се препоръчва. Като правило, това не се случва в най-добрия начин, а не на висококачествени компоненти. Затова най-добре е да се извърши свои ръце монтажни плувка прът.

Веднага ще разгледаме още един път. Много рибари са новаци помолени за това, което е най-подходящ бобина да плаваш справи? Ако планирате да хванат от брега и да не се използва дълго ви харесва, можете да инсталирате всяка намотка. Няма никакъв смисъл да се харчат пари за скъпи модели свободен ход тип. Основното нещо, което тя се справя с основната задача - навиване и развиване на въжето.

Как да се съберат на стръв плувка прът

С избирането на подходяща стръв, е важно да изберете правилния стенд за правото да го събере и

Като цяло, за улов на шаран от брега по-подходящи първични избори пръчки. Поради липса на бобината става по-лесно да се справят, намалява броя на преплетени рибарска корда или нейното припокриване. С по-лесно да хванеш в храстите и обрасли места.

За монтажа на всички необходими съоръжения за риболов на линия. Запазване на тази важна част от всяка въдица не е необходимо. Леса от производителите на по-високо качество, надеждност и по-малко податливи на деформация. Дебелина трябва да се избира в зависимост от риболовни условия и размера на рибата, които възнамерявате да хване. Обикновено тя варира от 0.1 до 0.18 mm.

Ако си риба на matchevuju справяне, не забравяйте да закупите онлайн типа на потъване. Нормално риболов линия не може да защити инструментална екипировка от въздействието на токове на вятъра и повърхностни. В резултат на това плувката винаги ще издържи на страната. Да не забравяме и за това, че линията трябва да съвпада с цвета на водата, която е във води, които обитават шаран, често е доста кално и тъмно. Ето защо, влакното е най-подходящ кафяв или сив цвят, който е по-неясен и тинесто дъно.

Как да се съберат на стръв плувка прът

Дебелината и цвета на линия се избира в зависимост от размера на шарана и местообитанието

Float и справяне ogruzka

Следващият важен елемент щракне - поплавък. Тя трябва да е информационен, както и неговите колебания са значителни за всеки риболовец на повърхността на водата. светлина плава до 2-3 грама са подходящи за улов на шаран. оборудвана с дълга antenkoy. Ако използвате по-тежка сигнализация poklovki, рибата може да се чувства съпротивлението на модула и хвърлят въдицата.

Сега дойде ред да се направи правилното ogruzkoy поплавъка. За да направите това, вие трябва да закупите печати. Обикновено, една малка утайка (около 25-30% от общия ogruzki) се поставя под поплавъка, остава фиксиран на място каишки съединение. Ако няколко тежести, най-добре е да ги постави на разстояние 2-3 см един от друг. При риболов с поплавък на въдица тегло около един грам. Тя може да се ограничи до един малък пелети, което е около 2-3 пъти по-леки от тази на плаващ сигнализация poklovki.

Как да се съберат на стръв плувка прът

Ogruzki брой ще зависи от поплавъка

Понякога захапе шарана не може да бъде изпратено. Най-често тази опция се използва, когато се извършва риболов в малка дълбочина и тревисти плитчини. В резервоарите с напълно застояла вода, в които няма подводни течения и ключовете могат да бъдат използвани без моментна тежести. Особено в горещо време и вятър, когато шаранът е много внимателен и дребнав.

Куки и каишки

Риболовен прът е почти готова. Остава само да завърже каишки и куки правилно. Това е лесно. Леса за каишки, взети по-тънки от основните. Каишки са фиксирани чрез въртяща връзка, или "линия в контура." Като общо правило, въдица шаран по дизайн осигурява два каишки. Поради това, те трябва да са с различна дължина. Това ще намали количеството на въдицата заплитане. Ако дебелината на основната линия, 0,1-0,14 мм, е възможно изобщо да улови без каишка. Особено, ако това е въдица или ПИН-тип маховик а.

Куки за шаран трябва да бъдат избрани в рамките на самата стръв. Хвани на хирономус или тесто - така че трябва да се сложи най-малкия размер. Риба на червея - по-добре е да се избере една кука с дълга ръка и кука. Според Международната класификация за улов на шаран са най-често използваният размер на куки от №12 до №8.