Как да добавите снимка на вашите графики сайта

В тази глава ще говорим за това как да се добави към нашата страница графики, като снимка или рисунка, както и това, което можете да получите с тях с помощта на предложения набор от тагове HTML език.Имате ли средна картина, която се намира някъде на твърдия ви диск. Det копиране и поставяне в папка (директория), където има празни страници на бъдещето, добре, че е там, къде да се запаметяват бележник HTML документ. Така че, ето сега я поставете в нашата страница, че е необходимо да се посочи пътя.

Ето как:

Къде foto.jpg е името на вашия имидж в този случай, тъй като снимката е в непосредствена близост до документ на HTML, начина, по който да го ние не уточняват.

Да, помня таг То не изисква затварящ таг!

Сега редица примери, когато пътят е:

- Този пост означава, че директорията, където нашата HTML документ има myfoto папка, в която се намира файлът foto.jpg
- Така че в непосредствена близост до папката myfoto на документа намира има и друга папка, наречена графики, и вече е необходимо да ни foto.jpg снимка, която искате да изложи пред очите на всички.
- Това означава, че снимката е поставен на нивото на по-горе документ
- Така че според две нива по-високи, като постави ../ така и да се изкачите.

Можете също така да въведете снимки на места, обърнете се към конкретен онлайн ресурс

Е, нека се опита да сложи снимки.Моята първа страница със снимкаЗдравей, свят.


Моето име е Карлсон! Аз по-скоро пълничък мъж - това е първата ми страница! Тук искам да намеря нови приятели, да ходят заедно по покривите! Аз съм много като vareno. Очаквам с нетърпение да ви покана за чай. Лягам.Както се вижда от този пример снимка се появи, но с външния си вид изместен текст и не искат да ..

Нека поговорим за местоположението на изображението върху текста.

Както и при други тагове също има свои собствени характеристики. вече познат ни приведе атрибут "изравняване" е приложим за този таг

- снимка от ляво на текста
- снимка отдясно на текста
- текст по-горе на снимката
- текст под снимката
- Е и, съответно, на текста в средата

В допълнение към приведе таг Тя има редица качества, но първо да ви кажа малко за пикселите. Pixel (точка), най-вероятно сте чували тази дума и мисля, че по-голямата част от хората, които се държат мишка в ръцете си знам какво е, но все пак. А пиксел е елементарен неделима единица на изображението. Всеки пиксел има своите координати, например, на горния ляв пиксел на екрана има координати х = 1, у = 1, докато долната дясна зависимост от разделителната способност на екрана. х = 800, у = 600 - е, съответно, с разделителна способност от 800 от 600 пиксела. Въпреки това, тази информация е полезна за нас тогава, и сега ние трябва да разберем, че всички разстояния се измерват в пиксели графични изображения. толкова дълго картина 800 пиксела и 600 пиксела широчина при споменатата резолюция ще запълни целия екран.- Vspace атрибут определя вертикалното разстояние от модела на текста, в този случай ние се на разстояние от 15 пиксела
- Хоризонталното разстояние, съответно,
- Ширината на изображението директно
- Височината на изображението. Ако не се използват атрибутите на ширина и височина, ширината и височината на изображението по подразбиране е равен на реалния си размер, без никакви изкривявания.
- Гранична рамка около изображението и дебелината му в пиксели.
- BORDERCOLOR - цвета на рамката.
-Alt атрибут - описание на изображението. Ако задържите курсора на мишката върху снимката ни и го задръжте там в продължение на няколко секунди, той скача надписа Това е моята снимка.
- н алтернатива в този случай.

Ако дадена снимка може да направи фона на страницата. За да направите това, използвайте фон атрибут "фон" отварящ етикетизображение местоположение

Съветвам ви да практикуват самостоятелно с поставянето на снимки на вашата страница. Имам размер, позиция, като се използват различни комбинации от текст, отстояния и граници. Тренирайте!Моята първа страница със снимка
Моето име е Карлсон! Аз по-скоро пълничък мъж - това е първата ми страница! Тук искам да намеря нови приятели, да ходят заедно по покривите! Аз съм много като vareno. Очаквам с нетърпение да ви покана за чай. Лягам.Единственото нещо, което вие в този пример не са толкова запознати с този надпис - - това е така наречената заместващия знак, в този случай - интервал. на специални знаци и тяхното назначаване ще кажа по-подробно в отделна глава.

Честно казано, аз правя моя пример не е много на вкус, помия по някакъв начин. Но целта е да се покаже какво можете да правите с изображенията Мисля, постигнати ..

Използването на графични, бъдете внимателни. че не е необходимо да поставите в страницата си по-голяма тежест мегабайт образ, съжалявам за времето и парите на страницата, която посетителите. Голяма част от графика с ниска скорост на интернет може да доведе до факта, че посетителят ще се затвори страницата си повече, докато не се зареди.

Не забравяйте, че има потребители, които умишлено забранява зареждането на изображения в браузъра си, за да спестите от трафик и препоръчва следните съвети за тези неща:

Ако чертежите служат като бутони (вж. Глава връзки). не забравяйте да ги (ALT атрибут) подписват, например: "Иди на главната страница" или "Свали", така че хората с графики изключени може някак да се съсредоточи върху вашия сайт.

Използването на снимката като фон документ дубликат OO фон запълни това или подходящи за цвета на фона (BGCOLOR атрибут на тага )

като това например:

Това би означавало, че ако например не зареждане на гурме зелен текстура, фон е само зелен - което е по-добре, отколкото белият цвят в цялостното решение за дизайн на сайта.