Как да бъде добър майка основни правила - Ивона bigmir) нетните

Как да бъдеш спокоен мама

Каквото и да стане, детето трябва да се чувстват вашата любов и грижа Gettyimages / Fotobank

1. Колко често може да комуникира с детето
Чувствам се в унисон с детето си, да са наясно с дори най-незначителните събития от живота му - основното правило на доброто родителство. Мислех, че вече знае всичко за бебето си, и той изведнъж хвърля нещо съвсем ново! Децата растат бързо, което означава, че винаги трябва да бъдат много внимателни и готови за резки промени.Слушане на бебето, да му говори като възрастен, вие по този начин се научи детето да разговаряте правилно. Не забравяйте да го хвалят за времето си казва моля и благодаря ти, или да се спре грубост, каприз. Разбира се, комуникацията ви не може да продължи 24 часа на ден, но това е важно за него да се знае: имате ли в този момент. На сутринта, когато всички бързат, и детето се опитва да ми каже нещо, се извини и да обещае, че ще слушате вечер. И не забравяйте да се върне до разсрочено разговора - тя ще направи детето се смята, че той е наистина важно за вас. Бъдете внимателни и търпеливи слушател, така че детето ви има доверие в бъдеще. В крайна сметка, родителите често се оплакват, че децата не искат да общуват с тях.

2.Bud последователен
Децата като предсказуемост. Комплект режим ограничения им дава чувство за ред и сигурност в света. Ясни правила помогнат за предотвратяването на конфликти и санкции. Ако детето е леко плесна че не е нужно да се увери, че той все още е малък и не разбира какво да прави. Всеки път, когато пациентът го отвежда химикалка и да кажа, че не можеш да направиш. И ако той продължава да съществува - накаже, изпращайки в друга стая. И не забравяйте да се обясни на детето, защо те трябва да се държи по този начин, а не по друг начин.

3. При всяка възможност да покажат своята любов
Емоционален откритост в образованието е още по-важно от последователност. Когато едно дете знае, че мама и татко го обичам, без значение какво, той не би било толкова лошо, ако те изведнъж ядосан.

Опитайте с по-вероятно да се каже на детето нещо одобрително хвалят. ако тя се отстранява, без да напомня леглото си, или нека като награда за игра допълнителни 15 минути на компютъра. Детето ще се разбере, че ви ценят доброто му поведение, и ако те са ядосани, а след това за работа. Запомнете, че постоянно и не може да има може да ги доведе до стрес.

Как може активно да насърчават интересите на детето и не налага на себе си.Спортни родители принуждават децата си да спортуват, защото го чувство на нервност и напрежение. Нека детето прави това, което той се интересува. Така че prodemonstriruesh уважението си към способността му и даде да се разбере, че приемането на едно дете, какъвто е.

4.Proyavlyay гъвкавост
Много родители са постоянно се колебаят между необходимостта да се спазват правилата и желание да се откаже от детето, за да го направи една услуга. За да се покаже гъвкавост: не забравяйте, че от някое от правилата има и изключения.

Бъдете сигурни, да се обясни на детето си защо сте променили решението си и се отклонява от нормалния режим. Например: ". Знаете ли, че сънят е необходимо да си лягам в 20.00, но днес дойде при нас баба и дядо, така че можете да се бавим малко". Така че можете да научите детето си да бъдат гъвкави при решаване на конкретен проблем.

В бъдеще това ще му помогне да се адаптират към промените, без да губят уважение към правилата и наредбите.
Но ако бебето от време на време подрежда истерия. не искат да отидат в сън - това не означава, че е необходимо да промените зададената лягане. Бъдете търпеливи и да продължи да настоява за.

5.Bud информиран
Добрите родители инстинктивно знаят как да се намери правилното решение. И за това ние трябва да бъдат възможно най-добре информирани за възможностите и способностите на детето във всяка възраст.

Неинформирани родители почти винаги надценяват им дете и често разочарован. За щастие, днес има изобилие от литература за отглеждането на децата. Така че, да живее знанието! И не се пренебрегва като ценен източник на информация, тъй като баби и дядовци, приятели, колеги и съседи.

6.Davay в момента отговарят на условията за отдих
Като се грижи за деца изисква много физически и психически стрес сили. Разбира се, любовта може да издържи всичко на детето, но ако бебето вижда това, което си струва да ви, това, което вие сте изтощени и нервен, той си мисли: ". Майка ми беше много уморен, и това е всичко това е заради мен" Ако ще отнеме известно време за почивка и развлечения, детето ще разбере, че други хора имат нужди, които трябва да се спазват. Понякога, за да отново се чувствам като добър родител. просто трябва да се отпуснете малко. Просто кажи: "Сега съм уморен и искам да си лягат в продължение на 15 минути." Не се съмнявайте - детето ще ви разберат!

7.Sohranyay доверие
Ако постоянно ще се придържа към по-горе правила, много скоро непременно ще се почувствате положителните резултати. Вие ще бъдете в добра причина да се чувства като добър родител. Едно дете винаги ще бъде уверен, че мама и татко знаят как да се справят по-добре!

Учете се от грешките си
"След като удари 4-годишната си дете по бузата, - казва майка - и веднага се извини Изглежда, че докато детето ми, прости ми Сега той е на 6 години, но аз все още се срамувам да си припомним това ..."

Ние всички от време на време се разпада. И когато имаме достатъчно мъдрост, за да помоли за прошка, детето е много лесно и бързо да забравите за престъплението, а ние отдавна продължи да бъде измъчван от угризения.

Да не обвиняват себе си ненужно - да се помни следното:

  • Вие със сигурност ще бъде още един шанс. Ако едно дете е извършило престъпление, веднъж - тогава той ще го направи отново, и никога не е късно да се реагира правилно.
  • Една или повече грешки не може изведнъж да разрушат нещо хубаво между вас и детето си, че вече сте построен.
  • го укоряваше за изоставени кърпа на пода, може да се наложи известно време да го хвалят за това, което той сподели с другите играчки, съдейства за установяване на масата и т.н.
  • В трудни ситуации, ако мислите, че не може да се справи, винаги можете да се потърси помощ от специалист.