Как Ашхабад днес (31 снимки) - triniksi

капитал на Туркменистан Ашхабад бързо се променя формата си и много по-различен от повечето други столици на бивши съветски републики. И това се дължи на политиката на държавата, която харчи огромни суми пари за развитието на столицата. Предлагаме също и поглед към съвременния Ашхабад.Какво знаеш за Ашхабад? Мисля, че почти нищо. И ако и да знаят нещо за него, а след това да забравя! Сити се променя толкова бързо, че ако сте били в Ашхабад, да речем, преди 5 години, можем да кажем, че не са били в Ашхабад.

Според легендата, след като Туркменбаши Сапармурат Ниязов свика старейшините и каза: (не дословно) - "Ние сме на газ, няма да скрия, имам достатъчно пари, мога да дам парите за вас, но вие всички сте propet Или можем да изградим един велик град Изберете ..." , I. старейшините единодушно гласува за изграждането на новата Ашхабад!

Как изглежда днес

Откакто започна изграждането на един от най-красивите градове в света.

Как изглежда днес

Ашхабад започна да се променя, когато Сапармурат Ниязов, и продължава и в момента, под ръководството на сегашния президент Гурбангули Бердимухамедов.

Как изглежда днес

Гледайки тази снимка, някои от читателите може да се каже - Спомням си тази Туркменистан! Мислете за него само в спомените остават. Ако през тези къщи ще трябва да мине нова улица, хората Ръсел, разрушени къщи, и новата снежнобял дворец растат на тяхно място.

Как изглежда днес

Чух от местен, че настоящият президент от време на време се лети с хеликоптер над Ашхабад и решава къде да се изгради нов мол или на мястото на стария жилищен район за изграждане на нова улица.
Министерството на Adalat (правосъдието).

Как изглежда днес

Как изглежда днес

И когато се вгледате в зелените площи на Ашхабад, че е трудно да се повярва, че това е една от най-горещите градове в света. Спомням си един възрастен шофьор на такси ме закара до летището и говорихме за това как той не разбира как хората тук са живели без климатик в автомобила, тъй като летните температури над 60 градуса, каза той. Вероятно преувеличени, но фактът, че през лятото температурата се повиши над 45 градуса, това е сигурно.
По време на неотдавнашното си посещение в следобедните часове температурата не пада под 35 градуса.
Golden Dome във фонов режим - Президентския дворец "Oguzhan"

Как изглежда днес

Целият град е пропита с източната патос.
Държавната художествена академия на Туркменистан

Как изглежда днес

Ашхабад, той е като принцеса от приказките на изкуствено дишане.
За да го поддържа в перфектно състояние да прекарват огромни ресурси. Защото, ако не се почистват улиците на най-малко един ден, целият град ще бъде покрит с прах от строителни обекти и пясък в пустинята около града. Ако тревата не се полива, а след това през нощта ще изгори от горещото слънце.

Как изглежда днес

Има в града и друга функция.
PR. Герой на Туркменистан Ниязов Atamurat

Как изглежда днес

Хората по улиците почти там. Машините да, но пешеходците не могат да бъдат намерени.Как изглежда днес

Ако броят на хората, които срещнах в центъра на града, най-вече да получите на полицията и войници (на стойност през всеки 50 m), следвани от чистачките, след това шофьорите в колите, хората чакат градския транспорт, както и в редки случаи, пешеходци. Разбира се, това се дължи на топлината. Но само част. Мисля, че по-голяма степен това се дължи на политическия режим.
Хотел "Oguzkent"

Как изглежда днес

В допълнение към къщите на бял мрамор в много паметници и скулптури. Повечето от паметниците на живот, разбира президент Туркменбаши (Туркменистан общо около 14 000), но има и други. В по-голямата си част, или черно или злато. Виж впечатляващо, но да снимам повечето от тях не са разрешени. Войници и полицаи скоро показват признаци на забрана, преминават през ръцете на нивото на лицето.

Как изглежда днес

Камерата в ръцете в средата на всичко реагират зле. Той ми помогна "пазител" под формата на значка A5 и костюм с вратовръзка (поне аз, който помага убеден). Полицията и армията имаше чувството, че правя някаква важна работа.

Как изглежда днес

И този паметник даде turki.Mne каза, че първият вариант е замислена като десет коня калдъръмени заедно в едно цяло, но Туркменбаши настоя, че трябва да има 10 индивидуални коне, но не е ясно. Трябваше да го ремонтирам.

Как изглежда днес

Градската градина!
Alley "Ylham" (Вдъхновение)

Как изглежда днес

Как изглежда днес

Истината е, че не се чувства, че е създал този не е за хора. Както казах за мен от местен жител - президентът играе в Sim City.
Това себереализация, произведение на изкуството, ако щете. В създаването на което е невъзможно да се направи, без хора, за съжаление.

Как изглежда днес

Как изглежда днес

Смятате без мъже това е невъзможно, но може да се предотврати, за да дойде в близост до правителствени сгради и дворци, е възможно да се забрани да ходят по някои улици в центъра. Ето как се чувствам - Безпокоя се нуждаят хората.
Нищожността на човека се проявява дори в това как се държат шофьорите по пътищата. Приоритет е винаги в колата, независимо от наличието на пешеходна пътека, а дори и светофари.
Площад "Туркменистан: златната възраст»

Как изглежда днес

Хората трябва да помете праха, измийте с шампоан паркове, косят тревни площи.

Как изглежда днес

Ток и чай също.

Как изглежда днес

В центъра на всичко се поддържа в перфектно състояние.

Как изглежда днес

Как изглежда днес

Отличителна черта на чистачите и Ашхабад - затворен лице. Те не крият, че е необходима мярка, твърде много пясък и прах, светлина е необходимо по някакъв начин да се защитят.

Как изглежда днес

Не обичам да се снимат. Мъжът с камерата като цяло изглежда диво.

Как изглежда днес

Това е начина, градската градина се поддържа в отлично състояние. Всички зелени площи се напояват с вода няколко пъти на ден.

Как изглежда днес

По-късно следобед въздухът се охлажда малко, но хората на улицата вече няма да са това, тъй като са били косвено потвърди, че причината за липсата на хора на улицата не е свързана с жегата.

Как изглежда днес

Разбира се това е фасада.

Как изглежда днес

Но Ашхабад не е рай на земята.
Новата сграда на Централната банка

Как изглежда днес

Налице е "град на бял мрамор" и на обратната страна.
Daikhanbank

Как изглежда днес