Юка засаждане, грижи, размножаване, трансплантиране у дома - е популярен върху здравето

Yucca - евъргрийн, Pandanus. Въпреки това, за да дланта това няма нищо общо с, и се отнася до семейството на агаве. В цветарство такива растения се наричат ​​лъжливи палми. Тя расте в сухите, полу-пустинните райони на Мексико, Централна Америка.В естественото, природните условия на до 12 м и красиви бели цъфти в клъстери, които приличат на камбани. В условията на помещенията не растат повече от 2 м, а почти няма цъфтеж.

Има около четиридесет вида растения, всяко от които има свои собствени декоративни характеристики. За засаждане в дома обикновено избран Юка елефантиазис и aloelistnuyu. Горе вляво юка влакнест.

В aloelistnaya фото юка


В снимка Yucca gigantea на


Това е един красив, непретенциозен под грижите на едно дърво е много популярен сред дизайнери и конвенционални производители. Yucca често могат да бъдат намерени в просторните зали на жилищни сгради и офиси, ресторанти и хотели. Зелен или сиво, труден, дълги листа се събират в горната част на гредата, или формиране на розетка (всичко зависи от вида) ще украсяват всеки интериор, включително обичайните град апартамент.

Така че, как да се държи красива юка у дома - това е интересен растение, ще говорим с вас днес на интернет страницата на "популярно за здраве":

Тъй като дървото расте за дълго време, много хора купуват, вече възрастен Юка, макар че си струва дори не е евтин. Но ако решите да закупите, внимателно инспектира листата и багажника, да не се разболяват или заразени вредители по растенията.

На дома пристигане, отделени от останалите растения, организиране на карантина в продължение на няколко дни. Когато растението е малко по-адаптирани към новите условия, той ще трябва да бъдат трансплантирани.

Почва, саксия

Почвата трябва да бъде лек, добре пропусклива вода. Структурата включва: компост, торф, голям речен пясък и перлит и хумус. Най-лесният начин да си купите готова почва за палмови или декоративни широколистни растения в магазин за цветя.

Напълнете тенджерата със смес от почва, се налива. Ако водата преминава през почвата за няколко секунди и напълно излива в тенджерата, почвата е подходяща за отглеждане на юка.

Саксия е по-добре да се купи от естествени материали. Тя трябва да бъде твърда и дълбоко. В долния слой на дренаж се полива внимателно, след което малко количество от влажна почва. Поставете растението от старата си гърне, заедно с буца пръст, запълнят всички празни пространства с пръст, пълнежът. Преди да се помисли за корените. Ако има гнило или сушени, внимателно ги премахнете.Грижа юка у дома

От родния Yucca за сухите райони, където много слънце, тя е най-добре поставени в близост до южния прозорец. Но ако в стаята е много светъл и слънчев, можете да сложите край на изток или на запад. Все пак трябва да се пази от пряка слънчева и, ако е необходимо, pritenyat.

Важно е, че дневната светлина е с продължителност най-малко 14-16 часа. През зимата, когато дневната светлина е кратък, трябва да се поднови с помощта на специални лампи.

Температура и влажност:

Предпочитана лятна температура - от 20 до 25 ° С през зимата - не по-ниска от 10 ° С. За комфорта на вашето благополучие зелен pitomitsy, поддържа умерена влажност, около 40%. Ако въздухът е суха, мека вода от пулверизатор спрей.

Това е много важно да го направя през зимата, когато нагревателите работят. При нормална влажност, не е необходимо да се извърши пръскане. Също така 1-2 пъти на месец започват душ за измиване на прах от листата и реша на растението.

Когато централно отопление, саксия, трябва да пренаредите на друго място.

Излива не студено, мека, защитава или филтрирана вода. Поливането се извършва, когато земята изсъхва когото дълбочина от около 7 см. Вода от шахтата се отцеди веднага.

Юка пресаждат когато корените станат пренаселени в старата саксия. Обикновено трансплантирани 1 път на 2-4 години. Най-доброто време за това - началото на пролетта.

Ако Yucca е прекалено опъната по височина, по-добре да коронясаме култура, оставяйки багажника няколко пъпки. Това допринася за активното развитие на останалия бъбрек, че след месец ще даде нов пакет от младите листа и растението се подмлади.
рязане място веднага се обработва с активен въглен на прах.

Остават след резитба на леторастите могат да бъдат използвани за размножаване на растенията.

Възпроизвеждането у дома

Най-разпространеният начин за използване на семена и отглеждане на деца юка процеси. Нека разгледаме всеки един от тях:

Семената се засаждат в влажна юка праймер, състояща се от торф, лист от чист пясък и почва. Капацитет с култури, покрити със стъклен или полиетилен, изглежда по-ведра перваза на прозореца, но защитени от пряка слънчева светлина. Периодично трябва да се леко отворен контейнер на въздуха и се овлажнява почвата.

Когато след около месец, няма да има издънки, капак. След разсад растат, произвеждат засаждане юка на отделни саксии.

Ако решите да се разпространяват на централата с помощта на процеси, като ги отдели от багажника, сложи го в чаша с вода или влажен пясък в prikopalis които редовно овлажняват. Когато процесите дават корените, те се настаняват в отделни саксии.

Неговата поява е много подобен на Yucca длан - ефектен, декоративни, с разпространение на листа. Може украсяват всяка вътрешно пространство, тя изглежда страхотно в градината. То не изисква специални условия на задържане. С минимален грижи ще ви зарадва със своята поява в продължение на много години.

Светлана за популярността на здравето (www.rasteniya-lecarstvennie.ru)