Изграждане на къщата - RYABINUSHKA - (изградихме) - празник форум

Вила в Исток река София

Как да се изгради.

В този разказ, ще опиша процеса на изграждане на нашата къща. Може би някой някаква информация от моята история би било полезно. Между другото, ние сме в предната част на конструкцията, разбира се, на целия интернет и obryli нещо полезно за себе си намерих.


Къщата, която рамка панел, двуетажна, изградена на фирма "Корпус Technology" (между другото, тук в този форум, изграждането на тази къща е обсъждано, това е, когато научихме някои интересни неща за нас).

В основата си тръгнахме колонен. По кея фондация под наем земята някъде от 10 см, като пясък podsypku, сложи на печката, а след това на два бетонни блокове от всяка точка на подкрепа.

Освен нареди тръби от 150h100 дървен материал, трупи за 40h100 заменени, в под-етаж борда на заменен от по-солидна, изолация тавански, двоен стъклопакет (в основната версия - Single), ние поставяме капаците и нареди на всички електричеството в къщата.

На втория етаж на изоставен отворен лоджия, ние направихме това място един прозорец, а в същото време, наляво вътрешен прозорец между банята и лоджия. Оказа се, като беседка.
Ние сме затопля на тавана (първоначално не би трябвало затопляне на базовия модел).
В допълнение, екип беше помолен да поведе под покрив хидроизолация.
Покрив - поцинкована ламарина.
Тази къща хубаво стълбище към втория етаж ( "винт"), не отива на пода на втория етаж и в стаята, чакалня пред нашата остъклена тераса и баня на втория етаж.

Ние сме доволни, че тази компания може незабавно да резервират минимум мебели: легло (естакада), маси, пейки (различни версии - с облегалка, без облегалка), рафтове и столове (между другото, рафтове и табуретки - много скъпи, не е ясно защо, те ни книга не е). Други мебели - не е евтино, но е добър, чист, приятен. Диван-легло - 1513 рубли. маса - 1434 рубли, пейка - 1146 рубли.

Бяхме много късмет. Това е екип от четирима млади мъже - от 20 до 24 години. Силни, нормални момчета. Бригаден - Дан (Даниел) и три деца - Игор, Денис и Виталий.
По-късно, в хода на строителството се оказа, че момчетата от Молдова. Децата с висше образование - един юрист, а другата - на учителя по компютърни науки, а другият завършили историко-психологически факултет на университета в Кишинев.


Ето, аз ще направя лек политически отстъпление: за момчета - професионално бъдеще по специалността си, но това е, че държавата не прави никакви усилия. Те се строят къщи за втора поредна година, осребряване на факта, че техните семейства могат да живеят по някакъв начин у дома. Пълна глупост.

Бригада и доведени до навес (те прекарат нощта в него на мястото). Ние се плаща за това кога да се свие, до 5000 рубли; и по този начин с къщата сме купили и икономическа бараката.

Не налагането на допълнителни услуги (като някои тук са писали мнения) не е било. Просто можете да видите, че момчетата са добре да се направи всичко, а ние сме поискали повече: да се направи система, върху кабини, за да направи крачка към нея и тоалетна, и т.н. Също така е възможно да рисува къщата, ходи с пяна, в която трябва да се направи друга строителна работа за още. плащане.

И наистина, на гражданите, както и ако сте доволни от работата, и на отбора, и това, което получавате в крайна сметка, мисля, че известна част от така наречения бонус в края на твоя не ръждясва. Не е ли?

Нашите момчета са работили много добре. Отношение към тяхната работа е - да вършат работата си възможно най-добре (когато е завършена самата къща като това, което се е случило, но ходи - възхищавал, и така ние се радваме да D: D: Г.).

Разтоварване на камиони се проведоха спокойно, без бързане, леко. Нищо не хвърля, хвърлят, не се надраска. Материали, покрити с филм, спретнато подредени. Просто искам да кажа - за разлика от тези, които пишат за замърсените терени: няма нищо по този начин - за всички почистени opilochki (с наша помощ), не глупости: кутии, бутилки и други отпадъци на площадката и околностите му).

След това започва работа. Строителство продължило в продължение на 5 дни с деня на пристигане (кола пристигна в 16.00, razruzka продължава 2,5-3 часа).

Също така съществува заловен и завърши къща.

Къща боядисани основния фундамент на "Belinka", а след това два слоя "Belinka" златисто кафяво (на снимката - вторият слой все още не се прилага изцяло).

Бригада, строи къщата ни: от ляво на дясно: Виталий, Денис, Даниел (бригадир), Игор - също е на снимката.

Един ден преди пускането на къщата, когато в ляво трябва да направи финала, дойде електротехник Георги, който прилежно прекарва всички кабели, и дори направи няколко неща, които по наша молба, в допълнение: заключение за фенера на партерен етаж с отворен verandochku (за свързване на къщата, за да осветлението ще бъде нашата местна електротехник).

Никакви оплаквания относно качеството на работата, която не го направи. Всичко е спокойно, изложени, и се измерва времето на бригадата е направил. Не пие, opohmeleniya, schlock, пренебрегване и т.н.

С времето имахме късмет. Вярно е, разбира се, през нощта е замразяване, дори и за един ден, когато имаше дъжд и сняг, материалите не стават мокри.

Къщата взехме чиста и добра, за това, което още веднъж да благодаря на екипажа - Даниел, Игор, Денис Виталий, благодаря ти! : P.

Послепис В рамките на два дни след приемането на къщата (актът се подписва на място, в бригадир) е необходимо да се плати в офиса на останалата част от сумата по договора, което сме направили, и този уикенд са били на собствения си сайт, в собствения си дом. 8)