инструкции Vikasol за употреба, цена, прави преглед на менструация

Vikasol химичен състав варира от формата на освобождаването на лекарството.

  • В една таблетка от 15 мг лекарство присъства менадион натриев бисулфит.
  • На медикамент флакона, с номинален обем от 1 мл, съдържащи 10 мг активна съставка на лекарството.

vikasol освобождаване Форма

Лекарството освобождава разтвор (инжекция) за интрамускулно приложение, както и под формата на таблетки. Таблетите са опаковани в стъклени буркани за 30 бр. всеки или 10 броя блистери. всеки, и след това се поставят в картонени кутии за банка 1 или 3 блистера.Менадион разтвор се пълни в ампули, номинален обем от 1 мл и след това се поставя в контура на клетката до 5 бр. всеки. Една опаковка съдържа обикновено две клетки с ампули.

Фармакологични ефекти

Vikasol е мастноразтворим витамин К аналог синтетичен произход. Съгласно неговия механизъм на действие на групата на лекарство се отнася кръвоспиращи лекарства. t.e.gemostatikov. и коагуланти.

Фармакодинамика и Фармакокинетика

На въпрос "на това, което лекарите използват хапчето Vikasol" може да се отговори по следния начин: - препаратът участва в синтеза на протромбин и prokonvertina по този начин подобрява съсирването на кръвта. Таблетки като интрамускулно инжектиране на лекарството, насърчаване на производството на коагулационни фактори (II, VII, IX и X видове).

С недостиг на витамин К в човешкото тяло се подобрява повишено кървене. което може да доведе до сериозни и понякога фатални последици. Vikasol притежава хемостатични свойства, които се появяват след повече от 18 часа след прилагане на лекарството.

Показания vikasol

Основните показания за използване на менадион са: хеморагичен синдром. gipoprotrombinemiey причинени от кървене. Получената от рани, хирургия ilitravm, хиповитаминоза на витамин К, включително жълтеница и продължителност на диария. както и цироза на черния дроб и хепатит.

В комплекс лечение на това лекарство ефективно се справят с менорагия и маточно кървене, хеморагична болест при новородени. Всичко друго лекарство, използвано при предозиране на лекарството, които принадлежат към антагонисти на витамин К. например, fenilina или neodikumarina.

Често лекарите препоръчват на своите пациенти да вземат хапчета в vikasol месец. Безплатен интернет източници могат да се срещнат много положителни отзиви за ефективността на жените взема дрога. Въпреки това, гинеколози не препоръчват самолечение и "присвои" себе си този наркотик, без първо да се консултирате и медицински преглед.

То се отнася до gemostatiki на получаване. Vikasol менструация намалява обилно разряд. Вярно е, че не всички пациенти могат да получат същите стабилни резултати при използване на лекарството. Ето защо, само лекар може да предпише това лекарство, както и да се отговори на въпроса как да се направи менструация Vikasol правилно, за да не се навреди на здравето ви.Противопоказания

Лекарството е противопоказан при: свръхчувствителност, тромбоемболия, с повишено съсирване на кръвта, в присъствието на неонатален хемолитично заболяване на деца. С повишено внимание трябва да се използва по време на бременност Vikasol. при дефицит на глюкозо-6-фосфат дехидрогеназа. както и в чернодробна недостатъчност.

странични ефекти

Неспазването на препоръки за употребата на лекарството може да бъде алергични реакции като уртикария. обрив, бронхоспазъм, еритем и сърбеж. При новородени деца могат да проявят симптоми на хемолитична болест.

Инструкции за използване на менадион (Метод и дозата)

Тъй като таблетките на освобождаване на лекарството и ампулите в дозирана форма за мускулно инжектиране разтвор, а също и прилагането на лекарството верига може да варира в зависимост от здравето и възрастта на пациента.

Vikasol таблетки инструкция за употреба

Възрастните пациенти, се препоръчва да се вземат между 15 и 30 мг на ден за деца до 1 година - от 2 до 5 мг, до 2 години - 6 мг, от 3 до 4 години - 8 мг, 5 до 9 години - 10 мг от 10 до 14 години - 15 мг. Като общо правило, не се вземат хапчето повече от 3 пъти на ден. Въпреки това, дозата, график на дозиране, както и продължителността на лечението, лекарят може да се настрои индивидуално.

разтвор за инжектиране може да се прилага на възрастни пациенти в доза не надвишава 10-15 мг на ден. За деца разтвор дозираната Vikasol подобен на правилата за допускане таблетна форма на лекарството.

Като общо правило, продължителността на лечение на всякакви наркотици не трябва да надвишава 4 дни. Повторната употреба медикамент може да бъде след 4 дни. Следния набор максималната допустима доза на лекарството в единична vikasol приемане (т.е. максимално допустимото единична доза):

  • таблетки - Възрастни пациенти 30 мг, но не повече от 60 мг на ден за деца по-малки от 4 мг на ден;
  • като разтвор - 15 мг за възрастни, но не повече от 30 мг. на ден за деца - по-малко от 4 мг на ден.

Като такива, използването на инструкции менадион по време на менструация не съществува, тъй като само квалифициран гинеколог може интелигентно да изберете индивидуална доза и режим на дозиране, разработена за всяка жена.

свръх доза

взаимодействие

При съвместното приложение vikasol и fenilina, neodikumarina и други антагонисти на витамин К лекарствени блокове антикоагулантни свойства, посочени по-горе лекарства. С едновременното използване на лекарството с антибиотици, хинидин, салицилати, хинин и антибактериални сулфонамиди необходимо коригиране vikasol дозата.

условия на продажба

Vikasol се отнася към групата на лекарства, които прилагат в аптеките само с специална рецепта на латиница.

условия за съхранение

Съхранявайте това лекарство трябва да бъде при температура под 25 ° С и се пази от деца.

срок на годност

Предупреждения

Лекарството е напълно неефективен в присъствието на пациенти с болест на фон Вилебранд и Vergofa. и хемофилия. Vikasol може да предизвика razvitiegemoliza при дефицит на глюкозо-6-фосфат дехидрогеназа.

аналози на менадион

Сред основните аналог менадион могат да бъдат идентифицирани такива продукти като: Dicynone. Tachocomb, Gaamelis, Kontriven, Tranexam. Metilergobrevin и вилает.

Синоними (INN)

Менадион натриев бисулфит (Менадион натриев бисулфит).

Лекарството може да се използва при лечението на деца в съответствие с предписаните инструкции за дозиране.

Vikasol по време на бременност и кърмене

През бременността, лекарството е предписано, обикновено през третия триместър да се премахнат кървене при жените, както и за превенция на кръвоизливи при новородените.

Преглед на менадион

Въпреки, че пациентите, които са тествани на лекарството върху себе си, оставяйки най-различни реакции, повечето от тях са все още положителен тон. Хората празнуват на ефективността и бързината на лекарството. Преглед на vikasol менструация също са намерени най-много добро.

Цена vikasol къде да купя

Средната цена на менадион в капсули (опаковка от 10 бр.) Може да бъде до 65-70 рубли.

Цена vikasol таблетки (които често се използват в края на месеца), средно, по-малко от 30 рубли за опаковка от 30 броя.

  • Онлайн аптеките България България
  • Онлайн аптеките Украйна Украйна
  • Онлайн аптеките Казахстан Казахстан

Vikasol N20 Таблица Pharmstandard Leksredstva Kursk

Vikasol разтвор за интрамускулно приложение на 1 мл 2% п10 усилвател Ltd. "Медицински център" Ellara "