Инфектирани рани симптоми и лечение

Ако някой случайно нараняване на раната се микроби. Те са въведени в раната в момента на нараняване (първична инфекция) или ранявайки на тялото спада в раната с кожата и облеклото. Може би все инфекциозно-ТА не е в момента на нараняване и навреме, за да идват от околностите на кожата и лигавиците, ленти, дрехи,-Dy, от заразени телесните кухини и с прашка-Ка. Това се нарича вторична инфекция, тя може да даде по-тежко като реакция на организма към въвеждането на новите инфекции обикновено са отслабени.Първи микроби в раната (раната микробна контаминация) не винаги се осигури развитието на инфекция в него. В над зависимост от интензивността на микробно замърсяване, нарушение на жизнеспособността на тъканни рани обща REA-ефективност ранени и редица други причини, областта на раната може да се развие анаеробни, гнил и гнойни инфекции, причинени най-често от стафилококи и стрептококи.

Патогенните свойства на микробно замърсяване на раната разкрити 6-8 часа след нараняване на микробния растеж и въвеждането им от повърхността на стените на рана тъкан. Особено благоприятно momen-хау за развитие на инфекция в раната е наличието на нежизнеспособни тъкани от мъртва тъкан и кръвоизлив са благоприятни среда за развитие на микроби. В допълнение към нарушения на тъкан жизнеспособност, развитието на инфекциозните усложнения sposobst съществуват циркулаторни нарушения и отслабване на ко-protivlyaemosti тялото след загуба на кръв, шок и други причини.

По време на лечебната инфектирани рани, първо се почиства от некротични тъкани и кръвни съсиреци (стъпка хидратация), последвано от развитие GRA-nulyatsionnoy тъкан, която покрива дъното на раната и стена (стъпка дехидратация) на. Благодарение на белези на гранулационна тъкан и раната ръбове близо един до друг във времето Rastan дермална епител покрива на гранулата. Процесът на лечебни инфектирани рани, придружавани дадени значително отделяне на гнойни рани бивш sudata съдържащ голямо количество бактерии, белите кръвни клетки и протеолитично и гликолитични FER-менти.Симптоми. Локално областта на раната маркирани зачервяване му ръбове, оток и инфилтрация на болка в раната, местната покачване на температурата на тялото и гноен разряд нарушена функция-ТА пациента от раната. Най-честите симптоми: висока температура, ускорен сърдечен ритъм, симптоми на интоксикация (главоболие, загуба на апетит, сухота в езика), увеличаване Включени Количество-ТА на белите кръвни клетки и промени в броя на левкоцитите под формата на появата на млади форми (млад), което представлява увеличение от банда и сегментирани левкоцити с умения sheniem лимфоцити (олевяване).

Когато насложен върху раната първични шевовете след хирургично лечение, освен общ метод симптоми гной-TION, има болка в областта на раната, с насипни и подуване, зачервяване, понякога ръбовете на раната.

Първа помощ и лечение. Ако раната на заразяване с вана не е подложена на първична хирургична обработка, или ако това е било достатъчно и има трудности отлив освобождаване от дълбочината на раната, на болка-солна също след прилагане на тетанус syvorot-ки трябва да бъдат изпратени до хирургична болница за операция. Появата на симптоми, присъствието на гнойни инфекции nalo-конюгиран с първичен хирургично лечение на ставите е индикация за отстраняване на конци и разкриване RA HN. Само при наличието на инфекция в отворена рана и липсата на симптоми тежка инфекция на рана (висока температура и токсичност) на пациента може да се контролира от фелдшер.

В етапа на хидратация, когато има възпаление в тъканите на раната и се очисти от по-gibshih нежизнеспособни тъкани, е необходимо да се актуализира Sports-микроби и улесняване на процеса на определяне на границите и почистване на раната. Това изисква предварително осигурят мир на тялото на пациента от почивка на легло в раната на багажника и долни крайници и тоалетка гуми в раната на горните крайници. Също така е показано използването на антибиотици. Рани хлабаво с tamponiruyut-Application-niem антисептични разтвори, антибиотици, мехлеми A. V. Vishnevskogo, sintomitsinovoy sulfidinovoy или емулсия, хипертонични разтвори (5-10% от хлор зърна натрий). Превръзки могат да произвеждат по-малко внимателно, без травматична рана тъкан, sposobst-vuyuschey процеса на разпространение гноен. За умения sheniya токсичност и увеличение на имунологични реакции, използвани подобряване на храненето и кръвопреливане се прилага витамини.

Когато разхлабване инфекция план ремисия възпалителни реакции, заздравяване на прочистване от мъртви тъкани Devel-TII гранулати и процеса на разпространение на регенериране (стъпка дехидратация) показва дейности за щит гранулиране от вторична инфекция и травма, както и за подобряване на условията за регенериране TKA -ney. През този период не е необходимо превръзка с antiseptiche-обезмаслено течности и антибиотици, и все още са прикрепени-мехлеми превръзки, високо калорични храни и VI-taminoterapiya активиране внимателни движения.

Спешни хирургични грижи, AN Velikoretskaya 1964