Игуана у дома

Това яде игуани

Всеки човек си мисли, най-малко един ден, за да се озовете на домашен любимец. Но в един нормален изглед, домашен любимец - котка, куче, добре, най-много - един хамстер. Но докато не се е променило, и включва екзотични животни в модата, като игуани, паяци, крокодили и други. Особено популярни извлечени влечуги, които живеят в клетките на животните, имат малко странно, а понякога и ужасяващ вид. Игуана се отнася до тези влечуги на такива животни, които не са за човек в почуда, и станали доста питомен.Игуана - това е голяма по размер гущер, който се храни с трева. Местообитанието на това творение - Южна Америка, и така за тях се нуждаят от специални грижи в нашите студените райони. Ако гущера от наша гледна точка - малко животно, игуана достига размер от 1.5 метра, а понякога и повече. Съдържанието на игуани ще бъдат обсъдени по-късно, но имайте предвид, че те се нуждаят от специални грижи, терариум и правилното хранене.

Външен вид игуана гущер прилича, във връзка със змията. Тегло възрастен достигне 10 кг, тя е с различен цвят, в зависимост от вида, но като правило, тя е зелена. игуани тялото по-скоро тънки, дълга опашка, а на гърба има защитна гребен и гърлото - чанта. Лапи в краткия си, но имат много остри нокти, които лесно могат да нараняват, но да се свържат с него трябва да бъдат внимателни.

Игуана у дома си в наше време - доста често срещано явление, но като всяко друго животно, то трябва да се третира със специални грижи и внимание. Тя изисква специална храна, както и определена температура на съдържанието и дизайна на клетката. Да вземем един по-подробен поглед как да живеят игуана у дома.

Силови игуани

Мощност игуана не е толкова трудно, че е важно да се изчисли правилно количеството на храната, през които трябва животни. Тази "малка" гущер е истински вегетарианец, който не яде нищо друго освен трева и растителност. Между другото, този фактор е от решаващо значение при избора между игуана и хамелеон, който също е по същество, е относително на гущер. В дивата природа, той яде младите листа на плодове и цветя, но у дома, че е възможно да се хранят други храни. Можете да дадете на вашите зелени плодове дракон, зеленчуци нарязани и маруля. Това със сигурност ще се радваме за него, но, до 1 година може да се даде малко количество протеин, след което то ще расте много по-бързо. Това може да е пилешко или кучешка храна, но още веднъж, за да се получи, необходими в малки количества протеин и само до една година. Не трябва да се даде цитрусови плодове като мандарини, портокали, грейпфрут. В същото време листата на тези плодове могат да дадат, ако имате достъп до тях. През пролетта можете да дадете на нея "котка трева". Това е толкова тънка зелена трева, която расте във всеки заден двор, хранене котките си за прочистване на организма от токсини. Игуана обича трева. Ако не искате да се поемат рискове, и не искат да се хранят си чудо - животно с нищо, в зоомагазините продават специална храна за игуани, отново, въпреки че,, че той може да изяде твои листа от зеле, маруля, ябълка.Feed трябва да бъде няколко пъти на ден, обикновено - две. То може да бъде, че игуана няма да приеме всеки продукт, след което той трябва да бъде заменен с друг, и не й даде това, което тя не искаше да яде. Ако игуаната ще бъде гладен, той може да ви атакуват, така че не го доведе до глад, или да бъдат ухапани ръце. Също така, не я плаши, тя може да атакува. Но, въпреки това, игуаната е доста мирни животни, които са съобразени с тези условия на живот.

игуани Съдържанието трябва да е наясно с правилата, които ще ви помогнат да го вземе безопасно, така че да не се навреди на животното, а не се нарани. За да се вземе безопасно игуаната в ръцете си, трябва от една страна да натиснете предните си крака към торса, а от друга страна - да поеме тялото, осигуряване на малко до задните си крака. Опашката, като по този начин не могат да бъдат докоснати в никакъв случай. Ако една силна сила на опашката, или терор, той, подобно на обща гущер може да изхвърли на опашката. Гледката, повярвайте ми, това не е приятен, макар че това няма да навреди на здравето. Също така, не го натискайте силно, в противен случай може да увреди органи и изискват незабавно лечение. За вашата безопасност, можете да носите ръкавици, за да не надраскате си игуана нокти. Ако тя седи на клон, не го разкъсат силно, тъй като това може да повреди нокти на ръцете и краката на животното.

Терариум за игуана

Терариум за игуана е голяма по размер, и колкото повече стават правото, по-малко пари след това харчене. Ние вече говорихме за огромните размери на животното, така че, трябва незабавно да вземе голям терариум. Ако сте приели средно голям, а след това, с течение на времето, ще трябва да си купя друг, а не само на клетката, но цялото оборудване за по-голям размер. Така че, нека да разгледаме как да избера най-подходящия за настаняване за вашата зелена домашен любимец.

терариум трябва да бъде с размерите на два метра, а материалът, от който трябва да се направи - стъкло, и това е най-често срещаният тип на терариум. Но в действителност, за много добра годни игуани дебел водоустойчив шперплат. По-конкретно, можете да затворите й дъно и страни, оставяйки само един от прозорците, така че можете да гледате на вашия домашен любимец. Фактът, че шперплатът се диша, и по-дълго запазва топлината и влагата, за разлика от стъклото.

Най-подходящата температура за игуани - 28-30 градуса по Целзий и през нощта - 22 градуса. В клетката трябва да е габарит термометър и влажност. Между другото, съдържанието на влага трябва да бъде около 80%. Загрейте терариума за игуана трябва да светне, до които животното не трябва да има достъп, да не се изгорите, така че можете да си купите специална предпазна лампа, или себе си защитна решетка направи. Влага може да се пръска с пулверизатор за цветя, ако имате финансова възможност, е възможно да се постави специално устройство, което ще се пръска вода, увеличаване на влажността.

Игуани живи дървета и, съответно, клетката трябва да бъде масивен клон, която има клон, и може да обхваща листа. Топ клонове трябва да повишават игуана на лампата за да може да се къпе "под слънцето". Това е любимото й място. Също така трябва да бъде поставен на дъното на плосък камък, на която вашият домашен любимец ще прекарват много време. В допълнение, можете да оборудвате терариума за игуани други средства, като фонтан, растения, скали, и така нататък. Всичко зависи от въображението си и портфейла.

По този начин, вашата игуана винаги ще се чувствате страхотно, живея за дълго време, и вие ще получите голямо удоволствие от съществуването на такъв необичаен домашен любимец.