Хранене диетата крави, колко да се хранят, сено

От условията на здравето и продуктивността на животните. Как да се организира хранене крави? Какво мога да ям? Колко от какво да дам? Какви са характеристиките на хранене на високопродуктивни крави? Тези въпроси често задавани от начинаещите животновъди. За да се избегнат евентуални проблеми, ние ще разгледаме хранителните навици на домашните крави и начини за оптимизиране на дажбите под вътрешната икономика.Крава яде трева

Правилното хранене зависи от здравето на кравите

Какви видове храни

За здравето и продуктивността на млечни крави и месо, не е достатъчно само да се яде трева или сено да дъвче. За да получите много на качеството на млякото, е необходимо да се осигури пълна, разнообразно хранене с необходимите минерални добавки. Фуражите се разделят на типове:

 • зеленчуци;
 • фуражи;
 • животински произход;
 • витамини;

Нахранете не еквивалент като източници на енергия, така че те са разделени на обемисти и концентрирани.

Крава яде трева

Крави се нуждаят от разнообразен хранителен режим

зеленчук

В основата на менюто на добитък в стопанството - храната на растенията. Те имат няколко разновидности:

 • груби (сено, слама, плява);
 • сочни (коренови зеленчуци, пъпеши, силаж, трева);
 • концентрати (зърно, отпадъци).

Колко сено има Burenka? През деня животните са хранени с приблизително десет килограма на главата. На тази основа можем да изчислим годишния търсенето на този вид храна. Поставете сеното в диетата - основното, особено през зимата. Внимавайте за качеството на храната, тъй като тя ще се превърне в основен доставчик на белтъчини, захар.

Слама, плява изискват предварителна обработка - преди добавянето им zaparivayut смлян. Те са по-малко хранително от сено. Дневната изискването на глава - пет килограма. При липса на паша падока във фермата, месни породи животни ядат този вид храна.

Root - една диетична храна, съдържаща много течност, на базата на зимата хранене. Можете да ги хранят с едри видове храна.

Дневна ставка хранене - пет - десет килограма. Въз основа на изчисляването на годишната търсене. Морков увеличава производството на мляко в крави. Запомнете: не се хранят прясно набрани зеленчуци, в противен случай животните започват храносмилане. Преди употреба, те трябва да си почине в леглото в продължение на няколко седмици.

Крава яде трева

Морков стимулира производството на мляко

Кореноплодни, че е необходимо да се мият, чиста. В противен случай тракт натрупва отпадъци и животински зъби скърцат. Преди употреба, бъдете сигурни, зеленчуците са земята, за да се избегне запушване на хранопровода. Хранене кравите сурови картофи повишава значително качеството и количеството на млякото. Храна диня, тиква, тиквички, добавени към концентрата, груб фураж. Не забравяйте да блокира предварително нарязани плодове.

Силаж - пълен богата диета. Технология на производство включва използването на билки, слънчоглед, царевица, корени и листа. Той съдържа много хранителни вещества, които са необходими за вкусна мляко. През деня, едно животно може да се даде петнайсет килограма. Бланките за зимата ще предоставят евтини икономика храна.

През лятото на животното яде храната в пасищата. В деня на един квинтал Burenka яде зеленчуци. Скотовъдците казват, че с тази хранене засили здравето на добитъка, повишаване на производителността, повишаване на теглото с месни породи.

Крава яде трева

За един ден през пасбище крава изяжда 100 кг прясна трева

концентриран

Концентрати позволяват добитък за обогатяване на менюто протеини, захар, както през зимата, и през лятото. За да се хранят и смила се натрошени или plyuschat по специална технология. сортове фуражни (ечемик, овес, пшеница) съдържат максимално количество енергия, и следователно за предпочитане за хранене през зимата. Добави към зърнени култури или сухи - животни с удоволствие яде.

Уверете се, че не е имало мухъл в зърното. Това ще доведе до стадия на заболяването.

Дебел източник на протеини са на хранене, зоопарк сладкиши. Благодарение на високото калории дневно процент на глава - не повече от четири килограма. зърнопроизводството отпадъци (брашно прах, трици) са източник на диетични фибри и минерали за животни. Фед не повече от пет килограма през деня.

Крава яде трева

Злоупотреба с фураж може да предизвика стомашно разстройство

от животински произход

Чрез този вид фураж включва млечни отпадъци, месо и риба индустрия: • месо и костно брашно;
 • хранят мазнини;
 • серум;
 • сухо мляко отива.

Тази храна съдържа много висок клас протеини, витамини и минерали. Той се добавя към растително храната на животните, като по този начин има оптимизация фуражи. Повишаване на производителността на едър рогат добитък, увеличаване на телесното тегло.

Кравите трябва витамини и минерални добавки. Това е особено вярно на високопродуктивни породи млечни. От хранят дневна ставка за пълното развитие не може да се получи, така че животните започват да харчат своите вътрешни резерви. Резултатът може да бъде превръщането на млечни крави в пролетна пшеница.

В напредналите хранене и паша на минерали задължително прибавя към диетата. Оптимизиране на менюто, така че животното винаги е била на разположение на сол.

Крава яде трева

Крави с удоволствие Salt Lick

хранене сезонен

Благодарение на физиологичните нужди на крави хранене варира в зависимост от сезона. Формиране диета, трябва да се вземат предвид естествените нужди на животните в различни метеорологични условия.

лято хранене технология е свързана с пасища-диапазон. Прясна трева дава мляко приятен аромат. Въпреки това, зелена диета не може да осигури хранене на крави. Ето защо, по-нататък включва концентрати.

За да се образува паша стадото на 100-200 животни са на сходна възраст. Пашата се осъществява в рамките на 4-5 месеца.

За подобряване на храненето в диетата на добавят минерални съединения. Чиста вода ще гарантира здравето на вашия домашен любимец. Не забравяйте и за пиене.

При липса на зимните пасища включва хранене на животните, сочни и груби видове фуражни. Най-важните са на кореноплодни растения, силаж, сенаж. Така че земеделските производители трябва да бъдат предупредени предварително на детайла:

Крава яде трева

Рапицата торта ще помогне за подобряване на производителността крава

Преходът от лятно към зимно часово хранене и обратно трябва да се проведе постепенно. Animal яде нормална храна за себе си, малки порции стават необичайни. В този случай, вие ще избегнете лошо храносмилане.

Диетата на сухи крави

Подготовка за отелване предполага оптимизиране на хранене през лятото и през зимата. Балансирано меню гарантира нормалното развитие на теле, висока кърмене след раждането. Тялото на животно, нуждаещо се по това време в протеини, калций, фосфор и каротин. Трябва да се използват само качествени продукти. Rotten или засегнати храна ще доведе до спонтанен аборт. храни за животни:

 • силаж;
 • слама;
 • няколко вида висококачествен сено;
 • торта слънчогледово масло;
 • трици;
 • брашно от мека дървесина.

Оптимизиране меню минерали ще обогати организма с всички необходими елементи. животни са много уязвими преди раждането. От това, което ядем Burenka зависи не само здравето си, но нейното неродено бебе.

Крава яде трева

Брашно от мека дървесина в пелети - добро допълнение към диетата на крави преди отелване

Диетата на животните отелило

След отелването, крави трябва да се гарантира балансирана диета с цел повишаване на съдържанието на млечна мазнина. В първия ден може да се даде на сено и топла вода. В следващите няколко дни, добавете към менюто, и трици луга на овесена каша.

От третия до седмия ден след отелването, постепенно се добавя към храната на сочни видове фуражни. Седмица по-късно животното яде обичайните храни.

След отелването се практикува напреднал карцином на гърдата. Това означава, че ако животното дневно дава 10 литра мляко, броят на меню от 15. През този период, че е важно да се съобразят с условията на задържане. Напредък в работата в един и половина седмици, за да продължи тази храна. След това се брои в менюто, както обикновено.

Крава яде трева

Овесени трици е необходимо да се даде на кравата след отелване

Диетата за висок добив на мляко

Особености на хранене на високопродуктивни крави, предоставени от оптимизиране на условията на хранене и на живот. Нуждата от хранителни елементи, определени от характеристиките:

Животните трябва да получават да се хранят всички необходими хранителни вещества, от типа на хранене - концентрата. Да не се включва маса, насипни видове фуражни поради ниска хранителна стойност. Дневната изискването за глава добитък.

добив на мляко, кг / г

През лятото дажба крава трябва да бъде най-малко 60 кг прясна трева

През лятото трябва да получи (в кг):

 • няколко вида сено - 4;
 • зелено - 60;
 • фураж - 10-12

За храната се усвоява по-добре, той може да се дава четири пъти на ден. Освен това следва да се даде на минералите: мая протеини, премикси.

Меню за месни породи

За изчисляване на диетата на месни породи, трябва да се знае колко да се хранят за увеличаване на теглото. Има специални техники за хранене, които включват в менюто в зависимост от възрастта, теглото, условията на задържане (летни, зимни).

 • млади породи говеждо месо хранени в продължение на 12 месеца, до 500 кг;
 • засилено хранене от раждането до 1,5 години;
 • разделно хранене за умъртвени животни.

В условията на една ферма се използва първия метод. Това е от полза за намаляване на разходите за съдържание, защото това предполага използването на евтини видове фуражи: царевица, хранителни продукти и отпадъци.

Ако пасище паша може да получи евтин, чист месо.

С правилното организиране на тегло спечелят до един килограм на ден.

Крава яде трева

Когато е правилно изготвен крава меню месо може да поскъпне от 1 кг на ден

Това пиене крава и колко иска тя? Водата не е на последно място в тялото на животно:

 • Това се отразява на количеството мляко;
 • текат лигите за дъвчене;
 • контролира температурата на тялото.

Ето защо, кравата се нуждае от много пиене. Всеки килограм мляко доят компенсира течност. Полива на малки порции през целия ден. Дневна ставка на глава - не по-малко от 60 литра, а за крави-rekordsmenok - от 100 до 130 литра. Фермерите запоени след издояване, или по време на хранене. Сушилнята храната, толкова повече вода пиете.

В увеличава консумацията на вода топли през зимата - се намалява.

Крава яде трева

Когато кравите на паша обсег трябва да се осигури достъп до вода

Това пиене крава? Чистата вода - ключ към здравето на животните. За предпочитане стайна температура до получаване на течност. Преди употреба, не забравяйте да почистите резервоара.

По време на паша е необходимо да се осигури напояване - най-малко 4 пъти на ден. Също така не забравяйте солената оближе - необходим елемент за функционирането на тялото на едър рогат добитък.

Хранене крави не е голям проблем. Разгледахме основните проблеми пред които са изправени новак, като същевременно оптимизират икономика. Paddock пасища през лятото ще осигури месо порода печалба отлично тегло. В напреднал хранене да се осигури висока млечност. Хей, корени за зимата ще ви спаси от излишни финансови разходи през този период.