Хормонални мехлем на дерматит при деца и възрастни - списък на наркотици, вредите и последствията

Дерматит са много чести и засягат деца, така и възрастни: реакция на външни дразнители и вътрешни дисбаланси, която се изразява в кожата. Леките алергии предписват различни растителни, противогъбични и антибактериални средства, с по-тежки кожни лезии помогне хормонални кремове от дерматит - мощни лекарства, които трябва да бъдат взети под медицинско наблюдение. Нека разгледаме техните възгледи и функции на приложението.Мехлем за дерматит на кожата

Хормонални мехлем за дерматит назначен в крайни случаи, когато местните нехормонални агенти не работят или когато заболяването застрашава здравето на пациента. В сила за разграничаване на слаби, средни и силни лекарства, те могат да бъдат причислени в комбинация с антибиотици, други мехлеми и кремове. Когато ефективно хормонално:

 • в рецидив на болестта;
 • атопичен, алергични, контактни дерматити;
 • на остро възпаление (по-специално по време на контактен дерматит форми);
 • в риск от развитие на екзема;
 • невродермит, еритема, уртикария.

Хормонални мехлем за кожата може да има силни странични ефекти (временна система.), Вторичен алергии, пристрастяване, а дори и да навреди на тялото - те трябва да се прилага с повишено внимание, при стриктно спазване на всички правила на курса. Тези средства са забранени за деца под шест месеца, някои - до 2 години, в допълнение, те имат редица постоянни противопоказания:

 • бременност;
 • кърмене;
 • полово предавани болести;
 • туберкулоза;
 • инфекции и вируси;
 • акне (акне), краста;
 • глисти, паразити;
 • особености (всяко лекарство трябва да бъдат проверени преди началото на курса).

Хормонални мехлем дерматит

Деца, страдащи от екзема, контактен дерматит често са предписани ново поколение на хормонални средства: те практически не се абсорбира в кръвта и по този начин се свежда до минимум наличието на опасни странични ефекти. Други ефективни средства за деца - антихистамини, които инхибират действието както и хормонални, но с по-малко влияние върху организма. Те се представят добре при лечението на алергични обриви по лицето, ръцете, краката.

Кортикостероиди допускат деца подлежат на строг контрол на дозата и продължителността на лечението; всяко лекарство трябва да се проверява чрез тест с дерматолог кожата. Ако малко дете т.нар памперс дерматит, подсичане на кожата или мека варицела - по-добре да изберете други противовъзпалителни мехлеми, хормонални препарати не са много ефективни.

възрастен

Хормонална терапия за възрастни - не толкова зле, колкото мнозина смятат. Модерна хормонална направен въз основа на предишните версии, има добър резултат и да не понесе последствията, ако се приемат правилно. Те се стабилизира дейността на клетките и "замразени", премахване на възпалението. Трябва да изберете формата и препарата:

 • необходимо за суха кожа хормонално мастни мехлеми дерматит;
 • за влажно дерматоза - СУШЕНЕ крем;
 • за деликатната кожа на лицето, шията, ушите годни меки емулсии, гелове.


Списък мазила дерматит

Класификация хормонални мехлеми дерматит се появява в класа на получаването (от слабо до силно), основните компоненти и индикации. Хормоналните компоненти - е хидрокортизон, флуметазон, бетаметазон, клотримазол, дезоксиметазон друг, те могат да бъдат в чиста форма или в комбинация с допълнителни средства (салицилова киселина, гентамицин, пантенол, лидокаин).

изсъхне малко

За действие на глюкокортикоидните хормони е по-пълно в мехлема включва podsushivayuschee означава: цинк, цинков паста, мехлем салицилова и техни аналози. Комплекс podsushivayuschee лекарства - то Lorinden А и С, Vipsogal, Diprosalik. Изсъхва като допълнителна, не главното може да бъде много хормонални лекарства, освен тези, предназначени за овлажняване и омекотяване суха, люспести области (Elobeyz, Lokobeyz, Адвантан).

Хормонални мехлем дерматит

кортикостероид

 • Хидрокортизон: pimafukort, Latikort, Kortomitsetin, Oksikort, gioksizon, Sopolkort, Korteid, Fucidinum.
 • Бетаметазон: Akriderm, Beloderm, Celestoderm, Betazon, Belogent, Betakortal, Diprospan, Kuterid, Diprosalik.
 • Триамцинолон: Triakort, Ftoderm, Polkortolon, ftorokort, кеналог, Berlikort, Nazakort.
 • Флуметазон: Lokalasen, sinaflana, Sinalar, flutsinar, Lorinden, Ultralan.

антипруригинозни

Почти всеки хормонален мехлем за кожни заболявания ефективно облекчава сърбеж поради антихистаминово действие, което инхибира бактериалната активност и елиминира неговите проявления. Такива лекарства включват мехлеми с triamtsinolom (Kenakort, ftorokort, Triakort) клобетазол (Dermoveyt, Kloveyt, Напред капачка), алклометазон (Afloderm могат да бъдат използвани по лицето и гениталиите).

Вредният хормонално мехлем

Ползи и вреди на хормонални средства е почти равни, но ако се прилага правилно дозиран, по-голямата част от последствията могат да бъдат избегнати. Основното правило: в хода на лечението не трябва да бъде дълъг, и в края е необходимо да се постепенно намаляване на дозата и интервалите между дозите. Кортикостероиди лекарства могат да бъдат пристрастяване, бактериална резистентност, ако дълго време за лечение на алергия един инструмент. Какви нежелани лекарствени реакции могат да имат различни хормонални лекарства:

 • Re дерматит;
 • парене, алергии, сърбеж;
 • обрив, топлина обрив, акне;
 • активиране на гъбична инфекция;
 • хипертрихоза;
 • хипопигментации;
 • атрофия на кожата, васкуларна дилатация;
 • синдром на Cushing;
 • дисфункция на надбъбречните жлези.

Хормонални мехлем дерматит

Цената на мехлема от дерматит

Кортикостероидите са много: техния състав и решителни действия причинява висока цена, но можете да вземете лекарства средства. Има много български колеги, които не са ниско качество европейски лекарства. Хормонални лекарства може да се купи във всеки аптека, онлайн магазини варират от малки, неконтролирана употреба на наркотици се опитват да спрат, въпреки предписанието при покупка все още не се нуждаят. Приблизителни цени на някои лекарства в района на Москва:

Правя стероидни лекарства все още вдъхновяват недоверие, но маз - все още не е таблетка. Ние не трябва да се толкова много абсорбира в кръвния поток. Опитът с тях не го направих, но наблюдаваше приятелката си, който има обрив, наднорменото тегло, акне, за да се появи, въпреки че той вече е бил пиян. Така че можете да помисли за най-малко други възможности за лечение.

Кой ще има какво да каже, но когато имаш ужасен екзема и те е страх дори да погледне в огледалото, а не какво да излезем навън - има каквито и да било начин не може, дори и само за да помогне. Преживях такъв ужас и никой желание! Тялото беше ужасно, всичко е светло розово, с наранявания и в клиниката каза - само хормони. Аз не се оплакват, всички пиеха и премина в рамките на един месец.

Дерматологични проучвания вече са преминали дълъг път, но хората все още се страхуват от хормони! Почти всички нови хормонални мехлеми (ново поколение) не се абсорбира в кръвта, и са дадени техните деца. Това е последвано, учи, точно това, което опасност - да спрете терапията, лекарите правят не гъсти, макар и със заплата, но интелигентни хора, спаси човешки живот, а не обратното.

И ако това е естеството на бактериалната инфекция, точно тогава, защото хормоните не са предписани, но болестта изглежда е принципът е един и същ. Това означава, че ги използват не във всички случаи ... интересно. Но аз не говоря за това - баща ми беше лечение на дерматит, хормонални, назначени, той пропил. Аз не знам как са там странични ефекти, но това е още по-млади, монтьор стомана).