Хипоалергенен куче рейтинг храна за малки и големи породи

При кучета, както при хората, алергия е доста често явление, което през последните десетилетия става все по-чести. Основните причини ветеринарни лекари смятат, влошаването на околната среда, лошо качество на храните, както и слаба имунна система. Отрицателни реакции, показани на зачервяване на кожата, сърбеж, загуба на вълна и чревно разстройство възникнат при животни, независимо от вида и възрастта.Алергените могат да бъдат много по-различна (цветен прашец, битова химия и т.н.), но по-често те са специфични хранителни компоненти. Има продукти, за които организмът реагира с кучета, често - овесена каша, мазнини риба, пиле, царевица, мед, соя, мая, екзотични плодове, цветове и аромати. В същото време, има по-малко алергенни храни рядко предизвикват негативни проявления, и тя се основава на тях са направени хипоалергенни кучешка храна. Те не съдържат изкуствени добавки, както и основните компоненти са агнешко, патица, месо, сьомга, щука и бяла риба, ориз, ябълки, сушени билки, както и разнообразие от зеленчуци. Също така, продукти, богати на пробиотици за нормалното храносмилане.

Хипоалергенен кучешка храна

Рейтинг хипоалергенни кучешка храна е най-известните марки продукти, които производителите използват само естествени и висококачествени компоненти не само намалява риска от алергии, но като цяло има положителен ефект върху животното.

Хипоалергенен кучешка храна: най-добрите продукти

Bosch (Bosch)

Според многобройни прегледи на ветеринарни лекари и собственици на кучета, които са предразположени към алергии, клас супер премиум храна хипоалергенни Bosch е на първо място в тази класация. Нейната основна компонент е ориз (37.5%) и агнешко месо (20%), характеризиращо се с ниска антиалергични потенциал и е източник на високо качество протеин. Също така, той е съставен от ечемик, картофено брашно и протеин, цвекло, суши яйце, брашно, миди, ленено семе, набор от основни витамини и минерали.

В този висококачествен фураж германската продукция гарантира липсата на вредни съставки, които предизвикват нежелани реакции при кучета. Балансираната формула на хранителни вещества осигурява нормалната дейност и прекрасна гледка.

Хипоалергенен кучешка храна

фураж Bosch е наличен в опаковки от:

 • 1 кг - 620 стр.
 • 3 кг - 1600 стр.
 • 15 кг - 6400 стр.

Той има силен вкус и мирис, популярен с кучета. Подходящ за всички видове домашни любимци възрастни с алергии и имат чувствителна храносмилателна система.

Biofood (Biofud)

На второ място в класацията на хипоалергенни кучешка храна супер премиум продукти е Biofood. Основните съставки на продукта, както и в предишния случай, ориз (18%) и агнето (34%). Като допълнителен компонент, насищане на организма с необходимите вещества, витамини и минерали действат суши месо от сьомга, треска и масло от сьомга, суши цвекло, екстракт от водорасли (увеличава имунитет), суха естествена трева.

Biofood недостатък е фактът, че храната, на практика не се среща често в нашата страна, и е установено, че е доста трудно в традиционните магазини любимци. Някои магазини за домашни любимци предлагат да купуват стоки при следните цени:

Фуражът, предназначен за възрастни домашни любимци на годината, има отличен вкус, приятен за повечето кучета. Продуктът не съдържа ГМО и химични добавки, лесно смилаеми, подходящо за домашни любимци с чувствителна храносмилателна система.

Acana (Akana)

В класацията на хипоалергенни кучешка храна на по-високо ниво е Acana продукти, които се появиха на българския пазар сравнително наскоро, но вече спечели голяма популярност и положителни отзиви от много собственици на кучета. Този продукт се състои от 50-70% от естествена храна, а 30-50% от растенията, плодовете и зеленчуците. Производителят произвежда няколко вида хипоалергенни храни с различен основен компонент, който може да бъде:

Хипоалергенен кучешка храна

Продукти, произведени пакети от 340 гр до 17 кг. Средната цена е:

 • 340грама - 370 стр.
 • 2 кг - 1500 стр.
 • 6 кг - 3500 стр.
 • 17 кг - от 8600 стр.

Продуктът има приятен мирис и вкус, което е подобно на повечето животни.

Eukanuba (Eukanuba)

В класацията на хипоалергенна храна за кучета с премия високо място е Eukanuba продукти, предназначени за животни с чувствителна храносмилането и склонни към алергии. Продуктите са изработени на базата на агнешко месо, което е основният компонент, и е предназначена за всички породи кучета. Обхватът на продуктите хипоалергенен Eukanuba храна за малки кученца, който също съдържа в състава на агне и ориз. Допълнителни съставки, съдържащи хранителни вещества и витамини са рибно брашно, яйчен прах, ленено семе, рибено масло, захарно цвекло.Eukanuba фураж се препоръчва от ветеринарните животни с картофено непоносимост, пиле и зърнени култури, както и страдащ от дерматит и заболявания на храносмилателната система.

Производството се характеризира с относително висока цена:

 • 1 кг - 800 стр.
 • 2,5 кг - 1600 стр.
 • 12 кг - 6000 стр.

Храна е противопоказан при животни с непоносимост към риба.

Хипоалергенен кучешка храна

Royal Canin (Royal Canin)

Хипоалергенен кучешка храна Royal Canin също се класира сред най-добрите в резултат на висококачествени съставки, използвани в него и на положителен ефект върху животинския организъм като цяло. Той е назначен в хранителна алергия, хронично възпалително заболяване на червата и диария, екзокринна панкреатична недостатъчност, и други заболявания на стомашно-чревния тракт. Като част от Royal Canin основни компоненти са хидролизирани соев протеинов изолат, ориз и животински мазнини. Помощни съставки - рибено масло, екстракт от невен, соево масло, масло от пореч, както и сложни от минерали и витамини. Този тип храна има положителен ефект върху кожата на животните, подобрява функцията на червата и процесът се характеризира с висока усвояемост.

Производителят също така произвежда хипоалергенна храна за кучета от дребни породи, включващ освен птичи черен дроб. Той е предназначен за породи животни с тегло под 10 кг.

В своя сегмент Royal Canin се характеризира с достъпна цена. Това могат да бъдат закупени в опаковки:

Диетата за кучета от този тип съдържа балансирано количество витамини, антиоксиданти и минерали.

Hills (Hills)

Hills емисии също влезе в списъка на най-добрия фураж: тя ефективно елиминира проява на алергични реакции и нормализира храносмилането с панкреатит. Притежателите трябва да имат предвид, че този продукт съдържа компоненти пиле, така че не е подходящ за животни, които имат непоносимост към пиле. Препоръчителни кучета средни и големи породи.

Фуражи, произведени няколко вида. За кучета с хранителни алергии, могат да бъдат закупени два вида продукти, съдържащи:

Допълнителни съставки са рибеното масло, пилешко месо брашно, сол, минерали и витамини комплект.

Хипоалергенен кучешка храна

Също така в гамата е храна за кучета, които са алергични към външни дразнители, и страда от дерматит. Основните му компоненти включват пиле, ориз бирена, свинско и пилешко месо черен дроб, пилешко брашно, яйчен прах, ечемик и др.

диета купи Hills може да бъде в следните пакети:

 • 2 кг - 1600 стр.
 • 5 кг - от 3550 стр.
 • 12 кг - 6000 стр.

Мощност съдържа оптимално балансирано количество витамини минерали и антиоксиданти, за да се гарантира нормалното функциониране на здравето на кожата на животните и прекрасна гледка вълна.

Pro Plan Purina (Purina Pro Plan)

Поток Pro Plan се характеризира с приемлива цена, което е оптимално комбинирани с високо качество:

 • 1,5 кг - 650 стр.
 • 3 кг - 1150 стр.
 • 7 кг - 2500 стр.
 • 14 кг - от 4900 стр.

Храна за кучета съдържа специален комплекс Optidigest, който поддържа чревната флора при нормално състояние, подобрява храносмилането и има положителен ефект върху един стол.

Brit (Brit)

Хипоалергенен храна за кучета Brit също се класира сред най-добрите. То се препоръчва от ветеринарните специалисти животни с хранителни проблеми и склонност към дерматит. Този продукт съдържа в състава на 31% от брашно от агнешко месо, което е основен източник на протеин. Той също така съдържа пилешка мазнина, така че диета е противопоказан при животни, страдащи от непоносимост към пиле.

Допълнителни съставки насищане на организма с кучетата всички необходими хранителни вещества и витамини, са ориз и ориз протеин, масло от сьомга, суши ябълки, юка екстракт, екстракти от плодове и билки.

Хипоалергенен кучешка храна

Brit фуражи се предлага в опаковки от различни тежести. В допълнение към високото качество на продуктите едно от предимствата е демократична стойност на разположение за широк кръг от собственици на кучета:

 • 1 кг - 300 стр.
 • 3 кг - 830 стр.
 • 8 кг - 2100 стр.
 • 15 кг - от 3900 стр.
 • 15 кг - 4500 стр.

Продуктът има приятен мирис и вкус, който обикновено е като животни. Подходящ за всички породи.

Изводи за хипоалергенни

Чрез извършване на покупка, се опитват да избегнат нискокачествени фалшификати, и не забравяйте: добър хипоалергенни кучешка храна не може да бъде твърде евтини. Също така не забравяйте, че пилето е един от най-често срещаните алергени, но все пак се намери в повечето продукти класа под супер премиум.

При хранене на едно куче се придържа стриктно към правилата, посочени в таблицата и се изчисляват в зависимост от теглото на вашия домашен любимец. Така че можете да се избегнат проблеми с храносмилането и повишаване на теглото.

кучета се качват, когато и в зависимост от случая
 • Хипоалергенен кучешка храна

  Хипоалергенен кучешка храна

  Защо кучетата се държим заедно по време на чифтосване
 • Хипоалергенен кучешка храна

  Що за куче е най-добре да се започне в апартамент или къща
 • Хипоалергенен кучешка храна

  Защо кучето вой: причини и какво да правя
 • Хипоалергенен кучешка храна

  Подкожните червеи кучета: симптоми и лечение
 • Хипоалергенен кучешка храна

  Ние коте тлеят очите: причини, какво да правя
 • Хипоалергенен кучешка храна

  Apokvel за кучета