Hidradenitis подмишница домашно лечение, симптоми, причини, превенция

Характеристики на заболяването

вид

Популярни име аксиларни хидраденит поддръжката му отдавна е наречен "suchim вимето", защото на подобни морфологични героите. Doggy зърната наподобяват кожни абсцеси в подмишниците. В допълнение към подмишниците хидраденит вероятно да се развива в областта на слабините. на гениталиите (скротума и срамни устни), на мястото на задните части докоснат около ануса, по силата на млечната жлеза на скалпа.Остро възпаление, често придружени от гноен абсцес възниква от юношеска възраст и завършва в менопауза. Момичетата и жените често страдат от болестта по няколко причини. Един от тях е по-ранните пубертета момичетата.

Международни заболявания класификатора (ICD-10) включва хидраденит аксила в код L 73.2.

Въпреки вярно локализацията на лезията в жлези Апокринните в подмишниците, кодът, който започва с L 75, заболяването се класифицира като патология в космените фоликули, като се започне с L 73. Това несъответствие се обяснява с особеностите на анатомичната структура и функциониране на Апокринните жлези, канали, които се екскретират в съдържанието на кухината космената луковица.

Много хора се чудят дали е възможно да се правят слънчеви бани, ако хидраденит под мишница? Слънчеви бани, като kvartsevanie, ултравиолетово облъчване, са физическа терапия средства за контролиране на кожни заболявания. Много от пациентите са в състояние да излекува хидраденит на ранен етап, слънчеви бани в страната с подмишницата си.

Възраст и пол зависимост

Аксиларни хидраденит не е характерна за възрастните хора, когато хормоналните нива в сравнение с хората от зряла възраст, е на долния ред. По време на хормонални изблици (юношеството предхожда менопауза, бременност и др.) Hidradenitis появява по-често.

Бременните жени трябва внимателно да се отнасят към навременно лечение на болестта, ако тя изниква. Имунните сили, които работят върху тялото 2, не винаги вършат работата си и, в случай на болест, изчерпани по-нататък. Поради тези причини, хидраденит в една бременна жена не може да толерира толерантна нагласа. Ако болестта е в ранен стадий, курс на антибиотици не е показана, така че да не причини вреда на плода.

Пациенти с възпаление на Апокринните жлези търсят помощта на дерматолог или хирург, бременни жени, преди започване на лечението трябва да се консултират с лекуващия гинеколог.

С развитието на процеса на гноен в развитието на антибиотична терапия е назначен, въпреки възможните вреди на плода при бременност. В противен случай гноен процес за плододаващи жени може да приключи сепсис и смърт. Неразположение жени и други симптоми, които съпътстват бременността под влияние на хидраденит под- усилва, което се отразява на цялостното здраве на жените. Причината за хидраденит подмишната поддръжката му имат плододаващи жени са или настинки или изостряне на херпес инфекция.

Класификация и стъпка

Възпаление на мишницата, която е
Няколко различни форми на аксиларна хидраденит под-:

 1. Остър гноен форма. Патология се развива в резултат на запушване на апокринните пот и мастните жлези. Сред пациентите с тази форма на болестта са хора, които се грижат за болни под мишниците. Hidradenitis в тази форма се проявява като типичен възпаление в организма: субфебрилна температура, понякога достигащи до нивото от 38 градуса, неразположение, дискомфорт, болка развива в подмишниците. Гнойна форма - опасни за живота на пациента, ако той не отива за лечение на лекар.
 2. С достатъчно мишниците грижи, но не и чист бръснене деликатната кожа в областта може да се нараните. Драскотините и рани получава стафилокок или всякакъв друг вид патогенни организми. Той започва да се оформя възлова хидраденит. с тенденция да расте при липса на лечение гноен.
 3. Хронична хидраденит често се нарича рецидивираща форма, която се характеризира с процес на гноен възниква за дълго време. Заболяването често се проявява в определени интервали с остър гноен фаза. Площ Апокринните жлези, възпаление на целеви увеличава. Липсата на лечение на гнойни процеси септична опасни последици за заплаха за живота на пациента.


Както хидраденит ингвинална, аксиларни развиват с течение на етапите в рамките на 10 дни. Първият етап се проявява в образуването на възли на гъста консистенция.

 • метод Palpatsionnym възможно да се намерят множество възли под мишницата не, придружени от болезнени при допир.
 • Мъките започват да се развие бързо, тяхното присъствие "марка" на втория етап от офанзивата.
 • Възли започват да визуално увеличение, ескалацията на техния размер е съпроводено с промяна на цвета. Характерните сянка за кожни лезии - червени и сини.
 • Също така се променя мобилността на възли от движещи се под кожата в първия етап, те са заварени един към друг и епидермиса, образувайки една голяма язва на масите на малки формации.
 • В третия и последен етап преминава до образуване на гной с вискозна консистенция. Гной почивки навън от капсули, често има кръвни примеси. Зарастване на рани в капсула място гноен завършва с образуването на съединителна тъкан под формата на белег.

Причините за болестта

Инфекциозния агент, който причинява появата и развитието на възпалението в Апокринните жлези - колониален бактерия Staphylococcus Aureus. Процесът на възпаление инициира безгрижни бръснене коса под мишницата, раните в тази област, което води до по друг начин, лоша грижа за лесно раздразнена кожа. Освен стафилококи причина хидраденит поддръжката му стане coccoid бактерии колониални форми, различни видове: Streptococcus и др.

Патогенни бактерии, открити върху кожата, могат да проникнат в раната, но не са активни. За да ги подобри изисква действието на един от факторите на преципитиращи:

 • отклонение метаболитни реакции в организма;
 • тенденция към прекомерно потене;
 • облечен свива облекло;
 • предпочитание за синтетични тъкани в дрехите;
 • понижаване на имунитет;
 • неадекватни грижи за кожата В мишниците;
 • внезапни хормонални промени в тялото по време на раждането, бременност, нарушения в секрецията на стероидни хормони в прехода от ювенилен на юношеството и т.н.

клиничната картина

Възпаление на мишницата, която е
Заболяването се развива в съответствие със симптомите, изброени в етапи патология. Общото за всички възпалителни процеси е да се повиши температурата. които в някои случаи варира subfebrile граници, но понякога може да се повиши до стойност от 38 градуса. Повишаването на температурата е началото на една верижна реакция на възпаление, когато последвано от симптом очаква чувство на умора и болка завихряне в главата ми. тръпки.

Характерна особеност на хидраденит поддръжката му позволява да се разграничи от други патологии, е липсата на некротична характер на прътите. Във връзка с достатъчно количество от подкожна мазнина в огнището граничещи мишницата, възпалителния процес може да прелее в подкожната тъкан, което води до заболяване - флегмон. При намиране на лезията лимфни възли може да разкрие лимфаденит.

Хроничната форма на хидраденит поддръжката му често открива необичайни възли на различни етапи на развитие.

диагностика

Гноен хидраденит поддръжката му форма изисква лабораторен анализ, както палпация и визуална проверка може да направи симптомите на циреи или антракс заболяване. В третия и втория етап на грешката на заболяването не е изключено чрез визуална инспекция с предполагаеми или актиномикоза skrofulodermu.

За прецизно регулиране на антибактериален агент е желателно да се направи анализ на микрофлората на аксила.

Да се ​​научите как да се премахне (лек) хидраденит под мишница.

терапевтичен

са ефективни терапевтични процедури:

 • "Суха топлина", произведени от сухи горещи кърпи, гореща ютия. Процедурата се извършва най-малко 3 пъти на ден чрез прилагане на горещ обект на възли образуват;
 • топлина в продължение на 5 минути, синята лампа. Процедурата се прави два пъти на ден;
 • затопляне на засегнати места слънчева светлина преди 10 часа сутринта и след 17.00 ч в продължение на половин час.

Описани видове отоплителни пречат на процесите на развитие гнойни и предотвратяване на разпространението на възпаление на съседните Апокринните жлези. Вземете душ, предотвратяване проникване на вода върху засегнатата област, zakleivaya тяхното бактерицидно мазилка.

На дали е възможно лечение на хидраденит под- подмишниците Dimexidum и Vishnevsky мехлем. както и антибиотици, описват по-долу.

лечение

 • Остра хидраденит лекувани с триамцинолон с лидокаин, запознаването им с възли.
 • Хронична форма изисква антибиотици, преднизон. изотретиноин.

На следващо място, кажете как да се отнасяме хидраденит под мишница бързо.

оперативен

Методът за хирургично лечение на аксиларна хидраденит поддръжката му е навременен аутопсия гнойни капсули и почистване. Ако е необходимо, засегнатото място, и се подлага на фистула ексцизия.

Традиционните методи

получаване инфузия смес вътре в допълнение към основното лечение:

Извън прилага инфузия пелин paniculate.

Превенция хидраденит поддръжката му под мишница

Възпаление на мишницата, която е
Основните мерки, за да се избегне хидраденит поддръжката му:

 • редовен душ;
 • се използва след бръснене космите на дезинфектанти;
 • триене тампон намазват с бор-камфор алкохол;
 • възстановителни мерки за повишаване на имунитета.

усложнения

Опасни последици възникват само при липса на лечение.

 • процес гноен може да се развие в септицемия.
 • Конгломерат в един мрежов възел се поставя началото на хронично протичане на заболяването.