Hexicon по време на бременност - ръководство, странични ефекти

Hexicon по време на бременност е универсален действие лекарство, което е насочено към предотвратяване на инфекция и лечение на възпалителни заболявания на репродуктивната система, включително инфекции, предавани по полов път заболявания. По време на бременността тялото на жената е намалена защита на имунната система, поради което се променя вагиналната флора, което може да доведе до развитието на бактериална вагиноза - възпаление на влагалищната лигавица. За да се справи с болестта може Hexicon свещи, които имат право да се използва по време на бременност от лекар.лечение Hexicon

Това лекарство неутрализира и унищожава патогени, дължащи се на хлорхексидин - активен компонент, който е включен в състава му. Това е антисептик, към който чувствителността на много патогени.

Той е активен срещу грам-отрицателни и грам-положителни флора, включително вируса на херпес. Trichomonas, Candida гъбички, Ureaplasma и микоплазма, хламидия и Treponema. Hexicon свещи по време на бременността успешно лечение на бактериална вагиноза, гъбична инфекция. coleitis и много други заболявания.

характеристики и показания за употреба на продукта

Свещите са бели, понякога с нотка на жълто. Съставът на свещи Hexicon съдържа две активни съставки: хлорхексидин диглюконат, и полиетилен оксид.

Тези компоненти имат изразено антибактериално и антисептично действие, засягащи тяло внимателно, но ефективно. Поради хлорхексидин бързо неутрализирани протозои микроорганизми - причинители на генитални инфекции.

Но в същото време активните съставки на лекарството неефективни срещу киселина устойчиви микрофлора (някои вируси, гъбички и бактерии), така че да избере да самолечение и самолечение без предвид причинител не се препоръчва.

Hexicon-голямата ефективност се постига в ранен стадий на заболяването и за профилактични цели. Лекарството е напълно отделено от тялото естествено чрез храносмилателните органи и екскреция.

Hexicon свещи започват да действат чрез намаляване на количеството на млечнокисели бактерии. Лекарството е бързо премахва възпалителни процеси и реакции в организма, причинени от тях (образуване на смесен микрофлора, тъкан оток, сърбеж, възпаление и др.). Инструментът не разполага с ясно изразена активност срещу гъбична инфекция, така че не може да доведе до негативни промени в микрофлората.

Показания за употреба Hexicon:

 • първоначален етап на сифилис;
 • хламидия;
 • ureaplasmosis;
 • гонорея;
 • вагинит;
 • цистит;
 • възпалителен процес придружено от отделяне на гной или кръв;
 • подготовка за раждане.

лечение Hexicon

Hexicon идва в две форми: вагинални супозитории (дозировка 16 мг, 1 или 10 свещи в опаковка) и разтвор на 0.05% (обем 100 мл, предназначена за използване на открито). Свещи по време на бременност са най-удобно и безопасно формата на освобождаване.

Употреба по време на бременност

Бременна жена е изложена на различни инфекции. Това се дължи на хормонални промени в организма, поради което първите, които страдат урогениталната система на бъдещата майка. Ако възпалението не се лекува или да прекарате лечение края на неподходящо лекарство, има висок риск от инфекция на плода.Показания за употреба на лекарството по време на бременност са:

 • Вагинален дезинфекция преди раждането, когато една жена има вагинит или полово предавани болести;
 • наличие на полово предавани инфекции;
 • нарушение вагинална флора след излекувани от бактериални или гъбични инфекции;
 • предотвратяване на раждането зашиване за да се предотврати възпаление и нагнояване.

Според указанията, Hexicon по време на бременност има селективен ефект върху патогенни флора, като същевременно не се абсорбира в тялото и не получават в кръвния поток. Това оказва негативно влияние върху протичането на бременността и развитието на плода е възможно.

Ето защо, бъдещи майки дори и в ранните етапи на бременността може да ползва Hexicon. Важно е да се защити нероденото дете, предварително премахване на патогени от влагалището, за да се предотврати инфекция по време на раждането.

лечение Hexicon

Инструкциите за искрата Hexicon отбелязаха, че по време на бременността жената трябва да се прилага вагинално 1 свещичка сутрин и вечер. Курсът на лечение може да варира от 7 до 10 дни - в зависимост от препоръките на лекуващия лекар.

Ако се наложи, например, настъпило преразпределение след употреба Hexicon по време на бременност, специалист може да удължи терапевтичен курс за 20 дни. За профилактика срещу полово предавани инфекции се прилага 1 свещичка след незащитен сексуален контакт в рамките на 2 часа след това. Назначаване Hexicon точно преди раждането е ограничена до 5-дневен употреба на този наркотик за през нощта.

По време на целия курс на свещи за третиране Hexicon важно да се сведат до минимум тоалетни гениталиите и изключва секс. Лекарството не трябва да реагира със сапун и други повърхностно активни компоненти. Фактът, че хлорхексидин се инактивира при тяхното влияние. Вие не може едновременно да се използват други Hexicon вагинални лекарства, дори и ако тяхното действие е един и същ.

Освен това, не се препоръчва да се използва едновременно с получаването на зелен фураж и йод-съдържащи средства разтвор, в противен случай увеличава риска от локално дразнене на лигавицата. Да не се допуска лекарството на очите.

Противопоказания и странични ефекти

Противопоказания за Hexicon на употреба по време на бременност е индивидуално лекарство нетърпимост или свръхчувствителността към него.

Страничните ефекти могат да се проявят като кожен обрив, парене, сърбеж и вагинална сухота. Тези признаци на непоносимост към лекарството са обратими и изчезват сами по себе си, след оттеглянето на наркотици.

лечение Hexicon

Като цяло, Hexicon счита относително безопасно лекарство, но понякога срещу неговото прилагане се появи вагинално течение смесва с кръв. Такава изолация показват, че жените имат повишена чувствителност към инструмента или имат някои противопоказания.

Нарушаването на многообразието на приложение и дозата на лекарството може да предизвика такава реакция. Ако една жена по време на бременност увеличава броя на левкоцитите в кръвта, на бледо розово и кафяво разпределение в този случай се счита за нормално.

Също разпределение използване Hexicon може да се говори за една жена има бактериална вагиноза и на отлепване на плацентата. Това е опасно състояние, което води до преждевременно настъпване на труда или спонтанен аборт.

Понякога Hexicon причинява млечница. Във всеки случай, ако има такива необяснима освобождаване от отговорност, особено ако има кръв в тях, е важно да се консултира незабавно с лекар и да се замени лекарството.

Hexicon свещи са подходящи за лечение и профилактика по време на бременност. В продължение на няколко години, лекарството се оказва върху положителната страна като ефективно лекарство за борба с възпаление на тазовите органи, генитални инфекции, млечница и др.

Доказано е, че Hexicon, за разлика от колегите си, не води до нарушаване на вагиналната микрофлора полезни. Напротив, той възстановява лигавицата след нараняване. Затова лекарите препоръчват използването на това лекарство по време на бременност и кърмене.

Hexicon свещи не са в състояние да проникне в кръвния поток и през плацентарната бариера, така че те се считат за безвредни за плода. Само противопоказания за тяхното използване е идиосинкратичност на компонентите на наркотици.

Според указанията, Hexicon разрешено да използва по какъвто и триместър на бременността без риск за нероденото дете. Назначава свещи Hexicon може само лекар.