Guard порода куче за къща или апартамент, критериите за подбор

порода кучета пазачи

В рамките на концепцията за охрана породи кучета, взети да се предполага, официални четириноги с вродени умения или добри резултати в обучението на следващите "дисциплини": защитно-часови, караул, ескорт, патрул-часови и охрана на услуги. В разпространена представа, кучета пазачи раждат за защита на имот, територията, или на лице (собственик). Разликите в разбирането на теорията и "мнозинството", поражда много спорове. Просто имайте предвид, че всички официални порода по един или друг начин са универсални и добър треньор ще обучава защита на всяко куче. Въпросът е дали кучешки смята, че защитата на дълга си и призвание, или той "защитава" на обекта, тъй като е необходимо. По-долу, ние смятаме, снимката и името на породата, която е да се започне да се защити.По какви критерии се определят най-доброто куче пазач породата за вас? Размер, гняв, ухапване сила, недоверие на другите? Може би за вас е важно, че кучето е била малка и не предизвиква дискомфорт в апартамента? Или, напротив, вие сте фен на гигантски скали, и не приемайте малки домашни любимци сериозно? Прекалено много фактори влияят върху избора на породата, всичко зависи от желанията на собственика и условията на живот на бъдещия домашен любимец.

Обикновено, порода за частен дом - това е куче за съдържанието на улицата с безплатен вход за къщата. Алтернативен вариант е да остане в двора с оборудвана волиера и развъдник. Основните критерии, на които породата се абсорбира за защита на дома и основания са:

 • Giant, големи, в краен случай, като средният размер.
 • Гъста коса и добре развита подкосъм.
 • Предаността, на фона на независимост.
 • Вродена недоверие на външни лица.
 • Оптимално ако избраната порода е склонна към самостоятелно решаване на сложни проблеми и вземане на решения.

порода кучета пазачи

Важно! Куче, без значение каква порода е, не може да се съхранява на верига! Каишка - временна мярка, докато къщата ще преминат или да отворите вратите на двора, но не повече! Всички кучета пазачи са активни и верни от природата, да ограничава свободата им води до трагични последствия. Стрес носи опашка за психични разстройства и небалансиран куче - реална заплаха!

Изборът охранител за апартамента е ограничен от твърда рамка, но отново всичко зависи от вашите предпочитания и района на дома. Истинските фенове без дискомфорт живеят в апартаменти с мастифите и дог. Ние смятаме, че "средното", на които се пада по-голямата част от потенциалните собственици:

 • Среден или малък размер.
 • Не е твърде богата сменяне на перата, или липсата на такава.
 • Липса на характерна миризма на скункс - индивидуална фигура, много собственици не смятат за важно.
 • Липсата на склонност към отделяне на слюнка.
 • Чистота и компактност.

порода кучета пазачи

порода кучета пазачи

 • Ловни, освен универсални кучета от хъски в групата, шнауцери и някои териери. Всички породи, проявяващи гнева на звяра не се препоръчва за поддръжка в частни домове. Дори и да не се държи от домашни птици (едър рогат добитък), съседите могат внезапно да се "на икономиката."
 • Борба порода. Струва си да се спомене, че с правилно обучение, хора-приятелски куче се държи отлично охрана в опасна ситуация.
 • Спасителите, ръководства на, особено семейното куче - приятелски четириноги, усмихнати, "анфас" е малко вероятно да изплаши натрапника.

порода кучета пазачи

Фила Бразилейро (57-75 см при холката) - къси коси куче с много сериозен характер. Фил трябва да уважаваме и чест, да не забравяме кой е шефът. Възпитание гигант силата не е за всеки, трябва опит, умения и търпение. Кучето е отличен, добре обмислен и балансиран охрана. Характерно за породата - тиха атака без лай, ръмжене или тежка агресивна мимикрия.

порода кучета пазачи

Булмастиф (50-66 см при холката) - специално отглеждани охрана порода. Кучетата са различни ловкост и бързина, опитвайки се да не причиняват наранявания, а "смаже" нападателят да доведе и задръжте до пристигането на собственика. Нападнат дискретно и почти тихо, перфектно работещ през нощта. Не е подходящ за задържане единствено на улицата, защото те имат къса коса.

порода кучета пазачи

Dogue де Бордо (54-65 см при холката) - кратко коси гигантски с гъвкав характер. Ако кучето е закупен за защита, той препоръчва специално обучение! На фона на сигурността, присъщи качества кучешки, който не трябва да се защити, страхотно чувство "на дивана".

порода кучета пазачи

Дого Аржентино (60-68 см при холката) - е много сериозно, гладки коси куче, което може да нарани нападателя в секунди. В някои страни, порода забранен за покупка и животновъдство, като образованието на такава сериозна домашен любимец, трябва да се подхожда много отговорно.порода кучета пазачи

Българското черноморско териер (64-72 см при холката) - огромен, рошава черна гигант с още по темперамент. Отличен за защита на съда, но се нуждае от постоянен контакт със собственика. BRT ярост - е елемент, който не може да бъде спряно физически навреди на едно куче! Укротяване и социализация изисква опит на собственика, морална и физическа издръжливост.

порода кучета пазачи

Ризеншнауцер (58-71 см при холката) - голям и черен като BRT, но не толкова пухкав. Могат да живеят на открито в по-топлите месеци, но през зимата изисква изолиран корпус или свободно влизане в жилището. Rizeny приятелски настроени към членове на семейството и да се съхраняват във връзка с външни лица. Ако е необходимо, ревностно се защитят както на собственика и неговото имущество.

порода кучета пазачи

порода кучета пазачи

Кавказки Шепърд (67-70 см при холката) - мощен, с дълги коси куче със стабилна, малко повърхностно. Кавказки може да изглежда мързелив и меланхоличен, докато не преминат "прага" на нейна територия. BOB е реална опасност за нападателя, но не искат да убият, само за да се отървете от. Функция, която играе важна роля в защитата - не е бил предупреден за атаката. Както Москва караул, CO не толерира тормоз на територията.

порода кучета пазачи

Централна Азия Шепърд (60-78 см при холката) - е бил подобен на на кавказка овчарка, но като семейна характер. Тя изглежда различна дължина на косата, структура и по-кратък опашка. САО пациент с други животни в района са добре разграничи деца от възрастни.

порода кучета пазачи

Немска овчарка (55-60 см при холката) - Универсални породи услуги с вродени умения охрана. Кучетата са обучени във всички видове на обслужване (с изключение на лов), подходящи за поддръжка на апартамента и на улицата, перфектно заемем с деца, да се разбираме добре с свой собствен или голямо семейство.

порода кучета пазачи

Белгийската овчарка (56-61 см при холката) - се конкурира с, но от гледна точка на гъвкавост и способност за учене. Белгийците са активни в тяхното "германски братя" велик усещане на територията и на собственика на фирмата. BW е подходящ за семейства с деца, които живеят в къща с други животни, но се нуждае от сериозни ежедневните натоварвания и постоянно интелектуално развитие.

порода кучета пазачи

порода кучета пазачи

Доберман (61-70 см при холката) - порода не трябва да се отъждествява с "по-тънък Ротвайлер". Добермани - родени охрана и патрулни активисти. Първоначално породата е изведена за полицейската служба, че кучетата заразената сдържаност на фона на отлична физика и страховит вид.

порода кучета пазачи

Немски боксьор (53-63 см при холката) - късокосместа, компактен, издръжлив куче за семейството и защитата. представители на породата не се нуждаят от специално обучение, защото инстинктивно се защитят собственика. Курсове MCS препоръчва само за тези кучета, които не разбирам как да се справят със собствените си умения.

порода кучета пазачи

Тръстика Corso (58-70 см при холката) - много сериозен порода изисква активна социализация и опитомяване. Не е подходящ за начинаещи, така и хора, които имат съмнения относно собствената си съпротива. Тръстика Corso е много силен, определя и умишлено куче, без образование или грешен подход, може да бъде опасно.

порода кучета пазачи

Американски питбул териер (до 50 см при холката) и американски стафордшир териер (43-48 см при холката) - бойна порода, отлични показатели умения бодигард с подходящо обучение. Порода агресивност към други кучета и хора, държани като показва за бой. Но "агресия" - това не е диагноза, с правилния подход и активно социализацията, домашния любимец ще бъде доста приятелски настроени към животните, а не дори и срещу квартала с друго куче.

порода кучета пазачи

Airedale (58-70 см при холката) - въпреки впечатляващия растеж на породата е много компактен и лесен за поддържане в апартамента. Сладки и усмихнати kucheryashka, има впечатляващи челюсти вродена чувствителност и бдителност към непознати. Като ловец, на териер е бил използван доста, породата може да се дължи по-скоро на kompanonskim.

порода кучета пазачи

Шнауцер (44-50 см при холката) - порода средни, не се хвърлят, не мирише и е с "човешки" интелигентност. Кучетата могат и искат да вземат собствени решения, добре обучени, са подходящи като първи домашен любимец, но се нуждаят от резистивен товар.

порода кучета пазачи

Обърнете внимание! Родезийски риджбек порода е доста рядко, но с вродените си умения за защита в сравнение, не всеки обучено куче.

порода кучета пазачи

Миниатюрен шнауцер (30-46 см при холката) - по-малка версия на Rizen- и шнауцер. Малък куче, много подходяща за поддръжка на апартамента. На фона на малките си размери, джуджетата са смели, верни и много интуитивен.

порода кучета пазачи

порода кучета пазачи

Yagdterer (33-40 см при холката) - активен, неуморим, безстрашен ", kusyuchaya" и малко куче пазач. Естествено, кучешки няма да може да устои на въоръжен нападател, но безстрашен ловец ще направя всичко, което зависи от него. Yagdterera предимство в точка ухапвания, което означава, че кучето бързо заловен, което води до много ухапвания в един кратък период от време. Когато специално обучение, можете да се научи четириноги вземете и задръжте "жертва", а като просто нещо Yagdterer може да извършва много дълго време (40-60 минути). Работата на порода се справя с гневен миеща мечка, и животното в ужасна ярост на невъоръжен човек.

порода кучета пазачи

Обърнете внимание! Неразпространение на породи, които са добре обучени защита - това е най-Акита Inu, кучета и по-голяма швейцарска пастирско куче.