Грижа за саксийни нар у дома

В днешно време, никой не е изненадващо, екзотични растения на перваза на прозореца. Това просто не расте на производителите-фенове в обикновените градски апартаменти - смокини, лимони, праскови и гранати, дори! Последното е просто и ще бъдат обсъдени.Гранати като растение
Миниатюрни гранат е миниатюрен дърво с ярки деликатни цветя, подобни по форма на звънци и продълговати листа. В стайни условия, разбира се, няма да се отглеждат зрели плодове, но може да се ползва в изобилие и дълго цъфтящи в пълен размер. Това прекрасно растение не е доволен от bloknuschey си красота в продължение на няколко месеца в един ред, ако внимателно наблюдаваме всички условия на задържането му.

Грижа Основи саксийни нар

Степента на промяна в настроението гранат може да бъде определен като средна стойност. Въпреки, че ако вземем предвид стаята с овощни растения като цяло, дървото нар ще бъде непретенциозен. За това е необходимо да се пресъздаде климатичните условия, близки до субтропични лентата.

  • Светлинни условия. Нар изключително любов на светлината, и пряка слънчева светлина на ден го - няма опасност, а благословия. Само в много горещи дни ще трябва малко pritenenie. Най-доброто място за "зелена приятел" - един прозорец на юг. В други области, тя ще изисква допълнителна подсветка. През лятото е препоръчително да се направи гърнето малко дърво на открито или поне остъклена лоджия.
  • Влажност. Прекомерната влага до нищо. Пръскането е необходимо само в сухия сезон, както и за почистване на листата на прах понякога трябва да избършете ги напоена с чиста вода с кърпа.
  • Температура - в рамките на 20-26 градуса в активна време. Тъй като е необходим есента граната по-малко топлина, като в периода почивка и изобщо не е за понижаване на температурата от 5-10 градуса - например, да се премести централата в мазето. През лятото е препоръчително да се направи пот от нар по-често на открито, за да се осигури достъп до излъчването и свежест.

В тази статия можете да научите как да се разпространяват Глоксин лист резници и грудки.

Тук ние ще сподели тайните на грижите за Hortense стая в дома.

Можем да кажем, че стайни условия на растеж на трябва да са сходни поддръжка нар градина - много слънчева светлина, умерена влажност, чист въздух. Това дърво произнася латентност. по време на които не е необходимо "dopekat" зелена грижи за домашните любимци, които се полива умерено, да не се използва превръзката и оставете на хладно място, обаче, премахване на проекти и минусови температури.И по-старо е дървото, толкова по-малко струва да предизвика смущения по време на зимния период. От първите дни на пролетта интензивност напояване се повишава бавно и постепенно да започне да се грижи за нар правилно.

цвете подстригване у дома

Необходимо е да се премахне сушени и fatliquoring издънки и клонки. нарастващото вътре. Малки клони твърде безкомпромисно елиминирани. Здравословно клон трябва да бъде съкратен, точно над бъбреците пресни филизи. Ако оставим 4 до 6 от най-силните и красиви клони на наличието на до 5 на всеки пролуки.

Радикалната резитба е недопустима по отношение на джудже от нар, в противен случай централата ще бъде отслабена и ще загуби своята елегантна красота. Той също така трябва да бъдат внимателни в този процес, тъй като корените и филизи на растения са много крехки. Между другото, в основата резитба обрасло граната ви позволява да създадете оригинален храст в бонсай стил.

Внимателното exote грижи също така включва подрязване през есента. За да се поддържа постоянна форма на храст, или да го коригира, като се вземат предвид собствените си естетически предпочитания, може да се намали, съберете или да се наведе с телени младите филизи, и да свали старите. По този начин, на перваза на прозореца, скоро ще покаже храст желаната форма.

Възпроизвеждането на вътрешното нар

Размножава гранати две еднакво често използван метод - чрез резници и семена. първи

Гранати като растение
метод обикновено се прави в края на есента или зимата, когато леторастите са напълно твърди и те не разполагат с листа. Допустимо е да се извърши издънки и лятото, толкова дълго, колкото резниците са взети със силен клонове плододаващи. и на всеки един от тях да присъстват при 4-6 бъбреците. Така че, какви са следващите стъпки?

 • Приготвя се субстрат торф и речен пясък в равни части, овлажнява
 • В долната част на мрежата да се сложи дренаж резервоар, а отгоре - почвата;
 • Долната част на процеса на рязане за стимулатор растежа на корените;
 • Поставете всеки рязане в почвата под лек наклон на дълбочина около 3 cm;
 • Създаване на импровизиран teplichku: покриване на бъдещи дървета на върха на скрап от пластмаса колба, стъкло или полиетилен;
 • Следвайте развитието на изрезки, махнете капака на дневна база за 15-20 минути, понякога вода и спрей.

Защо не кажете каланхое цъфтеж в дома и как да се стимулира цъфтежа.

можете да си купите на материала в специализирани магазини или сами да се измъкнем от един зрял плод нар място за отглеждане на семена. Семената трябва да изберете най-добрите. напълно отделяне на пулпата и малко сухи. Но във всеки случай, не изсушава, или разсад не чакат.

Оптималното време на годината за засаждане на семена - зимата, въпреки че не е фундаментално. Материал трябва да бъде поставен в влажна почва от трева и фин пясък до дълбочина от не повече от 2 cm. Капацитет за покриване на торбата разсад или стъкло. Не е нужно да се проветри. Но без контрол за състоянието на почвата не мога да направя: тя не трябва да е прекалено сухо или мокро.

Първите издънки се появяват, когато след 3-6 седмици. ако температурата на въздуха е около 25 gradusov.Kogda rostochku достигнат височина от най-малко 5 см, те трябва да седят отделно в саксии 6,7 см диаметър и третирани като такива зрели растения. За успешното разпространение на храстите трябва да се захванете пресни издънки. и разграбване на разсад увехнали - отчупвам.

Seed разпространение, както показва практиката, по-ефективно. от резници, но свойствата на храста родител "деца" не се предават. Моля, имайте предвид, че семената на общи плодове от нар не са подходящи за засаждане. Дори да покълнат, цъфти, ще се случи само след 7 години, и вида на растението няма да бъде доста декоративни.