Грижа в дома на мандарина derevom- засаждане и грижи за отглеждането на мандарина, напояване и

достъпни за съдържание дори на первазите на прозорците мандарина дървета. Специално отглеждани сортове джуджета изискана и дребничка, не надвишава 1 м височина, но може да даде плод в изобилие. Въпреки това, не е толкова лесно да растат мандарина дърво, грижовна изисква специфични знания и умения.  • "Unshiu" - се характеризира с нисък ръст и буйни корона, състояща се от множество тънки гъвкави клонове. Оставя гъста, тъмно зелено, плодове без семена, има формата на круша. Тя расте бързо и с желание носи плодове.
  • "Ковано Vasse" - един храст с масивна и твърди клони, листа дебела и месести, плодът светло, жълто-оранжев цвят. Дори в условията на апартаменти могат да се отглеждат над 1 м.
  • «Murcott» ( «Мед") - не е много често срещано разнообразие в закрит градинарството, е компактен храст и сладко, ароматно плодове, за които той е получил името си.

Как да се грижи за домакинството мандарини

Особено съдържание мандарина дърво

Екзотични Mandarin дом - грижи за тях трябва да бъде постоянна, небрежност, ще доведе до факта, че храсти ще отказват да дават плодове, листата се сгъват, ако не и унищожена. Преди да купите саксия ценните малко дърво, трябва внимателно да се проучи какви условията на задържане, които са необходими чуждестранни туристи.

  1. Осветление. Mandarin изисква много ярка светлина, така че е препоръчително да се запази на прозорците, които се сблъскват с югоизточно или югозападно изложение. Порасна от южната страна трябва да бъдете внимателни, защото той не обича пряка слънчева светлина, и жаркото слънце в летните горещини може да предизвика изгаряния по листата. Липсата на светлина е също като разрушителен ефект, едно дърво може да загуби листата и изсъхват. Поради това, през есента, с намаляване на дължината на дневна светлина, че е желателно да се осигури допълнителна осветление, поставяне на лампата в стаята.
  2. Температура. Загрява растение обича, но за образуването на стъблата и плодове на температурата на почвата трябва да бъде в диапазона от 16-18 ° С Превишаването на границите може да доведе до едно дърво да губят цветя, а след това се разчита на плодовете няма да се наложи. През зимата, трябва да се гарантира, че температурата на почвата 10-13 ° С и добро покритие, в противен случай ще мандарина не дават плодове. Идеално - изба с изкуствено осветление, което може да бъде закупено в магазина или в цветарство отдел аквариум.
  3. Влажност. Тази цифра е почти най-важната. за мандарина дърво грижи включва чести и обилни пулверизатори, особено с настъпването на горещите летни дни. Сухият въздух може да доведе до разпространение на вредители като акари или Quadraspidiotus въшка. Изпълнен с вода, за да се увеличи влажността в стаята, до малко дърво даде широк чиния или тава. Също така, листата могат да се почистват с влажна памучна кърпа, това ще премахне прахта и "освежаващ" ефект.
  4. Поливането. Поливане Mandarin необходимо често, но умерено, с мека, топла, добре защитава вода. Направи го по-добре в ранните сутрешни часове и вечер по-нататък. Два пъти-поливане предупреди от изсушаване глинени кома, но в същото време предизвикват застоя на влага, както и в еднократна изобилие поливане. Зимата е достатъчно, за да овлажняват почвата 1 на всеки 4-6 дни.
  5. Кастрене храсти. Така че растението расте добре и в изобилие да даде плод, той трябва да бъде периодично щипка върховете своевременно и да се премахне повредени и сухи клони.
  6. Почва състав, торене, трансплантация. Мандарина обича светлина и плодородна почва за отглеждане препоръчва следния състав: торф земята (основна част), хумус и пясък в равни части. Ако е възможно, би било хубаво да се добави малко на оборския тор крава. Не забравяйте да използвате дренажа от керамзитова или счупени тухли. 3-4 години промяна в състава на почвата, можете да добавите малко мазнини глина.


Как да се грижи за домакинството мандарини

Грижа за дома мандарина изисква редовна употреба на органични торове, които осигуряват висок добив и сладък плод, като им се даде сладък, леко тръпчив вкус. Уверете се, че трябва да бъде чиста вода след поливане, така че да не изгорят корените. Най-добре е да се използва мръсотия от кравешка тор, но ако това не е възможно, можете да си купите пълна тор за декоративни цитрусови растения.

Млади храсти трябва да се пресажда всяка година, като изберете една кутия или гърне малко по-голям диаметър (увеличение достатъчно до 1 см). Това трябва да се прави внимателно, така че да не вреди на основните коренови растения и корени врата. Това може да предизвика инфекция и смърт на растението. Буш на възраст от 5 години или повече, не се препоръчва да се пресаждат.

Очевидно е, че в дома Mandarin изискват специални грижи, но и чрез изграждане на него всички необходими условия, можете да получите не само оригиналната украса на перваза на прозореца, но сочно, сладко плодове, отгледани лично и не се лекува с вредни химикали.