Грип - Превенция, симптоми, лечение

предотвратяване лечение симптоми грип
Обща характеристика на заболяването

Грипът е един от най-честите инфекциозното заболяване се отнася до група от остри респираторни вирусни инфекции.грипоподобни симптоми

Грип, симптомите не са специфични, диференцирани от други остри респираторни вирусни инфекции без специални лабораторни тестове е почти невъзможно.

Диагнозата на "грип" е разположен в практика за предпочитане само въз основа на епидемиологичната обстановка.

Болест започва, като правило, лошо: телесната температура се повишава до 38-40 0 ° С, втрисане, главоболие, разкъсваща болка в ставите и мускулите, слабост. Течение от носа не е типичен симптом на грип, защото на това заболяване, за разлика от типичния сух носа и гърлото. В повечето случаи, е стегнат, суха кашлица,

предотвратяване лечение симптоми грип
което е съпроводено с болка в областта на гръдната кост. Изследване на пациента може да разкрие признаци на грип са все още като зачервяване на лицето, хипотония, инжектиране на склерата ( "червени очи"), детайлност и хиперемия на твърди и меки небцето, относителна брадикардия.

Грип симптоми обикновено съществуват в продължение на 3-5 дни, след което пациентът е на оздравее.

В най-тежката форма на заболяването са чести усложнения отит, синузит, пневмония, но може да се развие и подобни ефекти като мозъчен оток, съдов колапс, хеморагичен синдром, добавяне на вторични бактериални усложнения, обостряне на хронични заболявания.

лечение на грип

Продължителното лечение грип е приема само симптоматични и получаващи антипиретици, експекторанти, антитусиви, витамини, особено на големи дози от аскорбинова киселина, както и спазване на залежаване и използване на достатъчно количество течност. Днес, симптоматично лечение на грип не е загубила своето значение, но в същото време трябва да се разбира, че в допълнение към премахване на симптомите на болестта, е необходимо да работят директно с неговата кауза, а именно с вируса.

Медикаменти за грип трябва да бъдат предписани от лекар, днес ефективно лекувани с антивирусни препарати, при условие че тяхното приемане ще бъде пуснат преди клиничните прояви на болестта.

Той препоръчва да се вземат антивирусни средства като занамивир и озелтамивир (Tamiflu) за подтискане на разпространението на вируса в тялото, намаляване на тежестта на симптомите, намаляване на продължителността на заболяването и намаляване на честотата на вторични усложнения. Тези лекарства за грип са ефективни срещу много щамове на грип, но приемането им е възможно само с рецепта и под лекарско наблюдение. За блокиране на протонната помпа и предотвратяване на навлизането на вируса в клетките с помощта на лекарства римантадин и амантадин. Антивирусните и имуностимулиращи свойства са интерферон препарати (Grippferon, Ingaron, Amisin) и индуктори на интерферон (Kagocel, TSikloferon), но независими лекарства за лечение на грипа данни нежелани реши дали да ги получава, трябва да вземе лекар.Имат ли право да съществува и хомеопатичното лекарство за грип, включително и широко популярния Oscillococcinum, която е сърцето и черния дроб екстракт мускусни патици. Въпреки факта, че производителите на определени лекарства на базата на животински организми или екстракти от растения, твърдят, че те са ефективни при лечението и профилактиката на грип, като правило, тези твърдения не са клинични доказателства.

Профилактика на грип

грип изстрел е традиционният метод за предпазване от заболявания. Ваксинацията е най-много предавания за деца, възрастни хора, деца, пациенти с хронични заболявания на сърцето и белите дробове, лекарите. грип изстрел включва инжектиране на здрави хора живеят, инактивирана ваксина, която съдържа три вирусни щамове обикновено са избрани въз основа на препоръките на СЗО.

предотвратяване лечение симптоми грип
Спешно повикване може да бъде предотвратяване на инфлуенца интраназално (в носа капки) прилагане на интерферон (Nazoferon), която е подходящо да се прилага след близък контакт със заразени. Също така в директен контакт с пациента от заразяване с грип може да спести използването на марля превръзка, прилагането на смазване или римантадин оксолинова назален мехлем.

предотвратяване неспецифичен инфлуенца включва: стайна вентилация, често измиване на ръцете със специални средства, мокро почистване с дезинфектанти и въздух дезинфекция чрез ултравиолетово облъчване, каталитични почистващи препарати, дезинфектанти аерозол. За да се поддържа имунитет, в състояние да устои на вируса, е необходимо да се включат в диетата на храни, богати на витамини, млечнокисели бактерии, както и да се използва мед, прополис, пчелно млечице.

Профилактика на грип епидемия зависи до голяма степен от информираността вече болен човек, който трябва да се избегнат обществени места с голямо струпване на хора, за които пациентът, особено кашлица и кихане, е потенциален риск от инфекция.

Знаете ли, че:

Лицето приемате антидепресанти, в повечето случаи, отново ще страдат от депресия. Ако човек се справи с депресията сами по себе си, той има добри шансове да забравим за това състояние.

Кариес - е най-често срещаната инфекциозното заболяване в света, като се конкурира с когото дори не мога грип.

Учени от Оксфордския университет са провели серия от проучвания, по време на който заключи, че вегетарианството могат да бъдат вредни за човешкия мозък, тъй като води до намаляване на неговата маса. Затова учените препоръчват да не се изключват напълно от менюто си месо и риба.

В червата ни се раждат, живеят и умират от милионите бактерии. Те могат да се видят само при висока степен на увеличение, но ако те идват заедно, тя ще бъде поставена в редовен чаша за кафе.

Нашите бъбреците са в състояние да пречисти една минута три литра кръв.

По време на кихане тялото ни напълно спира да работи. Дори сърцето спира.

Хората, които използват, за да се хранят редовно закуска са много по-малко вероятно да страдат от затлъстяване.

Всеки човек има не само уникални отпечатъци, но и език.

В допълнение към хората, страдащи от простатит само едно живо същество на планетата Земя - кучето. Тук наистина нашите най-верни приятели.

Човешка кръв "минава" през съдовете под голям натиск и в нарушение на целостта им е в състояние да стреля на разстояние от 10 метра.

Когато любителите целувка, всеки един от тях губи 6,4 kkalory на минута, но те споделят почти 300 различни вида бактерии.

Работата, че човек не харесва, много по-зле за неговата психика, отколкото без работа най-малко.

Дори и сърцето на човека не се бие, той все още може да живее в продължение на дълъг период от време, което ни показа норвежката Рибак Ян Revsdal. Неговата "мотор" спря в 4:00 след рибар загубил пътя си и заспа в снега.

Ако Вашия черен дроб не се осъществи, смъртта се дължи на по време на деня.

Един образован човек е по-малко податливи на заболявания на мозъка. Интелектуална дейност допринася за образуването на допълнителна тъкан компенсиране на болния.

Дума на устата срещу Интернет: изберете най-бързият и най-удобният начин да се напише на лекар

Ритъмът на голям мегаполис, работят до късно през нощта и хронична липса на време - всичко това създава своя отпечатък върху състоянието на здравето ни. Понякога, дори nekog.