Греяно вино - това, което е той glyuvayn, историята на произхода на горещата напитка вино, композиция, посуда,

Glintwein - най-популярната коктейл на вино (топла напитка) като прост и изобретателен състав: червено вино нагрява с подправки (подправки) и мед (захар).Греяно вино е това, което е

Кой дойде с греяно вино - историята за произхода на напитката

Появата на греяно вино е продиктувано от желанието да се запази топло северните народи. Идеалната формула "нажежен вино" не съществува. Основни експерти вина от цял ​​свят препоръчват да прибавите в скъп сухо или полусухо вино, канелата, карамфила анасон, портокалова кора, кардамон, свеж лимон, джинджифил, ябълки, ароматно пипер, стафиди, чили, мед или захар в различни пропорции. Основното нещо - е да се пият греяно вкусове на вино, като и да не пие, и топло.

Идеята за смесване на червено вино с плодове, подправки и мед сервира римляните.

В древен Рим, на бели и червени вина са продукти за масово потребление, които се изнасят за всички краища на империята в амфори и бъчви. По време на хранене, както и много празници в заможните семейства, високо ценени реколта, старо вино.

Символът на варварските изстъпления, че пиенето на вино не се разрежда, и на празен стомах.

Греяно вино е това, което е
За да направи вкуса на напитката и по-сложни възможности за консервиране сок ферментира в продължение на дълги години, вино, добавя се вода и подправки.

Преди да сервирате, особено през зимата, вино предварително се загрява в съдове от бронз и премина през сито, за да очисти примеси и подправки. Вино с подправки, например, с листенца от рози или теменужки, пурпурни листа, хвойна, дафинови листа, мента, копър, мед, оценени Роман медицина.

С течение на времето, жителите на Северна Европа са усъвършенствали рецепта греяно вино, кристализирали създаването си и напитки купих точно разпознаваем рамка, в която в момента и да се подготвят греяно вино по целия свят.

Произходът на името "греяно вино" - спорен въпрос се смята, че българската дума "греяно" е създадена от немския "Glühwein" или от полски «glintwajn».

Немски Glühwein рецепта е класическа. Като потвърждение работят в Германия наскоро намерен най-старият ръкописен рецепта за греяно вино - glühender Wein 1843.

Състав греяно вино - съставки за приготвяне на храна

Вино за греяно вино

Суровини (съставки) за греяно вино сами по себе си не трябва да са много интересни, но в същото качество. Използвайте готвене елитни вина - след това да ги развалят, "умъртвяване" на всички плодове и подправки букет от аромати.

Препоръчва се! Подробно описание на начина, по който виното е по-добре за греяно вино - ревюта, типове, и рецепти от най-популярните марки вино.

Какво вино е най-добро за греяно вино?

За Glühwein не може да се сладкиши и десертно вино. Само сухо или полусухо червено вино. В някои рецепти - сладки. Добър ако малко проститутка. Лошо, ако в продължение на 3 рубли. в Tetra Pak кашони.

Друг е бял греяно вино. направен от сухо бяло вино.

Идеалната основа за една добра греяно вино евтин, но приличен сухо трапезно вино в бутилка:

 • Австралийската червено сухо «Poker Face";
 • Българската червено сухо «Гай-Kodzor»;
 • Испански червено сухо «Torre Abalde»;
 • Грузински сухо червено «Badagoni», «саперави»;
 • Кримската червен и бял прах "Кримската сомелиер";
 • Френски червен прах «Partager».
 • и много други. др.

Ябълките, нарязани средни парчета без ядро ​​и семена. За да се сегменти в процеса на готвене не се разпадат, те не трябва да бъдат почистени от кожата.

Готов канела под формата на чупливи празни пръчки светло червено-кафяв цвят. На част от истинската канела ролки изглеждат като един свитък папирус хартия, плътно усукани и от двете страни. Coli доста крехки, че е лесно да посегнат. Щипка канела (половин чаена лъжичка без отгоре) е равно на 0.1 грама

Греяно вино е това, което е


Карамфил в малко количество. Трябва да се използват изсушени пъпките на дървото карамфил, а не на земята карамфил. Подправка е наситен изгаряне на вкус, така че неговото използване в греяно вино трябва много внимателно - по един нерешен карамфил пъпка 100 мл вино.

Греяно вино е това, което е

Медът се добавя към най-новата от всички компоненти на греяно вино. За да се предотврати загуба на полезни вещества, поставяйки мед в напитката, тъй като трябва да се охлади - при температура не по-висока от 40 градуса мед губи лечебни свойства, но не опитате.

подправки не само, в греяно вино могат да включват:

 • цитрусови плодове: портокал, лимон, мандарина, или пилинг;
 • сушени плодове, плодове: сушени кайсии, фурми, стафиди, смокини или сливи;
 • пипер;
 • звездовиден анасон;
 • анасон;
 • джинджифил;
 • кардамон;
 • лавров;
 • шафран;
 • индийско орехче;
 • кориандър;
 • мента;
 • ядки;
 • плодови сокове: ябълка, круша, портокал, ягода, и т.н.

Основната очарованието на готвене пикантен коктейл от вино, че при спазване на правилата на двойката да експериментират с добавки, методите за получаване и разновидности на вино е безкраен. Hot вино насърчава най-креативните идеи, по-важното е, че в хода на подготовката на греяно вино, за да се чувстват свойства на използваните компоненти и да ги представлява в готовия напитка.

Импровизация - това е, което липсва в много подреден живот. Греяно вино то само насърчава. Есенна вечер искам спомени от лятото? Добавете цитрусов коктейл и се чувстват най-концентрирани аромати на слънцето. В края на седмицата мечтата работи, за да се потопите в дебелите ароматите на ориенталски подправки? Кук греяно вино с индийско орехче, черен пипер и кардамон.

Как да се подготвите греяно вино - Съвети

 1. Не купувайте готови смески за греяно вино, а отделно изберете кардамон, сушени карамфил, пръчка канела, и т.н.
 2. Подправки, използвани цели пъпки, пръчици или листа - смлени подправки се греяно вино мътна, че е трудно да се филтрират.
 3. Почти всички рецепти са греяно вино и канела карамфил. Това е благодарение на тях в такова ароматно греяно вино с се получава.
 4. Всички рецепти са разделени в греяно неразреден и се разрежда с вода (на литър вино е не повече от една чаша вода). Водата прави коктейл не е толкова наситен. На греяно вино с вода е първите отопляеми подправки, а след това добавете виното и в края - мед.
 5. Преди употребата на греяно вино настояват не повече от 15 минути.
 6. Според неписаните норми на Германия, пиете вино с подправки крепост е по-малко от 7% - това не е греяно вино.
 7. Готов топла напитка се филтрира през цедка.
 8. Греяно вино се приготвя в партиди на определен брой хора.

Трябва ли да се вари греяно вино?

Не, не се вари греяно вино. Това се нагрява при разбъркване до 70 градуса. Защо не мога да ври? В обратен хладник, интензивно изпарение на етанол и унищожаване на хранителни вещества.

Дали и как да се съхранява греяно вино?

Единственият възможен начин за съхраняване на греяно вино - един термос. Това вино не е придобил горчивия вкус на това, трябва да премахнете лимонови кори. В този случай, греяно вино е позволено да се съхранява повече от един час.

Какво сервират греяно вино?

Подаване на греяно вино (външен вид) е също толкова важно, колкото и неговия вкус. След разлива в съдовете и виното украса парченца плодове и подправки, която остава след филтриране.

Съдове за греяно вино

Пийте с "чист характер" автоматично предполага, надеждна и стабилна ястие за греяно вино. Сварено вино и конвенционален тенджери и дори чайници.

Греяно вино е това, което е
Греяно вино е това, което е

И тук се сервират в зависимост от ситуацията.

В какво ястия се сервират греяно вино?

На празнични партита, пикантен коктейл от вино, достоен за красиви и нежни ястия под формата на фин кристал стъкло или очила.

Греяно вино е това, което е

В природата, заобиколен от студен есента листата, особено приятен да пият греяно вино от прости метални чаши (termochashka, двустенната).

В домашна обстановка на керамични чаши или малки глинени чаши. Защо измисли нещо?

Греяно вино е това, което е

Защо греяно вино затопля?

Ефекти върху тялото. След чаша горещ човек вино се чувства топло, в буквалния смисъл на думата - кожата. И това е не само в червено вино, цитрусови плодове и мед, което само по себе си - склад на витамини, аминокиселини и микроелементи. А фактът, че е много вкусно! Няколко глътки, и физически, психологически резерви възстановени.

Пийте веднага след приготвянето греяно вино, топла, щастливи да диша лечебните етерични порите. Струва малко чакане и вино с подправки ще загубят вкус и аромат. Полезните свойства изчезват. Греяно вино вече е топло.

Къде можете да имате истински греяно вино в Европа?

Греяно вино е това, което е

В същото време, реката излива греяно вино в главните площади на Белгия, Чешката република, Словакия, Унгария.

В Норвегия за греяно туристи на вино, се препоръчва незабавно да се отклоняват за Арктическия кръг в оживения град Тромсьо.

Топло греяно вино в Москва чревоугодници препоръча кафе "синовен", ресторант "Веранда 32.05" или в бара при моста Kuznetsk.