Gloriosa снимка, видовете и начините на грижи в дома

Gloriosa - невероятно красива катерене растение с необичайни цветя, които приличат на ярки факли и фенери. Може би това е причината растението и получил името си, което се превежда като "цвете на славата." Малък род принадлежи към семейство colchicaceae. Общо за цветето година успява да растат дълги мигли и покрити с цветя, а през есента на напълно изчезнат. За красота и лесни цветарите грижи да роди у дома си тази великолепна лоза.грижа Gloriosa у дома

ботаническа описание

Gloriosa - катерене целогодишен с туберозна коренище. Ограничи клубен покрита с гладко светлокафяво кора. Дължината му е 20-30 см и диаметър. - 2 cm Gloriosa живее в Източна Азия и Южна Африка. За да оцелее неблагоприятната период за себе си, цялата надземната част на растението умира през зимата и пролетта започва да расте отново.

Меки издънки са покрити с ярко зелено гладка кора. Те имат кръгло сечение и да достигне 1-2 метра в дължина. Междините разположени достатъчно близо една до друга. Те са няколко неподвижни листа. Копиевиден или яйцевидни лист плоча със силно удължен край имат гладка повърхност с изразена средна жила. На върха на листа е филиз, който служи за закрепване на опората.

грижа Gloriosa у дома
грижа Gloriosa у дома
грижа Gloriosa у дома
грижа Gloriosa у дома
грижа Gloriosa у дома
грижа Gloriosa у дома
грижа Gloriosa у дома
грижа Gloriosa у дома
грижа Gloriosa у дома
грижа Gloriosa у дома
грижа Gloriosa у дома
грижа Gloriosa у дома

Важно е да се помни, че всички от Gloriosa много отровни. Те съдържат опасен алкалоид колхицин. След поглъщане на причиняване на силна интоксикация или смърт.видове Gloriosa

В някои видове само един вид Gloriosa адаптирани към развитие в дома - това Gloriosa SUPERBA. Леторастите са покрити с ярко зелено копиевиден листа 10-12 см дълги и 1,5-3 см. Големи венчелистчета с вълнообразни ръбове са сгънати нагоре. Дължината им е 10-12 см и ширина 1-3 см. Само цъфнали цветя, боядисани в зелено и жълти тонове, но един по един те се появяват оранжево, червено и пурпурни тонове.

За да разнообрази толкова красиви растениевъдите заведени няколко декоративни сортове:

 • Gloriosa Ротшилд - завод в по-голям стъблата и листата. Венчелистчетата бързо боядисани в жълто в основата и малина в края.

грижа Gloriosa у дома

 • Gloriosa Карсън - има по-скромни размери и необичаен цвят цвете. Центърът има венчелистче виолетово-кафяв цвят, и ръбовете - светложълто;

  грижа Gloriosa у дома

 • Glorioza проста - е голям, разклонена издънки (до 3 м дължина) с ярко зелени копиевиден листа. Цветовете се състоят от дълги тичинки и шест зелено-червени венчелистчета с вълнообразен ръб.

  грижа Gloriosa у дома

 • Gloriosa Грен - растението има листенца обикновен лимонов цвят с гладки ръбове, което увеличава приликата с китайски фенери.

  грижа Gloriosa у дома

  методи на размножаване

 • Засаждане клубени. За сезон на клубен расте нови клонове, те могат да бъдат разделени един от друг. В края на зимата, достатъчно, за да ги засаждат поотделно в малки саксии с влажна смес от торф и листа почва и пясък. Tuber трябва да бъдат засадени растеж пъпка до дълбочина 3 см. Съдържат разсад при + 22 ... + 24 ° С Кога ще поникне, можете да започнете редовно поливане като изсъхване на повърхността на почвата. Важно е да се грижи за незабавно на разположение на подкрепата на централата.

  разсаждане растения

  В долната част е длъжен да изложи на големи парчета или камъчета за дренаж. Грудката има наклонен, почвата, опитвайки се да не много овен. След трансплантация, поливане продукция веднага, но само след 2-3 дни.

  грижа Gloriosa у дома

  Грижи у дома

  Грижа Gloriosa домашни neobremenitelen. Развива се добре и щастлив красив цъфтеж.

  Осветление. Цвете предпочита светли стаи. Перфектното място за него да се превърне в източните или западните первази и балконите. На южния прозорец, стреля по-добре pritenyat на обяд.

  Влажност. Около Gloriosa важно да се поддържа висока влажност. Нейният представляват близо аквариуми, фонтани или палети с мокра разширени глина. Препоръчително е да се пръскане на листата всеки ден, но се опитайте да получите водните капчици не вървят на цветята.

  Поливането. С появата на първите издънки трябва да се полива редовно Gloriosa топло, добре пречистена вода. В поливни площи трябва да бъде да изсъхне само с една четвърт. През есента на глазура постепенно да се намали и да се спре напълно за зимата.

  Торове. По време на активната вегетация се препоръчва да се оплоди Gloriosa. За тази цел, минерални и органични торове решения водят до земята два пъти месечно. На годишната трансплантация в плодородна, богата на хумус почва в съблекалнята вече не е необходимо.

  Prop. От Gloriosa се промъква издънки, е необходимо да се създаде подкрепа в аванс. Това може да бъде извит щанд в саксия или на стената на балкона. Лозите може леко се наведе и да връзвам да формират необходимите формуляри.

  Болести и вредители. Gloriosa понякога страдат от кореново гниене. Заразяване на листни въшки, акарите и въшки. Паразити помага инсектициди лечения (aktellik, малатион, Ахтар).

  грижа Gloriosa у дома

  възможните затруднения

  Техният външен вид Gloriosa състояние да сигнализира грешката да се грижи:

  • недостатъчно осветление - растеж Gloriosa забавяне;
  • застудяване и проекти - младите листа потъмняват и къдри;
  • влага или напукване на почвата - белезникав покритие на леторастите;
  • прекалено сух въздух - съвети сухи листа.

  грижа Gloriosa у дома

  Ако навременна реакция при първите признаци на Gloriosa на заболяването и да промени условията на задържане, тя бързо се възстановява.

  Подкрепа на проекта - да споделите връзката, благодаря ти!