Gloriosa (описание, грижа, 28 снимки)

Gloriosa - едно прекрасно растение, които са сравними с двете противоположни качества. От една страна, тя е с красив външен вид цвете, предизвиква желание да го докосне, но от друга - по-токсични, опасни растения за хората и животните.Красотата на едно цвете може да се отрече и много от тях са готови да го купят за отглеждане на грудки у дома. Знаейки, че Gloriosa в състояние да направи много вреда на здравето и дори живота, много фенове на дома флора все още го отглеждат като декоративно растение. В този случай, те не показват сериозно заболяване или състояние на здравословни проблеми. Основното, което да се знае всички тайни на отглеждане на цветя, както и акцентите на безопасна работа.

Преведено от латинската дума "Gloriosa" означава "славна" или "прослави". Това име е свързано с привлекателен външен вид растение, неговите грациозни форми и ярки цветове. Той malochislenny род, принадлежащи към семейството на colchicaceae. Тя е известна с 10 разновидности на цъфтящи растения, катерещ се.

Gloriosa счита geophytes грудки, трайни насаждения, които умира в горната част на зелено през зимата, неблагоприятни за растенията сезон. Но през пролетта има жизнения цикъл на възстановяване. Това може да се види от подуване зимуващи пъпки, разположени в горната част на клубена.

Растенията са прави издънки, различни междувъзлия продълговата форма. Стъблата са показани в цилиндрична форма и дължина 2.1 m, цвят светло зелено на. Листата са яйцевидни интересно ланцет или ланцет конфигурация с върховете на удължена тясна антени. С неотдавнашното Glorioza се е вкопчил в съответното подпомагане, следван от издига.

Цъфтящи растения се появяват за първи път през южните тропически африкански и азиатски гори. Видът на флората на света в Австралия класифицира като опасни злонамерени плевели. Те имаха възможността да измести други растения с пясъчни дюни. Отровни свойства Gloriosa се опитаха да си представите на местните животни, чиито живот е смърт. Заводът също получи живот в Индия. Днес, тук е по-малко и по-малко, защото цветята се използват широко в народната медицина се основава на билки.

Растението принадлежи към семейство melanthiaceae. Първоначално тя е принадлежала на голям род крем. Всяка от 10-те разновидности на Gloriosa красива по свой начин, но най-популярните са: Gloriosa просто, красива и луксозна, Gloriosa Ротшилд.

Лесно Gloriosa расте в тропическите влажни региони на Африка. Той има 1.5 М дълги филизи, листа копиевиден конфигурация - 8 cm, жълто-зелено и жълто-червени цветове аксиларна в радиус от 2.5 cm стъпка неравна форма. Цъфтящи растения от това може да се види през летния сезон.Gloriosa SUPERBA се смята за голям или популярен с много градинари. Това е декоративно цвете, който е дом на Непал, тропическа Африка и Шри Ланка. Лиана в тези региони расте върху глинести почви в влажните гори. Височина на растежа на растенията достига 1500 km над морското равнище. Този вид Gloriosa красиви листа копиевиден с заострен връх, разположен на дългите издънки. Различните екзотични листа дълги 8 см, репродуктивните органи, боядисани в три нюанса.

Ротшилд Gloriosa расте в Южна Африка. Издънките на растенията са усукани, копиевиден оставя огромна дължина. Индивидуални цветя са разположени на разширените краката. Репродуктивните органи са различни нюанси на червеното. От долната страна може да се види пурпурни петна, както и ръбовете на венчелистчета от своя страна имат вълнист.

Осъзнавайки, че тази култура е отровен растение, което обича влажна среда, е необходимо да се създадат всички условия за неговото правилно отглеждане на къщата. трябва да се вземат предвид следните фактори: осветление, температура, влажност, тип контейнер, и почвата за засаждане. Tropical култура обича едно докосване на разпръснати ярки слънчеви лъчи на слънцето. Ето защо, с саксия трябва да бъдат поставени по прозорците, разположени на запад или на изток от къщата. Ако изборът пада върху прозореца в южната част, е необходимо да се растение pritenyat от пряк контакт с лъчи на слънцето през лятото. За ярка дневна светлина Gloriosa приписват пролетта веднага, с голямо внимание, за да се избегнат изгаряния.

По време на периода на вегетация е настроен на подходящата температура на въздуха 20-25 градуса. През есента при температура от 10 градуса от земята клубените са изкопани и оставени в склад. През зимата, не докосвайте лозата. Тази култура изисква внимателно отношение винаги. Необходимо е да се защити срещу чернови. Въз основа на факта, че Gloriosa - тропическо растение, той се адаптира добре в влажен климат. Ние трябва да се култивира на културата в контейнера с палета, където има намокрена камъчета. Трябва да се разпръсква и често изобилно лоза вода при стайна температура. Важно е, че репродуктивните органи на растението не бяха мокри.

Лиана обича много вода, така че почвата трябва да е постоянно влажна. Използвайте разположени мека вода. Веднага след като горната част на субстрата изсъхва, е необходимо да се вода култура. През есента на богато насищане на почвата не е необходимо течността и поливане стоп дори и през зимата. По време на вегетация растението се нуждае от хранене. Пролет започне замърсяване здравословен пълзящо растение твърдо установени с помощта на специална сложен състав на флуидите, предназначени за декоративни култури. Почва оплодена на всеки 7-10 дни. Този процес е много важен за растенията, тъй като той поддържа още в изобилие, за дългосрочен растеж и цъфтеж.

За нормални и навременни цъфтящи лозя трябва да бъде достатъчно светлина и щети. Също така трябва да бъде за бързото и успешно растеж на леторастите. Растението е малко предмет на повреди, причинени от вредители. Това може да повреди щитоносни въшки.

Появата на капки по листата под формата на гъста оросяване е признак на заболяването. Това може да се избегне, ако следвате всички канони на отглеждане. Цветя не търпи бързи температурни промени. В резултат на това може да потъмнее листата да се забави растежа на леторастите и стъблата станат по-мек. Ако имате лошо и рядко поливане вегетативни органи на културата ще пожълтяват и изсъхват върховете.

В Зимбабве вида на Gloriosa нарече луксозна или красива цвете е национален статут и е защитена от местните власти. По време на посещението на кралица Елизабет II в Зимбабве през 1947 г., когато все още беше наследник на трона, брошка във формата на растението представи за нея като подарък. Също така това красиво цвете е символ на Тамил Наду, Индия.

грижа Gloriosa у дома