Gloriosa грижи трансплант началната репродукция

Gloriosa Родът има само 5 вида, роден в тропическа Африка и Азия. Те са с високо или ниско-нарастващата изправено да се изкачи трева. Последното рядко се повдигнат на височина с повече от 30 см, но Лаза видове способна да достигне до 5 метра. всички Коренищата се характеризират с тубероза Gloriosa форма, и върховете на листата за катерене както обикновено гарнирани с мустаци.Разположен на горните части на издънки цветя и жълти ивици граничи в разширена форма пламък създаде илюзията за порив на вятъра. Периодът на цъфтеж е смешен на разстояние кант, а основният червен цвят става по-наситен тон. Най-популярни в цветарство са първите две от следните видове.

грижа Gloriosa у дома

Сортове и видове

Gloriosa Ротшилд - цветен символ на Замбия има светло червено perianths със силно притискане на ръбовете. Луковици на цветя от този вид, предоставена от добре познатата холандска компания Baltus, са много популярни в онлайн магазините на Западна и Източна Европа.

грижа Gloriosa у дома

Gloriosa SUPERBA (тя - красива) расте в Африка, Индия, Непал и Шри Ланка. Вижте е забележителна с това, че неговите ярки жълти цветя не са вълнообразни, но напротив, напълно гладка. Усъвършенстването, те са под формата подобен на екзотичните китайски фенери.

грижа Gloriosa у дома

Степен великолепен Gloriosa Сърцето на Африка с общите много красиви цветя, зелени на дъното с плавен преход към жълто, оранжево и ярко червеното докато принуждавайки в дома достигне ръст от 1.4 метра. При ниско Gloriosa SUPERBA жълти (разновидност) цветя, боядисани в светъл цвят лимон.

грижа Gloriosa у дома

Gloriosa лесно у дома - в Африка - расте с дължина от 3 метра. Нейният изящен зелен резба бягство увисват зелени и червени цветя във формата на камбани.

грижа Gloriosa у дома

грижа Gloriosa у дома

Gloriosa е един от най-взискателните по отношение на грижата за растенията. По време на вегетация в стаята, където тя расте, тя трябва да бъде в състояние да издържат на температури от порядъка на 20-25 ℃. Резките температурни промени и проекти - от основните пречки за неговото развитие, като по този начин въвеждат през лятото растението на открито, то е необходимо да се вземат мерки, за да го предпазите от поривист ветрове, и трябва да осигурява постепенно повишаване на температурата на изхода от състоянието на покой.

В противен случай - а именно, когато има рязко покачване на температурата, Glorioza подлага на различни заболявания, при което може да загинат. Особено силна е растение от юг обича ярка светлина, а само защото е възможно да се постигне цъфтеж блясък и своевременност.

Ето защо, най-доброто място за Gloriosa е перваза в юго-изток или юг-запад страна на прозореца на юг не е много подходящ, защото на висока степен на вероятност на завод слънчево изгаряне, и на север за да побере абсолютно нищо добро.

Colchicum или kolhikum също принадлежи към това семейство, когато се качват и напускане на полето не е капризна, но на цъфтеж не е толкова екзотична, запознати с препоръките на грижа може да бъде в статията.

грижа Gloriosa у дома

поливане Gloriosa

Gloriosa лятото поливането трябва да бъде изобилна. Глинени стая за целия период на активен растеж трябва да се държат леко vlazhnovatoy.

С настъпването на есента и пожълтяване листа постепенно да се намали поливането и да се спре напълно по време на почивка. Също така важно е общата влажност на околната среда, и следователно няма да пречи редовно пръскане.

грижа Gloriosa у дома

Почва за Gloriosa

Порьозност и трошливост на почвата може да се постигне с помощта на едър пясък, перлит или торфен мъх. Universal хранителна почва смес на желаното рН (6,6-7,2) лесно достъпни в цветен магазина, все още алтернативно, подходящ почвата смес на базата на рози и дървета (1: 1).

грижа Gloriosa у дома

Gloriosa трансплантация

Gloriosa трансплантация се извършва в края на зимата или през първите дни на пролетта, преди растеж, да не счупите доста крехки корени. грудки вдлъбнатина работи около 2-3 см.

При трансплантацията трябва свеж грунд, състоящ се от трева, торф, листа земя с хумус и пясък в равни пропорции. Най-бързо развиваща се Gloriosa толерира лято претоварване с буца пръст в саксия като цяло.грижа Gloriosa у дома

Тор за Gloriosa

Торене през пролетта и лятото се направи веднъж на 14 дни. Те се състоят от минерални и органични торове. През зимата и есента те спряха.

През пролетта, е нараснал Gloriosa започне торене всяка седмица до края на цъфтежа, с помощта на течен тор за цъфтящи стайни растения в инструкциите в ръководството.

грижа Gloriosa у дома

резитба Gloriosa

Резитбата не се ползва Gloriosa - след като се покаже на новите клонове и цветя.

Тази процедура е в състояние дори да навреди на цъфтежа, както се случва формация цвете в най-горното листовките и стъбла и, ако те са нарязани, цветовете се появяват само след пълното възстановяване на лозите.

грижа Gloriosa у дома

Gloriosa зимуване

През есента преди зимата вътрешната температура трябва да се намалява постепенно до 10-14 ℃, като по този начин получаване на растението за почивка.

Както зимата съхранение на Gloriosa подходящ лоджия остъкляване, балкон, тераса, изолация, мазе.

грижа Gloriosa у дома

Gloriosa от семена у дома

възпроизвеждане Gloriosa може да се проведе както чрез семена и луковици използват. метод Seed е сравнително прост, но новите растения ще цъфтят в този случай, не по-рано от след 2-3 години.

Покълнали и отглеждат разсад трябва да бъдат разредени и трансплантирани на отделни саксии.

грижа Gloriosa у дома

възпроизвеждане Gloriosa

Ripple Gloriozov грудки възможно благодарение формира в близост до главния клубен малко дете бучката. Те са кръгли-овална форма, с израстването на който ще продължи да расте корени.

Затворници отделят от матерната клубен засадени тяхното отглеждане точка нагоре в малки саксии, пълни с насипен субстрат. Пристрастията нови инсталации трябва да се затопли на дъното на тенджерата до температура от 22-24 ℃. Преди да се появят на леторастите, клубените съдържат сухи, а след поникването стъбла започват да се вода и вратовръзка за подкрепата.

Когато младият Gloriosa пораснат, те трябва да бъдат трансплантирани в по-общ капацитет, тогава можете да се грижи за тях, както за възрастни екземпляри.

грижа Gloriosa у дома

Болести и неприятели

Сред вредители, които са Gloriosa най-опасни са Хосе мащаб и листни въшки. от която разпорежда чрез спрейове или konfidor актарит.

Ако прекалено поливане се проведе, последвано от подкисляване на почвата, могат да се появят кореново гниене. С него може да се справи с отстраняване от грудка на субстрата чрез почистване от увреждане и третиране с фунгициди и прахообразен активен въглен.

Втвърденият растение или засадени в нов субстрат, или през зимата, напусне магазина в контейнер със сух чист пясък.

прочетете също

 • грижа Gloriosa у дома
  Праскова засаждане и грижи торене на културите полезни свойства рецепти
 • грижа Gloriosa у дома
  рецепти Кейп цариградско грозде отглеждане и възпроизвеждане поддръжка за зимата
 • грижа Gloriosa у дома
  Apple залесяване и грижи за трансплантация ваксинация отглеждане на културите
 • грижа Gloriosa у дома
  Малина засаждане и грижи в отглеждането на култури открито поле
 • грижа Gloriosa у дома
  Pear засаждане и превръзка грижи възпроизвеждане на вредители и болести
 • грижа Gloriosa у дома
  Ягода тор засаждане и поддържащо лечение на възпроизвеждащи рецепти
 • грижа Gloriosa у дома
  Currant засаждане и грижи, торене отглеждане на културите
 • грижа Gloriosa у дома
  Blackberry засаждане и грижи за тор и култура разплод
закрит градина
 • грижа Gloriosa у дома
  Radermacher грижи трансплант началната репродукция
 • грижа Gloriosa у дома
  Stapelia грижи трансплант началната репродукция
 • грижа Gloriosa у дома
  Irezine трансфер грижи у дома и размножаване
 • грижа Gloriosa у дома
  Gloriosa грижи трансплант началната репродукция
 • грижа Gloriosa у дома
  грижа Pandanus у дома поливане и резитба трансплантация
 • грижа Gloriosa у дома
  Лабрадор чай засаждане и грижи в открита почва поливане репродукция
 • грижа Gloriosa у дома
  Роджърс засаждане и грижи в открита почва поливане репродукция
 • грижа Gloriosa у дома
  Ratibida засаждане и грижи на открито земята семена размножаване
 • грижа Gloriosa у дома
  Метла засаждане и грижи в възпроизвеждане на открито поле тор
 • грижа Gloriosa у дома
  Жълтичка години на засаждане и отглеждане грижи тор