Гастроентеролозите за лечение на тази

Диагностика и лечение на заболявания на храносмилателните органи е бил гастроентеролог лекар. тя определя точна диагноза и определя подходящото третиране на базата на фармакологични проучвания. Своевременното достъп до лекар при заболявания на стомашно-чревния тракт е много важно. Тя ви позволява да бързо и ефективно решаване на проблемите, които засягат човешкото. За да се потърси помощ от специалист, човек е в състояние да се избегнат много сериозни усложнения. Това не само увеличава шансовете за възстановяване, но също така предпазва от развитието на други органи и системи на заболявания, засягащи състоянието на целия организъм.Какво означава гастроентеролог?

Понякога гастроентеролог призова за кратко - Gastrolog, това не е съвсем вярно, защото той не само лекува заболявания на стомаха - гастрит и други заболявания. Това е само част от многото задачи, които са от компетентността на гастроентеролог.

Гастроентеролозите за лечение на тази

От хранопровода състояние на лигавицата на каналите стомаха, дванадесетопръстника, жлъчния мехур и жлъчните от панкреаса зависи от почти всички човешкото здраве. Също така важно е функцията на черния дроб, което носи кръв от пречистване на токсични продукти и участва в много метаболитни процеси. Следователно, за да се отговори конкретно какво, е доста трудно за гастроентеролог, всичко зависи от това дали е настъпила в който и да е повреда в системата на органи.

Съвременната гастроентерология извървя дълъг път на развитие от времето на Хипократ и Гален, той продължава да се развива бързо, така че в обхвата на дейности е много широк гастроентеролог. В тази връзка, изключително подходяща и навременна е разделението на специализация в тесни направления в които се уточняват работата на лекаря:

Кога да се обадя гастроентеролог

Проблеми на заболявания на стомашно-чревния тракт, на храносмилателната система, имат същото дългата история като първия прием на храна, приета от нашите предци. За съжаление, патологията на храносмилателната система са вторият най-голям брой сред всички злини на човечеството. Затова въпросът е - кога да се стреми да гастроентеролог, е изключително важна и актуална. Причината да получите съвет или да бъде проверен би следвало да има и следа от неудобно или от болка, независимо дали е киселини в стомаха, колики, запек, спазми или метеоризъм.

В рамките на въпроса за заболявания на храносмилателната система е най-важната задача, пряко свързана с пациента, не дава възможност за патологичен процес да стане хронична. Много лекари смятат, че по-голямата част от заболяванията на храносмилателния тракт може доста бързо и успешно лекувани, ако са открити най-ранните етапи. Хронично заболяване е изключително трудно контролира и често водят до обостряне, докато тези операции, които се нуждаят.

Какви изследвания трябва да премине в зависимост от гастроентеролог

Първото посещение на лекар, може да бъде съпроводено и с някои правила и наредби. Най-често, пациентът получава към гастроентеролог в посока на терапевта, който се отнася до списък с най-необходимите лабораторни изследвания, допълнителни диагностични мерки дефинира тесен специалист. Назначението със специалист, за да отида с картата и резултатите от предишни изследвания, ако те са били извършени. Преди консултация ще трябва да "опресняване" кръвната химия (изследване на ALT, AST, алкална фосфатаза, билирубин, липаза, амилаза панкреаса, GGT), нито излишък ще coprogram и фекални бактерии свръхрастеж. Често терапевт преди назначава и ултразвук на корема, както и EGD

Въпроси и отговори по темата "гастроентеролог"

Въпрос: Здравейте! Преди една година, са били лекувани с антибиотици срещу H. пилори. След лечение, резултатът на Helicobacter е по-малко казал да предаде на анализа отново шест месеца по-късно. Има предаден на кръвен тест LGG година по-късно, той показа присъствие, но много по-малък - 12,86. Referens.znacheniya: Намерено: повече от 10 - за pediatrich.obraztsov над 15 - Възрастни пациенти определя резултат: в диапазона между тези стойности. Оказва се, че имам един несигурен резултат. Какво означава това, бактериите постепенно изчезват или да се третират отново? Има ли шанс да ме хванат за семейството си на такъв несигурен резултат от анализа?

A: Здравейте. В този случай, се препоръчва да се повтаря преглед на няколко седмици по-късно, за да се определи динамиката на растеж или намаляване на антитела. Това е вероятно излекувани и нивото на антитяло постепенно намалява. Чрез намаляване на риска от заразяване на антитела роднини минимален.Въпрос: Здравейте! Наскоро тя започна да се появява болка с различна сила в стомаха, което чувствах в гърба. Болката не винаги се случва веднага след хранене може да отнеме 10-12 часа след хранене, понякога по време на сън. Продължителна болка по различни начини, понякога много дълго. Ограничете се до храна, аз ям зърнени храни, кисело мляко, извара, кисело мляко. Взех bellalgin, обезболяващи, но те наистина не помага. Кажи ми, моля те, какво е и какво да правя?

Отговор: В този случай, се препоръчва да се възстанови консултира с лекар, гастроентеролог за лична проверка и проверка: EGD, ултразвук на вътрешните органи, coprogram, биохимичните показатели, кръвни проби за антитела срещу Helicobacter Pylori. Едва след получаване на резултатите от проучване, специалист лекар ще постави точна диагноза и да предпише подходящо лечение. Необходимо е да се премахне влошаване gatroduodenita, пептична язва и остър панкреатит.

Въпрос: Здравейте! Силно усещане за парене в лявата страна на гръдния кош със случайно изтръпване трае около една седмица. Нормално ли е?

Отговор: Здравейте! Предизвиква усещане за парене в лявата половина на гръдния кош може да бъде леко. Вие, най-вероятно е проява на междуребрените невралгия, там също може да бъде увеличена болка с дълбоко въздух, по време на шофиране (завои), лежи на лявата си страна, а ако се палпира гръбнака междуребрие promezhutki- пръст върху междуребрените пространства доведе до гръдната кост - възможното увеличаване на болката в някакъв сайт. В този случай, трябва да се консултирате с невролог. Също така, чувството може да бъде междуребрие миозит (възпаление на междуребрените мускули). Клиника твърде подобно третиране. Но също така тези оплаквания могат да бъдат в сърдечно-съдови заболявания, заболявания на стомашно-чревния тракт, в вегетативно-съдовата дистония, заболявания на белите дробове. Ето защо, за да се диагностицира причината за болката ти - препоръчвам ви да се свържете с лекар.

Въпрос: Здравейте! Няколко дни по-измъчвани от глад, който продължава да съществува след хранене. Просто оригване и дискомфорт в областта на гръдния кош на хранене. Днес е направила ДРК. Всичко е наред с изключение на жлъчния. Лекарят е поставил диагноза "холецистит". Как е правилната диагноза? А дали е възможно от него болка по време на хранене?

Отговор: Здравейте! Не е точно типичен жалба за холецистит. По-вероятно симптоми съгласно - наличието на езофагит и хиатална херния (HH). HH - състояние, в резултат на слабостта на долния езофагеален сфинктер в хранопровода може да получи кисело стомашно съдържимо. Дори стомаха понякога може да се подава през отвора в гръдната кухина. Само HH време EGD не може да се диагностицира, то трябва да се направи рентгеново изследване на стомаха с контраст. Лечение на HH - оперативен, проведена пластмаса езофагеален отвор. За да премахнете симптомите - (. Almagelum маалокс) употреба антиациди. инхибитори на протонната помпа (omez, ПАРИЕТ). Но първо трябва да се проведе изследване.

Въпрос: Здравейте! Постоянно страдат от запек, какво да правя? Нанесете lekartsvennye означава, че те помогне веднъж, може би тук е увеличаване на теглото.

Въпрос: Здравейте! Имам тези симптоми: постоянно възпалено гърло, постоянно оригване (повече след хранене), болка в плешката. Той премина през много изследвания, заподозрени диафрагмална херния. Аз съм 57-годишна възраст. Между другото лекарите трябва да се справят? Какви изследвания трябва да издържите? Какво инспекции да премине?

Отговор: Здравейте! За диагностика на хиатална херния е необходимо да се проведат рентгеново изследване на хранопровода и стомаха, езофагогастродуоденоскопия (EGD). По-добре двете проучвания, тъй като само ендоскопия да се направи оценка на състоянието на хранопровода лигавицата, премахване на рефлукс-езофагит, което може да доведе до появата на симптоми, описани търсене. За съвет трябва да се консултирате с гастроентеролог. Клинични и биохимични изследвания на кръвта в тази ситуация не е информативни.

Въпрос: Здравейте! Не мога да ям зеленчуци (домати, краставици) в суров вид. Налице е остра болка в десния горен квадрант веднага след хранене, както и всяко завъртане на тялото предизвиква намаляване на болката. Жлъчния мехур отстранен преди четири години. Блокада показва нормален черен дроб, изследване на кръвта е добро. Какво да се прави?

Отговор: Здравейте! Сурови плодове и зеленчуци в действителност може да предизвика някои дискомфорт (дискомфорт, болка, подуване на корема, табуретка нарушения и т.н.) при пациенти след холецистектомия. Първата стъпка е да се откаже от храната, които причиняват неприятни симптоми, след всяко хранене да придружава ензимни препарати. показва, и да получават мускулни релаксанти (лекарства, предписани от лекар след консултация).

Въпрос: Здравейте! I имат повишени нива на билирубин в кръвта. Какво означава това? Що се отнася до това, което е опасно, и тя може да се свърже? Какво трябва да се направи в допълнение към кръвния тест?

Отговор: Здравейте! Повишени нива на билирубин могат да бъдат в резултат на различни причини (хронично възпалително заболяване на черния дроб, лекарства, синдром на Gilbert, и т.н.). На първо място е необходимо да се изключи хроничен хепатит, така че трябва да се извърши биохимичен анализ на кръвта с определянето на общ белтък, AST, ALT, ALP, GGT, virusologichenskoe изследвания (антитела срещу хепатит В и С), както и ехография на черния дроб, далака, жлъчна система.

Въпрос: Добър ден! Баба (73 години), наскоро сериозно болен лявата страна и се удари в гърба, загуби тегло и слабост. Рентгенови лъчи показват - тяга дивертикулит на хранопровода. Тестовете показаха, анемия, хемоглобин-103, СУЕ-31. Сега изпрати на EGD. Доколкото ми е известно, тази процедура ще разкрие дали раковите клетки са. Бих искал да знам дали диагнозата е опасно и колко често в такива случаи се прибягва до операции. Страхувам се, че операцията ще бъде трудно да се движат, защото отдавна страда от хипертония и има хроничен панкреатит. Благодарим Ви!

Отговор: Здравейте! дивертикулит на хранопровода - не е много опасно заболяване, което рядко се нуждае от операция. И все пак, след като EGD баба е задължително трябва да се консултират с коремна операция.

Въпрос: Здравейте, наскоро баща ми, 76-годишен, стол в 2 дни, от време на време, измъчван от болки в областта на корема, за включване на лумбосакралната гръбначния стълб. Уролог и nevropotologu диагностициран с остеохондроза на лумбосакралната. Преди една година, претърпя резекция на пикочния мехур. Рентгеновите лъчи не показват метастази, анализи добро. Nervopatolog назначен ameprozol и инжекции Аналгин. Prompt, дали може да има vzamosvyazany проблем със стол и остеохондроза? Помощ с диагнозата? И какво друго? Благодаря ви предварително? Благодарим Ви!

Отговор: Здравейте! Тя може да бъде директна връзка между запек и остеохондроза. Този въпрос трябва да се обсъди отново в детайли с невролог. Въпреки това, баща ти изисква вътрешен колопроктология консултация. Вероятно, специалист лекар предписва необходимия преглед и лечение.

Задайте въпрос за "гастроентеролог"