Furminators котка какво е

Това, което обединява абсолютно всички собственици на пухкавите домашни любимци? Първото нещо, което идва на ум - един луд любов към домашните птици. Да, отговорът със сигурност е вярно, но има един недостатък котки домашен арест - отпадъци от вълна, разположена около навсякъде.Тя ще изглежда малко по-трудно, но може да развали настроението собственик много търпелив. Малко вероятно е, че някой като съмнителното удоволствие да прекара целия ден в прегръдка с прахосмукачка или четка, почистване на килими, мебели и дрехи от плътно придържане към тях котешки косми.

Съвсем наскоро той се появи в магазините за домашни любимци ноу-хау, които могат да веднъж завинаги да реши на "Sherstnev" проблем - Furminators.

Furminators - какво е това?

Избрано устройството в САЩ в резултат на съвместната работа на животновъдите и ветеринарните лекари. На външен вид е малко като машинка за подстригване, използван за стригане бръснари за коса.

Ръчно чудо гребен предназначен за отстраняване на мъртвите косми, които са в по-дълбоките слоеве на палто. Използвайте аксесоар препоръчва по време на интензивно линеене животно.

По искане на създателите на устройството в само с няколко приложения, можете да облекчи животното от почти всички паднали коса, която се събира в кожено палто. В резултат на задаващата твърди професионалисти:

 • собственикът не разполага денонощно с прахосмукачка апартамента,
 • и котката не застрашава запушване на червата, Скопие него безоаровия.

Освен използването на импровизирани периодично гребен предотвратява образуването на възли.

Как Furminators?

Furminators принцип на действие е съвсем проста:

 • специални зъби здраво вземете отпаднали от грунда,
 • го издърпайте към повърхността, а здрава коса не е повреден.

Собственик може да премахне пухкав парче с нож и хвърлен в кошчето безопасно.

Какви са Furminators?

Furminators за мнения котки
означава грижи за животните изрази по-горе се произвежда в няколко варианта, които се различават само в работната повърхност на степента и продължителността на зъби. Избраният инструмент поотделно - всичко зависи от породата, степента на пухкавост и домашен любимец размер.

В този момент в магазини за домашни любимци, можете да намерите три вида Furminators мини, средни и макси.

За разресване котки пасват най-малкият телефон с ширина острие от не повече от 4-6 см. Други размери се използват главно за средни и големи породи кучета, както и за много големи котки.

Когато изберете устройство за вашия домашен любимец и не забравяйте да се вземат предвид дължината на зъбите:

 • подходящ за кратки къси коси породи,
 • съответно по-дълъг за котки с дълга дрямка ролки.

Днес, на българския пазар може да се разглежда като оригиналните Furminators или просто "механична" Combs (общо Slicker), копиране на световни марки устройства. Най-популярните устройства са следните дружества:

 • Furminator INC (Deluxe или Classic) - оригинал. Между другото, двата модела се различават само между ръчно или автоматично дистанционно събиране на отпадъци от вълна. Редовната употреба помага за подобряване на кръвообращението в кожата, възстановява структурата на косъма, стимулира производството на мазнини, което прави козината мека и копринена.
 • Трикси - всичко е добре, но от време на време да изисква промяна на острието, чиято стойност е равна на половината от цената на устройството.


 • HelloPet - направено в Тайван.
 • Foole - доста необичаен продукт поради своите ярки цветове и не съвсем стандартен дизайн.

Съвети за използване

Furminators за мнения котки
Ефективното отстраняване на разделят, но държи грунд космите, до голяма степен зависи от правилното Furminators употреба. Има прости инструкции, придържайки се към които е възможно да се постигне отлични резултати:

 • Забранено е да използвате устройството, в присъствието на животно кожата на някой от най-малката щета (пукнатини, драскотини, рани и т.н.);
 • налични подложки са нарязани с ножица;
 • предварително домашен любимец внимателно срешете с обикновен четка (по заявка, че е възможно да се къпе животното);
 • Furminators карат бавно и неразделени по посока на растежа на косата. Особено внимателно третираната зона на корема, около ануса, което е много деликатна и тънка кожа - рязък ход ще доведе до тежка домашен любимец болка.

Колко често се използва?

Специалистите съветват да се използват Furminators не повече от 2-3 пъти месечно през периода на интензивен линеене. Достатъчно е да се премахне 90% от мъртвите косми. Още след първото използване на видими резултати: в къщата се превръща в много по-чист, но с домашния любимец може да играе спокойно, без страх за чистотата на дрехите.

Стоп-порода за Furminators

Бих искал да предупредя, че има скали, от които противопоказани Furminators за кандидатстване. Това са котки без подкосъм: турска ангорска котка, Turetskiy Ван, raggamafin, ориенталски, burmanaskaya, Бомбай и много други.

Furminators за котки: прегледи на собствениците

Furminators за мнения котки
По принцип, този продукт положителни отзиви.

 • Почти всички собственици твърдят, че намалява количеството на косата на мебели, килими и дрехи.
 • Герб става все по-ярка, а котката изглежда чист.
 • Заявление Furminators елиминира посещението Фризьорски салони, цената на услугите, които често неоправдано завишен.

Любител на котките пише:

"Има ли това чудо устройство, както обикновено гребен малко помощ. Furminators наистина разчепкани повече вълна, но не всички. Може би, защото на моята не систематичен подход към въпроса. И все пак, къщата е чиста. За да се постигне по-голям ефект, веднага след процедурата за събиране на остатъци от ролки за коса котка мокри длани. По принцип, можем да препоръчаме, но не всички от животните, договорени стоически издържа този вид надраскване, така че е по-добре да се учи от най-ранна възраст. "

Но има и друг мнение:

"Купуването на Furminators - пари на вятъра."

Господарката на сибирска котка казва:

"Неговата сибирски винаги надраскване четка. Ние вдигна двор, а обикновен гребен косата си, не може да се справи. Аз трябваше да си купите устройство - прави лесно: Вече не е необходимо всеки ден да правим мокро почистване ".

Становище все още е един и същ собственик:

"В хора, това нещо, наречено" рейк "или" Slicer ". Ние карти само два: един отвлича вниманието и крайник притежава и другите пити междувременно. Всеки път, когато ще се невероятно количество вълна, но подкосъм не изглежда да се сложи край: всички се изкачва и изкачва ".

Е, последното становище за размисъл:

"Аз britashka. Везни Furminators на ден - не помага. Мисля, че причината е, че те имат не само подкосъм навеси, но космите ограничаващите също! "

Общото мнение по този оформяне devayse двусмислен. Купи това устройство или не - да вземе решение за себе си. И, ако изведнъж опит, споделете мнението си с блога си читатели.

Furminators за котки с Aliexpress

Придобити това устройство, оригиналният Furminators. Освен това, използвано за първи път от китайците. Разликата с оригинала е, въпреки че китайците се справят с неговата функция. Furminators наистина гребен много мъртъв коса, но и на цялата гребена е нереалистично. Котката не е изрично даде надраскване стомаха му. И на задните си крака и опашка, и там не става въпрос за там cheshem да се бори. Е, котката не е агресивен. Козината на котка се превърне в празник за очите, дори и сега по време на изложението. Порода Нева маскарадните. За закупуване на Furminators не съжалявам, въпреки че ухапване от цените.

Първото впечатление - пълен ужас. Както се обръсне котката, но не веднага, а nalyso, и по-малко. Колко не се извършват в съответствие със същата място - вълна, козина и вълна. Frrr ... Е, много подобен на бръснене тример само "е ниска". Тя може да лъже за "vychesyvaenie"? Подкосъмът е заседнал между две редици от остриета - харчат fuminator напред и покритие от меки и нежни чупки и отрязани. Това е цялата мъдрост. По-дълъг и по-дебел просто не попадат в тази каша. Дори звукът е отвратителен, както ако надраскате и бръснене.
Нека да видим какво ще се случи по-нататък. и котката с нас от това ужасно процедура.
Американската купил в Бетовен.

коментар Отказ