Фтизиатрия това е, историята и симптоми на заболявания

Какво е Фтизиатрия

Една точка се нарича съдова хирургия Фтизиатрия. Тази медицинска наука, която изучава венозната система на човешкото тяло и развиващият се в болестта си, както и методите за тяхното диагностициране и лечение.Заслужава да се отбележи, че най-честите заболявания на вените, са съсредоточени в долните крайници. Разбира се, този тип плавателни съдове също е на разположение на главата, шията, ръцете, торса, а дори и на органи тъкани, но те са в сравнение с краката си страдат леко.

В повечето случаи, това тромбоза, неправилна структура на вените и като следствие от нарушен приток на кръв в тях. Между другото, хемороиди, както и варикоцеле принадлежат към групата на венозни заболявания.

Защо тогава този проблем засяга краката?

 • Заедно с двунога придвижване човек не получи най-благоприятни аспекти, свързани с краката, както добре. Животните, които се движат на четири крака, не се сблъскват с подобно нещо, тъй като цялото тяло е равномерно разпределен между тях.
 • На краката съставляват половината от общото телесно тегло и размер.
 • От предходната алинея, които се намират в тези контейнери са най-дълго.
 • По време на циркулацията, кръвта идва от долу нагоре, а това означава, че оказва натиск сила на тежестта, която постоянно трябва да се водят преговори между него.

Всичко това води до факта, че венозната кръв понякога е все още в застой, а това бе последвано от редица заболявания.

Исторически факти за Фтизиатрия

Хората от древни времена и отиват директно, като нас, и затова страдат от заболявания на вените вече. Той е научил, че на подуване на краката и проблеми с вените са знаели от първа ръка древногръцките войници. Ако ще на дълъг поход, те са били увита около умишлено въпрос качеството на текущите еластични бандажи.

Средновековните лекари опитаха да извършва операции залепване вени, за които някои вещества (дори токсични) за въвеждане. Но в повечето случаи, всичко завърши с неуспех.

Разбирателство и изследване на съвременната Фтизиатрия започна едва в края на 20-ти век. Неговото развитие е станало възможно само след въвеждането на ултразвук и компютърна томография за диагностика. Това доведе до бързото развитие на голямо разнообразие от процедури, които включват:

 • Минимално инвазивна манипулация;
 • Miniflebektomiyu;
 • Flebosklerozirovanie;
 • Лазерен и радиочестотна терапия.

След това се подобрили превръзки и обезболяващи, които са довели до пълното формиране на Фтизиатрия е медицинската наука и появата на Фтизиатрия - специалисти в лечението вена.

симптоми на заболяване

Когато е време да отидеш на лекар, и какви симптоми трябва да бъде в същото време? В идеалния случай, разбира се, да посетят phlebologist при първия признак на венозна болест, която все още не се отличават със своята тежест. Отначало е появата на чувството на тежест в долните крайници, което се утежнява от вечерта или на фона на дългосрочно присъствие "на краката си." Той може да бъде придружена от подуване в резултат от дълга разходка, и конвулсии.Също така обърнете внимание на състоянието на кожата на краката, цвета си и наличието на пигментация. Често, на гърба на коляното появява варикозна мрежа, в други случаи разширени вени.

Ако нещо подобно бележка у дома, веднага посетете клиниката. В противен случай, болестта започва да прогресира, влошава кръвообращението и да влоши симптомите. Възможно е образуването на язви, поради високото кръвно налягане се развива сърдечна недостатъчност, виене на свят и дори загуба на съзнание.

Изчакайте увреждания не си заслужава, по-добре да се предотврати заболяване, отколкото непрекъснато да се ангажират с неговото лечение.

Лечение на венозни патологии

Преди започване на лечение, лекарят трябва да прегледа пациента. Използва се за тази цел е по-добре да бъде под формата на ултразвук ултразвук или ултразвуков двустранно сканиране на плавателни съдове. Ако има липса на яснота, или да се прибягва до CT венография.

Освен това, в зависимост от резултатите от научните изследвания експерти изберете оптималния хирургическа или консервативно лечение.

 1. Оперативните методи може да се каже, че в момента трябва да се нараняват минимално пациента. Всички секции не са достатъчно големи по размер на времето, необходимо за сделка, е намалял. В някои случаи, без разрези не са необходими за отстраняване на варикозната вена чрез пункция може. Що се отнася до анестезия, тя също е много нежна към тялото.
 2. Heal варици възможно и консервативен начин. За щастие, модерни техники позволяват напълно да замени лазерна операция на лечение, радиофреквентна заличаване на вената, или пък им flebosklerozirovaniem.

Как се приема в phlebologist

Ако ще да плаща на посещение в phlebologist, но предпочитам да се разбере предварително какво да очакват от рецепцията, тази информация е за вас.

Според проучването, за да завърши прехода към ултразвуковото изследване, което дава пълна информация за вените, тяхното състояние, движението през съдовете и апаратурата клапа. Въз основа на всички phlebologist заключава относно диагнозата, последвана от дискусия за по-нататъшно лечение.

Модерен Фтизиатрия се базира на уникални и много точни диагностични методи за изпитване. С венозна ултразвук може да разкрие цялата патология и приемат лекарството. Всички операции, които произвеждат на венозни съдове са абсолютно безвредни и безболезнени.

Освен това, по време на хирургични процедури са непрекъснато в ултразвуково изпитване, което предотвратява всякакви патологични разбира се. В бъдеще, тя се извършва, като превантивна мярка на всеки шест месеца, за да следи за състоянието на пациента и да се предотврати повторение. При сегашните клиниките не правят съкращения и малки пробиви лекуват бързо, благодарение на краката след лечението се появяват здрави и без белези.

Разбира се, всичко това е не е постигнато за една година, но учените няма да спре, тъй като все още може да продължи да се подобрява и да се подобри.

Flebological заболяване

Заболявания на вените поразителни в по-голямата част от женски пол. Повече депонираните на това заболяване са хора, които водят заседнал начин на живот, например, работят в офис или шофьор на камион. Кръв може да стагнира и редовно при постоянна констатация на тялото във вертикално положение, както го прави в консултанти по продажби, или фризьорски салон.

По време на бременност, хормони могат да се променят увеличава теглото и натоварването на краката, което често води до венозна болест. Наднорменото тегло значително да влоши положението, защо пълните хора са изложени на риск. Наследствеността не могат да бъдат пренебрегвани, което често води хората по отношение на здравето. Най-честите заболявания на вените включват:

 • тромбоза;
 • Варици (разширени вени);
 • limfostazom;
 • flebotromboz;
 • флебит;
 • тромбофлебит;
 • Трофичен язва.

Повечето лекари phlebologists

Какво е Flebological