Франкенщайн история - studopediya

Виктор Франкенщайн е роден в семейството на най-известните гражданите на Женева. Баща му се оженил за дъщерята на приятеля си Каролине Bofor, и роди "на стари години." Виктор беше любимата и дългоочакваното първородните им, но Каролина биха искали да имат една дъщеря. Един ден почивка на брега на езерото Комо, жената отиде до лошо хижа и видях прекрасна блондинка момиче, е много различен от другите деца, черни очи и черна коса. Тя е дете на немските жени и италиански патриот. Майка й умира при раждане, баща му е изпратен в затвора, а тя остана в семейството сестрата. Frankensteins убедят фермерите да ги дават на момичето и я приемат. В бъдеще, Елизабет е била да стане съпруга на Виктор.Седем години по-късно, след раждането на второто й син, Ърнест, Франкенщайн отказа да пътува до Европа и се установява в Женева, където е най-малкото дете, Уилям. Виктор Ros нерегистриран и буен младеж. Неговият буен нрав балансира спокойствие, сдържан и Елизабет съученик и приятел Хенри Klerval, общителен и замечтан. За петнадесет години, Виктор проявява интерес към природните науки, но скоро младият мъж решил, че науката никога не е пресякъл "прага на истинското знание" и зае математика. Тази промяна на наклона може да спаси Виктор от ужасната си съдба, но Скалата е по-силна от духа на доброто.

На седемнадесет млад Франкенщайн заминава за университета в Инголщат, където той отново започва да се интересува в областта на природните науки. Преди да си тръгне, Виктор, майка му умира от скарлатина и Франкенщайн семейството беше оставен на грижите на Елизабет. Виктор ревностно заема проучването. Оказа се, че работата на средновековните алхимици, който е любител на младия мъж, безнадеждно остарели, така че той трябваше да учи съвременната наука, особено химия, с основите. След две години, Виктор е постигнала голям успех. Очарован от физиологията, той решава да се определи ", където се крият старт в живота", а скоро достигна целта си - да открие пътя за съживяване на безжизненото въпроса. За да приложите знанията на практика, той събра от различни части на тялото, намерени в моргите, крипти и кланиците. Виктор мечтал за съвършено същество, нова порода хора.

Boy възстановена само през пролетта. Klerval не информира семейството на заболяване на младия мъж, се страхуват да разстрои старата бащата. Възстановяване, Виктор прочете писмо от Елизабет. Без да знае за болестта на младоженеца, тя говори за семейни въпроси, включително за Жустин Мориц, вид и трудолюбив, но малко несериозно момиче, което живее с Frankensteins от дванадесет години като член на семейството.

След възстановяването на Виктор напусна предишната си работа. Той не можеше без тръпка да разгледаме техните инструменти и оборудване. На следващата година Klerval остава рамо до рамо, като поддържа и го забавлява. Отново дойде пролетта, чудовището изчезна и Виктор с леко сърце се прибере у дома, за да Женева. Точно преди да напусне, той получава писмо от баща си, който съобщава за смъртта на Уилям. Момчето изчезна, докато ходене, и скоро той е бил намерен удушен.

В Женева, Виктор пристигна през нощта, когато портите на града бяха затворени. Измъчван от безсъние, той решава да посети мястото, където е убил Уилям. Когато Виктор попаднал там, започва буря. В светлината на светкавицата, че вижда нещо, създадено от гигантски ръст и веднага разбра, че малкият му брат е убил чудовището той създава. Къща на Виктор научава, че на обвиняемия в убийството на Джъстин, който е намерил медальона на Уилям. Напразно той твърди, че момичето е невинен - ​​никой не му повярва. Разкриване на истината, той не смееше от страх, че хората ще е луд. Няколко дни по-късно за съжаление Жустин осъден и екзекутиран.

Victor измъчван от болки на съзнанието, нарушаване на повече незрелите след заболявания на нервната система. Виждайки състоянието му, Франкенщайн се премества в страната му къща. Сега Виктор е търсил за "облекчи болките на физическото движение и промяна места." Той наел муле, той пътува до Алпите. Два месеца по-късно, пресичане на ледника с дълбоки пукнатини, той дойде лице в лице с творението си. През цялото това време чудовището го наблюдаваше. Да бъдеш избран е уединено място, за да говори с неговия създател, Франкенщайн, и каза тъжно му история.

В първите часове на неговото съществуване, чудовището почти не помня, той просто усети студ, глад и жажда. Той дойде на себе си в гората на Инголщад, където живее известно време. Той се научи как да се задоволят основните си нужди и дори знаеше какво се препъна в огъня на по-разпален огън. От време на време чудовище срещнах хора, които са избягали от него с викове на ужас. Малко по-късно, той достига до селото, но всички там са избягали от него. Най-накрая той се скри в малка хижа, построена в къщата на село бедните. Чрез малка пролука в стената на чудовището той започва да се наблюдава жителите на къщата. В него са живели малък семеен - сляп баща и син и дъщеря Феликс Агата. Феликс често чете на глас на баща си. Слушайки го, чудовището се научили да говорят. Тези нежни и красиви хора се възхищават от злополука и да бъда сам. Те бяха бедни, и чудовището се опитва да им помогне чрез събиране на дърва за огрев през нощта и да го добавите към вратата на къщата. Пролетта дойде, а Феликс дойде булка "красив aravityanka" Сафиа. Младият мъж взе булката, за да научите езика им, без да знаят, че в класната стая има още един ученик. Скоро чудовище разбере всичко, което се казва, че на неговите благодетели, а дори и малко четене. Учебник служи като работна ръка Волни "Руините на Empire", от която чудовището научих за структурата на човешкото общество. Той започва да осъзнава, че е различен от другите хора.Скоро научих, че чудовището, че по-скоро семейството на Де Лейси беше високо, богата и живее в Париж. Техните проблеми са започнали, защото на турски търговец, който несправедливо осъден на смърт. Феликс се влюбва в дъщеря му Сафиа и помогна посредник бягство от затвора. В замяна на това турците се споразумяха да дадат ръката на дъщеря си. Френското правителство бе осъден Де Лейси семейство да изгнание и конфискация на имущество. Неблагодарна дъщеря турци казаха да забравим за Феликс, но бащата на момичето и се върна в своята любима. Тя донесе малко пари и бижута, чрез които Де Лейси извади от непроходимия бедността.

Monster живее в пристройка към зимата. Намирането на гори торбата с книги, сред които е "Изгубеният рай", чудовището осъзнах, че той, подобно на Адам, също някой е създал. В джобовете на дрехите иззети от лабораторията на Франкенщайн, намерил бележка е Виктор, от който научаваме, които неговия създател. Лош създание се прекланя пред Де Лейси, сънувах вярно им служат и да се получи малко любов в замяна. Monster дълго мислех как да се покаже на тези прекрасни хора и да ги изплаши. Накрая той решил да спечели сляп старец, надявайки се, че той ще се убедят децата си на бедните създание. Той избрал време, когато старецът беше сама, аз дойде и говорих с него, опитвайки се да смекчи ужасната си глас. По това време на останалата част от семейството се връща. Момиче припадна, а Феликс взе една пръчка и подгони съществото от къщата. След това семейството на Де Лейси набързо предаде имота в наемането и си тръгна. Същата нощ, чудовището подпали къщата и отиде в Женева в търсене на своя създател. Намирането семейство Франкенщайн чудовище убил Уилям и засадени в джоба медальон Жустин.

Франкенщайн Monster обвинен в това, че той го е създал и хвърли в залитане, както и необходимостта да се създаде са жени. Намирането на приятелка, той възнамерява да напусне "в огромните пустини на Южна Америка", далеч от хората. Monster заплаши да убие семейството на Виктор, ако той не изпълни исканията му. Страхувайки се заплахи, Виктор се съгласи. Това произведение е толкова противно на него, че той е в състояние да, той забави началото му. Тя непрекъснато се наблюдават. В крайна сметка, придружен от Виктор Анри Klervalya аз трябваше да отида в Англия, за да се заеме със създаването на булката за чудовище. Когато се върна от Англия, Виктор трябваше да се ожени за Елизабет. Само мисълта го поддържа.

Франкенщайн наета хижа в един от най-усамотени острови и се захвана за работа. Всичко беше почти готов, когато Виктор разбра, че той не е имал право да даде живот на създаването на още един, тъй като може да се сърди и да убие много хора. В допълнение, двете чудовища са родени деца и донесе унищожение на човечеството. При мисълта Виктор унищожени всички подготвени материали. След като открих това, чудовището каза: "Аз ще бъда с вас в първата брачна нощ", обеща отмъщение и изчезна. Виктор реши, че това е той в опасност първата им брачна нощ, и реши да го донесе.

Виктор положи всички средства и инструменти в кошница, беше нощ я доведе в морето и се удавили. Успокоен, той заспа в лодката. Събуждайки се, Франкенщайн открили, че той е отдалечил от познатите брегове. Виктор прекарва много часове в морето. Накрая той се приземи на брега в малък град, където е бил арестуван незабавно. В града е имало трагедия - е бил брутално удушен от неизвестен пътник, така че всичките чужденци, са били арестувани. Когато видя мъртвеца, Виктор го признава като верен негов приятел Анри Klervalya. Така започна чудовище отмъщение.

Виктор отново изхвърлени нервна треска. Два месеца по-късно, той се събуди в затвора. Месец по-късно в съда, което оправдан Виктор. Кой дойде след него баща му го отвежда в Женева, където той веднага започна подготовка за сватбата. Веднага след церемонията двойката замина на меден месец. Сватба нощ в който е трябвало да се проведе в един усамотен хотел. Оставянето на жена си в стаята, Виктор въоръжени до зъби и започна да ходи по коридора. Той искаше да продаде скъпо живота си и се опитват да унищожат чудовището. Изведнъж от стаята имаше ужасен писък. Разкъсване там, Виктор намери младата си жена удушена. В отворения прозорец можех да видя ужасното лице на чудовище. Виктор уволнен, но пропусна.

Същата нощ, той набързо отиде в Женева, страхувайки се, че ще изпревари чудовището. Той открил баща си жив, но старецът бил толкова слаб от паднал на нещастията, които скоро са загинали от ръцете на Виктор. Неговото отчаяние беше толкова голямо, че Виктор усети луд и в продължение на няколко месеца, заключени в една стая. След напускане на болницата, той отиде в местен съдия и казал цялата истина за чудовището, но съдията не вярваше, Виктор, мислейки, че той все още е бил болен.

След това заминава за Франкенщайн пътуване зад чудовището, мечтаят само едно нещо: да го унищожи. Стремеж същества с невероятна сила и издръжливост, докато вървеше всички континенти на Земята и се озова в близост до Северния полюс, където се качват на кораба.