Франчайзинг без инвестиции в процес на изпълнение

Възможността да се прави бизнес, особено без прикачени файлове, дори и при най-известната марка - мечта за всеки кандидат-предприемач. И поради това време на криза, тези "мечтатели" се увеличават. По принцип, тези хора могат да разберат: те са убедени, че тяхната работа ще се почувствате като в "икономическата сигурност" и да бъде свободен, както в пари и във времето.







Въпреки това, тези твърдения - често срещано погрешно схващане. Предприемач - човек, който отива на определен риск, от който много хора, които работят "на чичо си" застрахован. Тази опасност се крие във факта, че един бизнесмен може да получи печалбата си в края на определен период от време, или може да остане в "счупения коритото". Докато един прост служител работи по непознат, във всеки случай, той ще получи награда за труда си. А времето за собствения си бизнес собственик започва рано сутринта и свършва по-близо до нощта, за разлика от обичайната схема от офис планктон "от 9 до 6".

Но ако не се страхуват от всекидневния бизнес, и ви пожелавам да се опитам в ролите си, тогава трябва да се обърне внимание на бизнеса на франчайз.

Тази схема е полезна за начинаещи, тъй като ви позволява да се намалят рисковете в началния етап.

За да отворите франчайз, е необходимо да купуват. Това изглежда логично, тъй като дружеството, даване на франчайзополучателя за марката употреба, усъвършенства през годините на схемата бизнес и уникален продукт, не могат да се ангажират с алтруизъм и чака за взаимноизгодно сътрудничество с партньор.

Но какво, ако потенциалният предприемач не е начален капитал? Погледнете за него. Тъй като това не се случи, без инвестиционни франчайзи. Най-малкото, такива схеми за сътрудничество не създават една успешна компания. И тя работи само с надеждни марки ще позволи да се изгради един наистина печеливш бизнес.

Както правилно отбелязва, от представителя на франчайзодателя "Врати Гранит" Пьотр Strukov: "Ако човек не инвестира в бизнес на собствения си пари, мотивацията да работят в полза на компанията, ще бъде много по-малко, така че с нашите партньори, ние работим само" в пари ". Сега на пазара много млад и енергичен старт-КНИГА, които искат да се опитате в бизнеса. Вземи ги, или не - това е въпросът. Но е съмнително дали процентът на успешните проекти ще бъде висока, а затварянето на търговски обекти може да накърни репутацията на цялата компания. Ето защо, ние самите нас и нашите партньори спазват, и не подкопава основите на бизнеса. "

Въпреки това, има начини да се намали размера на парите, необходими за отваряне на франчайз бизнес.

Тези предложения франчайзи включват:

  • стоков кредит
  • Специални промоции за лесен бизнес старт
  • автокъща

Как да приемате стоки на консигнация

Стоки на консигнация

Тази оферта е типично за франчайз на дребно и в действителност е един вид стока на кредит.

Това означава, че франчайзополучателя трябва да плати за ремонт и наем, както и за закупуване на търговско оборудване, след това на франчайзодателя му дава забавяне на плащане за закупуване на стоки за определен срок, определен от договора. Освен това, всяка компания са не само условията и по реда, но и формулирането на подобни "услуги" за партньори.







Например, компанията «Алба» на нови партньори прави на разположение на Комисията стоки, в резултат на което цената на откриването на нов магазин под табелата на популярната марка обувки намален на 7 милиона рубли до 2.5, така че начинаещ предприемач нуждаят от средства само за наем и декорация на стаята суб магазин.

Фирма «Fabretti» разсрочено плащане до 180 дни, а полските марки дрехи «Медицина» купува непродадени остатъците от своите франчайзополучатели, като по този начин спестяване на оборотен капитал точка на продажба. Обещания стока на кредит за своите партньори и известни «TOMFARR» вериги магазини. И представители на марката «LABBRA» кожените изделия дават възможност да се възползват от безлихвен ограничение на търговията за откриването на изхода за периода от 60 дни.

Забавяне на изплащане на продуктите и да предостави на производителите на храни. Въпреки това, тези условия са достъпни само за утвърдени партньори. Например, една търговска марка на сладолед Gelateria «Plombir» кораби стоките със закъснение от две седмици, както и нови партньори При поръчка на оборудване за точката на продажба може да плати само 50% от цената, а останалата част от сумата може да бъде платена на франчайзодателя вече при получаване на материални ценности.

Но за да се насладите на всички удоволствия на кредита на стока, трябва да намерите средства за откриване на търговски обекти. В същото време, има фирми, които са предоставили този факт и предлагат начинаещи предприемачи да тестват своите възможности чрез отваряне на бизнес на "Lite" версия на франчайза.

лесен старт

Как да приемате стоки на консигнация

Има франчайз оферти, които дават възможност за започване на бизнес с марката на голяма компания на специална цена.

Подобни действия са типични за големи промишлени предприятия, както и за обикновените интернет услуги.

Например, компанията "ECOPAN". производител на къщи от SIP панели, предлага за започване на бизнес в техния регион само на 250 хиляди рубли. Този формат ще позволи да се получи поръчки за строителство на къщи, да изпратят своите производители и това е да се получи прилична процент от поръчките. Основното изискване: способността да се работи с клиента. В бъдеще, партньор на компанията може да се развива бизнеса си на пълни производствени къщи от SIP панели.

Има подобни предложения в гардероба и дребно например, «BRUSNIKA» производител на дизайнерски облекла оферти, за да започнете бизнеса си с откриването на "Corner" - малък щанд в вече съществуващ магазин за дрехи. Задължително площ от 25 квадратни метра и минимална инвестиция: 300 хиляди рубли ..

Франчайзи интернет услуги и приложения за мобилни телефони и различни разумни цени, както и откриването на бизнеса не означава инвестиране в отдаване под наем офис пространство.

Така например, представители на интернет услуги "CLEANWELL" призоваха бизнеса си "дом" и обеща месечен доход не по-малко от 100 хиляди. Рубли, а първоначалната инвестиция от 106 хиляди души. Рубли.

А за тези, които искат да започнат свой собствен бизнес в по-осезаеми неща, с минимална инвестиция си струва да опитате сами в ролята на регионалните дилъри.

Как да приемате стоки на консигнация

Всеки производител, който желае да влезе на федерално ниво, като се стреми във всеки регион на своите представители, които ще поемат отговорността за реализацията на продукта на територията им възложени.

Но производителите правят правилните продукти, които са в търсенето, често се превръщат в големи компании на едро и по-малки играчи не се интересуват от тях.

Приблизително същата схема работи фирма "Карелия паметник." С цел да се превърне в партньор на завода за производство на паметници и изделия от гранит, трябва да се наеме стая и купи showpieces, а обемът на инвестициите, които трябва да не е повече от 150 хил. Рубли. Задачата на франчайзополучателя да се осигури постоянен поток от поръчки за производство на предприятия. Доказан партньор, франчайзодателят периодично bonusiruet и осигурява някои безплатни мостри на продукти.

Така че, най-важното, за да поеме отговорност за бизнеса, а след това вашият партньор ще ви помогне по всякакъв начин, защото на благосъстоянието на вашата компания зависи от просперитета на фирмата-франчайзодателя.