Фото рамка от картон, направен със собствените си ръце

Рамки за снимки, картини или различни панели - това са важни декоративни елементи на всеки интериорен дизайн. В края на краищата се поставя в своите картини и фотографии се превръщат в произведения на изкуството и се отрази на цялостния вид на стаята.Frame се подчертае образа на индивидуалност, да им даде съвършенство, подчертават състав.

рамка за принципите на работа

На първо място, те трябва да са в хармония с останалите елементи на интериора в цвят, размер, материал.

Направете рамка от картон с ръцете си

Важно е да се подчертае това, което прави рамкиране снимки и да го свързва с околното пространство, и в същото време, те трябва да са в същия стил и се допълват взаимно.

По този начин, тънък елегантен франзела без релефни рисунки даде повече изстрели съвременен звук и широки - нотки на антични и лукс.

В този случай, рамката трябва да се адаптира към картината, а не към околните обекти, например, с цвета на стените. И му размер трябва да съответства на ширината на изстрела, а цветът - в контраст с преобладаваща фон на картината.

Въпреки това, не само, за да донесе на интериора на стаята, в естетичен вид, че е необходимо да овладеят изкуството на създаване на рамка за снимка на дъската със собствените си ръце. Може би в семейството си албум със снимки имат специални снимки, които бих искал да се види всеки ден, и да се отпуснете душата след натоварен ден. Но поради липса на подходяща рамка, не можете да ги окачите на стената или поставени на рафт.

Чакай, не бързай да се скрие на снимки, защото лесно можете да направите прекрасни кадри от отпадъчни материали.

Фото рамка от картон с ръцете си: подготовка на материали и напредък

Направете база за формулиране на снимка е по-лесно и не изисква специални умения или много време, няма специални материали.

Вие ще трябва само да се подготвят за работа:

 • картон (по-добре да вземе велпапе);
 • хартия или плат за украса (незадължително);
 • мъниста, бутони на, черупки, кристали и други декоративни аксесоари за декорация;
 • лепило, четка за него, ножици, канцеларски нож, молив и линийка.

Направете рамка от картон с ръцете си

 1. сложи картината в центъра на парче картон, проследи снимка с молив;
 2. изготвят помежду си в рамките на получения правоъгълник със страни от 1 см по-малко (това е прозорец снимки);
 3. Начертайте правоъгълник на външната обграден снимката - тя ще бъде в обхвата на областта, те трябва да се направи равна на широчината;
 4. Нарежете отпред на занаятите;
 5. той обикаля на друг лист от картон;
 6. направи правоъгълник в получения с страни на 2 см по-малко от, съответно - това е задната част;
 7. отсечи;
 8. измери колко ще ви е нужен хартия или плат за украса на продукта, и отрязва да се огъват краищата навътре;
 9. Спред лепило отпред на рамки за снимки и приложете готов плат или хартия, оставете да изсъхне лепилото;
 10. а пъхнати краища на декоративен материал поставете задната част (най-горният или странични не облигации на страната - ще прокарат снимка там);
 11. украсяват завършени занаяти, накити, изработени чрез залепване;
 12. се съпротивлява или закачалка Изделията на стената.


Ако не разполагате с достатъчно картон на гърба на фото рамката, можете да използвате обикновена хартия или пръчка върху задната страна на "прозорец" две картонени ивици (в краен случай за тях можете да използвате обикновена хартия, залепени заедно в няколко слоя за сила или дори плат ), която ще се запази на снимката.

Не е необходимо да се направи рамка за снимка правоъгълни форми: овална, кръгла, с неправилна форма, с назъбени ръбове, криви и къдрици рамки изглеждат стилни и оригинални. Тук можете спокойно да пусна фантазията в голямата гмуркане. За детски портрети, например, ще изглежда смешно рамка под формата на разпознаваем играчка или малки животни, анимационен герой и т.н. С една дума, ние предложихме майстор
клас върху създаването на база рамка с ръцете си, и може да се наложи да се допълват и да го промените, както желаете.

Направете рамка от картон с ръцете си

За да направите поставка за рамката на картината, изрежете картон ивица с широчина не по-малко от 2 см (велпапе лента трябва да бъде поставен по гънките - стойте така да се получи стабилен).

След това завъртете лентата в триъгълник с основа в 3 или повече см и се придържаме към задната част на рамката на картината. Ако имате намерение да се мотае по занаяти стенните, да вземе 10-15 см силна нишка (не по-тънки от № 10 шевни конци) и квадрат на дебела хартия (лак тип) 5х5 см.

Поръсете на мястото, където искате да поставите примката, лепило (PVA може да бъде), сгънете наполовина и залепете краищата на нишката. Залепете хартия в горната част на кутията за по-добро фиксиране на цикъла.

На принципа на фото рамки, можете да направите своя собствена ръце рамка от картон и живопис.

Интересни възможности бижута

 1. Можете да украсите предната част на продукта в пролетна тематика. Тя ще изглежда много нежен и романтичен. Вземете малки изкуствени цветя в пастелни цветове, го разделете на розички и ги залепете на формулировките с помощта на лепило или PVA лепило.

Венчелистчетата започват да се придържате към по-удобен ъгъл. Венчелистчетата трябва да бъде поставен близо една до друга, тя ще направи своя цветен букет визуално пищна. Edge продукти е по-добре да поставите над красив хартия, ширити, дантели.

Ако искате, можете да създадете цветя със собствените си ръце - майсторските класове са на разположение.

И ако сте фен на Квилинг техники, украсяват рамка в тази прекрасна чл.

Направете рамка от картон с ръцете си

За да направите свои ръце насипен кутия от картон, може да бъде в предната част на продукта (след пореден номер 5) залепени един или повече правоъгълници от картон със същия размер или последователно намаляване на периметъра.

Също така, се оказва по-голямата част рамката, ако го украсяват с страниците на списанието. За да направите това, нарязани ненужните лог няколко листа, да ги сгънете от тънки тръбички, молив и намотаване на ръба на лепило фиксиране. След това вземете светлата тип конци конци, колкото е възможно и прежда за плетене, и свободно увийте на списание тръба (отпуск разстояние между намотки около 1 см).

Направете повече от тези парчета (обща дължина от периметъра на няколко кадъра на снимката). След това ги залепете към рамката по периметъра на - в някои кръгове. Страната на тръбите на леко намаляване на ъгъла. Може маска на дребни дефекти, рисува върху горната тръба на акрил или маслени бои (но не в гваш и акварел). Тази картина също укрепване на конструкцията.