Фото примери, пробни снимки Sony Cyber-SHOT DSC-H50

Може би, Sony Cyber-SHOT DSC-H50 камера просто привлече вниманието ми върху SLR на сходство.

Какво е Cyber ​​Shot

Голяма дръжка капака на батерията помага да се държи сигурно камерата. Затваряне на екрана не се пречи на работата комфортно с контролитеКакво е Cyber ​​Shot

С тази конструкция на камерата може спокойно да държи обектива. Включване се 1,5 S, където
обектив избута леко с нетърпение да работим
позиция. На мащабиране в целия диапазон
фокусно разстояние оставя 2 (бърза скорост) или малко по-малко от 5 (бавно)

А аз си мислех, че в такива форми на камерата със сигурност ще бъде страхотно. Очевидно е, че е по такъв и трябва да бъде "Zeiss" - Обектив Carl Zeiss VarioTessar. Обхватът на фокусна дължина (превръща в 35 mm рамка) 31-465 тМ, т.е. с 15x увеличение. Разбира се, има и камера с увеличение и мощен, чак до 18-20x. Но те не са, че в тази зала има - разтегателен екран. И на екрана не е просто голям и много голям - колкото е 3 инча по диагонал.

Екранът може да се мести нагоре и надолу 90 градуса. и ви позволява да правите снимки с хоризонтална дъно (дори и от нивото на земята), или в горната част на (вдигна ръце над главата си). Но вертикалните рамки за пълно премахване на неудобни в този режим. И само за да се отстранят тях би било желателно. Например, портрети.

Защо портрети? Да, защото фотоапаратът може да разпознава лицата на хората (до 8) и автоматично се фокусира върху тях. Все пак, това е вече знаете колко компактни и изненада това не е причина. Но малцина могат да си позволят, че H50 - да признае отделен възрастни и детски лица (конкретен вариант е избран в менюто) и, съответно, с акцент върху децата и техните родители. В интерес на истината трябва да се отбележи, че на практика, до правилния резултат не винаги работи, и с възрастни, деца случили объркване. Например, когато рамката е на преден план на детето и възрастни във фонов режим, камерата често се фокусира само върху малки лице. Възможно е, че е това място е труден случай за фокусиране система.

Напоследък някои клетки започват да се появяват "Smile" на режима на снимане, когато спусъкът на камерата се освобождава само в момента, когато лицето, в усмивките на рамката. Smile Shutter The H50 също присъства и работи е проста - точка и изчакайте, и бутона за освобождаване на затвора не може да бъде натиснат.

Камерата има праг за настройка усмивка прагът на чувствителност, но ако го направите това не е достатъчно широк, "чудото" може да се случи. Понякога една усмивка за камерата взе това, което изглеждаше като гримаса (може би това е намек, че не е лошо, често ще се погледнете в огледалото?). Но като цяло - тя работи. И най-важното, гордостта на знаене изследва какво имам умен камера.

Какво е Cyber ​​Shot

Ако тази усмивка, това е ясно скептичен. В режим Smile Shutter, чувствителността на фотоапарата към усмивките можете да персонализирате

В стандартен режим, за автоматично фокусиране се извършва от девет точки. Използвайте мулти селектора ръчно да се избере конкретен, но тъй като Машината работи добре, това трябваше да се направи в редки случаи, за да се гарантира фокус върху правилното място.

При слаба светлина условия, особено при нощно снимане, помага оптична система за стабилизация на изображението Super SteadyShot, предотвратяване появата на размазването на изображението. (За разлика от едни и същи във SLR фотоапарати Sony то се осъществява на изместване на оптичния елемент в обектива, а не на матрицата.) По мое наблюдение реалното увеличение на оперативните обсег Екстракти от 2-3 етапа. Въпреки това, в резултат на индивида и е силно зависима от твърдостта на конкретни ръце. Но във всеки случай, увеличение на широкоъгълна камера се справя добре със задачата, което позволява по-голяма скорост на затвора. На процентът на дълги фокусни размазани изображения, разбира се, по-висока.Какво е Cyber ​​Shot

15x оптично увеличение Carl Zeiss обектив и не позволявайте
с рекорд дата кратност, но той е подходящ за най-активните ситуации на снимане. Изкривяване на широкия край се вижда ясно

Какво е Cyber ​​Shot

Теле - ясен детайлна картина

При снимане в особено трудни условия на осветеност - високи сцени, задно осветяване на сцена - прави оптимизатор динамичен обхват D-Range Optimizer. Според разработчиците, работата му в светлите и много сенки подобри. Наистина, детайл в сенките работи чудесно, но понякога светлината все още остават "нокаутира". В повечето случаи води до разширяване на динамичния обхват очевидно за субекти с подсветка, като портрети, когато слънцето грее на гърба на снимането.

Какво е Cyber ​​Shot

Най-честата работа D-Range Optimizer може
забележите по темите, с подсветка

Какво е Cyber ​​Shot

Когато се активира, областите, сянката на проучване
изображението се подобри значително, но svet3 -
Тя все още е проблемна зона

Какво е Cyber ​​Shot

характеристика зеленикава режим NightShot
сянка да даде снимките на сходствата на картини Kuindzhi

Ekspoavtomatika изпълнява правилно. Но ако искате да се застрахова, можете да направите автоматичен накрайник в три кадъра на изложението. Не искам за експозиция, е възможно за баланс на бялото. А това е доста екзотично - приставка за възпроизвеждане на цветовете (цветови режими). Но дори и без всички тези трикове снимки са светли и сочни. възпроизвеждане на цветовете може да се промени, ако е необходимо, в менюто за настройки.

За баланс на бялото няма оплаквания. Автоматично се справя с различни видове осветление. Само когато лампите с нажежаема жичка дават малко баланс в страхливост.

Какво е Cyber ​​Shot

За да се запази характера на осветлението е
зададете скоростта на затвора на 1/2, и да смекчи
флаш ефект, силата му се намалява до една
етап. Много работа със светкавицата, ние трябва да помним, че батерията на фотоапарата се нуждае-често зареждане

Качеството на изображенията от чувствителността ISO 100-400 е отлично. Когато ISO 800 шумове естествено видими, но те все още не разрушават детайлите на изображението, както и в ISO 1600 и 3200. В тези високи чувствителност имат чувство dorisovannosti рамка. Това е като Photoshop четка, за да ретуширате замъгляване филтър нежелани части и обработена схема на изображението.

Какво е Cyber ​​Shot

Скорост на затвора 1/8, чувствителност ISO 3200. оптичен стабилизатор Super SteadyShop помогна
справят с нестабилна, но системата за намаляване на шума се трансформира изображението в пластелин. " При тези условия, по-голямо напрежение
без шум и назъбени контури

Какво е Cyber ​​Shot

Вградена светкавица мощен и декларирани параметри на ISO 3200 "бие" от 17 м, но при нощно снимане на улицата или в огромни тъмни стаи не търсят такава власт. - И ако светлината може да достигне до обекта, само очертанията му се виждаха.

Какво е Cyber ​​Shot

В нормален режим на снимане, скоростта на затвора с ISO 1600 е в размер на 1/13

Какво е Cyber ​​Shot

Начинът NightShot - скорост на затвора 1/30 сек. структура на изображението във втория случай е още по-добре

При стрелба с късо разстояние (около половин метър) се получава една малка флаш-експозиция, е необходимо да се намали мощността на една сцена. Но на разстояние 3-7 метра от обекта на светкавицата работи перфектно.

Какво е Cyber ​​Shot

Минимално разстояние на фокусиране в makorezhime
1 см. Но рамката се изваждат от няколко метра да се съсредоточи екв. е = 465 мм

Около се оказва, че моделът на Sony Cyber-SHOT DSC-H50 може да заеме полагащото му се място сред "големите" уплътнява. силните й черти - перфектен обектива, голям екран сгъваемо, умен автоматизация и привличащи погледа изображения. Разнообразие от "забавно" режим, като стрелба усмивка или наблягане на децата - това е нещо, без което съвременния живот би бил скучен и еднообразен. Особено живота на фотографа.