Fonts рисуване - studopediya

Чертежи, диаграми и други проектни документи съдържат необходимите обозначения: име на продукта, размер, данни за материала, техническите изисквания, спецификации. Ако надписите са небрежно, след производството на части за такива чертежи може да бъде грешки. Видът и размерите на шрифтовете, цифри, препинателни знаци и т.н. комплекти ГОСТ 2.304-81.Размер на шрифта ч - определя стойността на височината на главните букви са в милиметри.

Font дебелина линия г зависи от вида и височината на шрифта

ГОСТ шрифт поставя следните размери: (1.8); 2.5; 3.5; 5; 7; 10; 14; 20; 28; 40.

Стандартен набор shpiftov тип 2: тип А и тип В, ​​всеки от ексцентричност може да се извърши с или без наклон или наклон 75 на степен на основата низ. В обучението практикуват предпочитане да се използва шрифт Б, с наклон от 75 градуса.

Какво привлича шрифта

Shpifty работи ПРОМЕНИ помощ спомагателна решетка obpazovannoy тънки линии в koto.puyu букви са въведени. Стъпка решетъчни линии, които се определят от функция на линии дебелина shpifta D (Фигура 8).

Таблица 5 - Font Size

Какво привлича шрифта

шрифт тип В марка е показано на фигура 9.

Какво привлича шрифта

номера писмена форма и дизайн на някои от героите са дадени на фигура 10.

Какво привлича шрифта

Какво привлича шрифта

Пример за печат (Фигура 11)

За да изпълните упражнението върху писането на букви и цифри трябва да се опростят оформление мрежа да изпълнява (виж фигура 12).Какво привлича шрифта

Таблица 6 - Размерите на букви и цифри в мм.

Какво привлича шрифта

1.8 Определяне на графични материали и правилата за прилагането им в чертежите

В инженерната работа части, изработени от различни материали. За да придаде изразителност и яснота ЧЕРТЕЖИ въведени условно графично маркиране материали, определени ГОСТ 2.306-68. Символи материал в напречните сечения в зависимост от вида на материала, трябва да бъде, както е дадено в таблица 7.

Таблица 7 - Графиката маркировка материали в секции

Какво привлича шрифта

Наклонените успоредни линии за люпене трябва да се провеждат при 45 ° контурни линии на изображението на своята ос или линиите рамка (Фигура 13).

Какво привлича шрифта

Ако линии люка изготвени в линия чертеж конструкция под ъгъл от 45 °, съвпада с посоката на линиите на контура или средните линии, вместо ъгъл 45 °, трябва да сключва ъгъл от 30 ° или 60 ° (фигура 14).

Какво привлича шрифта

Люпене линии трябва да се прилагат под наклон наляво или надясно, но като цяло е в същата посока по всички отсечки, които принадлежат към една и съща страна, независимо от броя на листове, на които са разположени тези секции. Разстоянието между успоредните прави линии на люк (честота) трябва обикновено да бъдат еднакви за всички извършени в същия мащаб и напречните сечения на част е избрана в зависимост от областта на люка и необходимостта да се променя оцветяването на съседни секции. Споменатите разстояние трябва да бъде между 1 до 10 mm. Тесните напречното сечение, чиято широчина на фигурата по-малка от 2 mm, могат да показват затъмнени поне 0.8 mm (фигура 15), оставяйки междини между съседните секции.

Какво привлича шрифта

За съседни секции на двете части трябва да приемат наклона на линиите на люковете за една секция вдясно, друга - в лявата (брояч оцветяване). Когато засенчване "клетката" към съседни секции на двете части на разстоянието между люковите линии във всяка секция трябва да бъде различен. В съседни секции с люпене същия наклон трябва да променя разстоянието между линиите на люка (Фигура 16).