Флората на Африка изброят имената, видове, описание и снимки

Флората и фауната на Африка се развива в границите на трите най-големи богатите биоми на света - пустинята. савана и гора. Растенията в Южна Африка Най-широко изследвани. По-малко известен флора на централните и северните части на континента.Biome пустинята е най-сухи от богатите биоми на Африка, и се смята за един от най-сухите места на Земята. Най-голямата площ е пустиня Сахара в северната част на Африка. Той е разположен на западния бряг на Африка до Арабския полуостров и е част от най-голямата пустиня на системата, която се простира на юг от Централна Азия в света.

По-малък пустинен район в южната част на Африка включва пустинята Намиб, разположен по протежение на западната половина на южната част на Африка, особено в близост до брега, и пустинята Калахари, който се намира най-вече в рамките на континента и на изток от пустинята Намиб.

Когато повече влага е доминиран от пасища, както и с увеличаване на валежи, тревни площи постепенно се превръща в тропическа савана. Разликата между пасища и Савана субективно но се определя отчасти от растежа на дървета, с по-голям брой дървета характеризира савана. Калифорнийски пасища / тропическа савана образува широка ивица през по-голямата част централна Африка и доминира в източните и южните части на континента.

Тропически гори покриват много по-малка част от Африка, отколкото другите две биом. Те са най-често срещаните в части от Централна Африка, където няма доминираща ливади / тропическа савана биом, и се намира в близост до крайбрежието на централната Западна Африка. Разпръснати области на тропическите гори се срещат и по-големите речни системи в Западна Африка, от екватора почти до южната част на континента.

Тропически пустини на Африка

И в пустинята Сахара Намиб доминира пясъчни дюни или скалисти депозити, но повечето от пустинята има забележимо количество растителност.

Сахара се характеризира с широко разпространените видове растения, които се срещат в други местообитания. В пустините на Южна Африка, там са по-характерни флора и много са ендемични видове, специфични местни области.

mesembryanthemum

Което расте в Африка

За да оцелеят в суровата пустиня климатични инсталации използват множество устройства. Mesembryanthemum - род цъфтящи растения, широко разпространена във всички пустините на Африка. Тези растения обикновено имат дебели, сочни листа.

Такива сукуленти магазин вода в листата си или стъбла. Повечето растения отворят устицата (малки дупки в листата) през деня, за да се получи въглероден диоксид от околния въздух.

Това ще доведе до огромни загуби на вода в пустинята на околната среда, така сукуленти отварят устицата през нощта. Чрез биохимичен процес, те се натрупват въглероден диоксид до следващия ден, когато е освободен в завода, така че фотосинтезата може да се осъществи без да се отваря устицата.

просо съединен

Което расте в Африка

За да се предотврати загуба на вода, много сукуленти не разполагат с листа. Съединен диво просо (Анабазис articulata), намерено в пустинен сочно Сахара е празна кондензиран с стъбла.

Euphorbia-трън

Което расте в Африка

Euphorbia-трън (Euphorbia ехин) Сахара друго растение, е сочен, пектинат стъбла с шипове. Този вечнозелен храст достига 1 м височина. Стъблата са разклонени форма и покрити с къси бели бодли.

Вода зависим растения пустинен

В зависимост от вода растителни ограничени райони в близост до постоянен източник на вода като река, езеро, поток.

финикова палма

Което расте в Африка

Дата палми обикновено достигат височина от 21-23 метра. Листата са дълги 4-6 метра, с шипове дръжка. Плодът на това дърво е датата.

При наличие на вода, често тамаринд и акация. Разнообразие от различни острица и дзукови намери навсякъде, където има изобилие от прясна вода постоянно. най-известният от които е в тръстиката.

еднодневка, пустини

Едногодишни са растения, чиито семена покълнат, когато влагата е на разположение и зрели бързо, оставяйки на семената и умират, наречена ефимерно. Тези растения представляват голяма част от африканската пустиня флора.Повечето от ефимерни растения - трева. Еднодневка, напълно зависим от сезонните дъждове или спорадични. Няколко дни след силни валежи, пустинята става ярко зелено, но след няколко дни има цветя, често в изобилие.

възглавница за растителна

Което расте в Африка

Някои краткотрайното расте поразителен скорост, като Възглавница растения, които покълват и произвеждат фотосинтетичния активен семена оставя 10 часа след намокряне.

Африкански савани са субекваториален климатична зона. Те са покрити с тревиста растителност, но дървета и храсти растат хаотично. Най-често срещаният тип на саваната в Африка е савана-гориста местност, състоящ се от високи водолюбиви треви и високи, широколистни дървета или polulistvennyh, които се разпространяват неравномерно.

трева савана

Което расте в Африка

Билки са повечето от растителност и под дървета между тях. В някои видове савана трева може да бъде по-висока от 1.8 m Въпреки многото противоречия, два фактора изглежда увековечаване доминирането на билки :. Сезонно влажност с дълги периоди сухи и междинни периодични пожари.

Като се има предвид излишната влага и липсата на пожар, Савана, изглежда неизбежно се превръща в гори. Човешките дейности, като паша или рязане на дървета допринася за доминацията на треви.

Има различни разновидности на билки в саваната, но е трудно да се прави разлика между тях, с изключение на цъфтежа периоди. Много от тях растат най-добре веднага след пожара, когато са изложени на слънце и на потенциалните опрашители.

Дървета и храсти савани

Дърветата на африканската савана често имат относително широк клон, който завършва приблизително на същата височина, като особен вид дърво. Много от тях принадлежат към семейство бобови, а именно, Brachystegia, dzhulbernardii и izoberlinii.

Има изключително голям брой видове акации, храсти от дърветата, много от които имат шипове. Някои имат и в симбиоза с мравки, които ги предпазват от тревопасните животни.

Което расте в Африка

Baobab е известен с големия си размер, необичаен външен вид и се намира в много региони на саваната. Дървото е с много дебело стъбло с гладка сива кора. Baobab може да живее в продължение на две хиляди години.

Влажни вечнозелени тропическите гори

Основните характеристики на африканските влажни вечнозелени тропически гори е тяхната изключително буйни растеж, голямо разнообразие на видовете и сложна структура. Разнообразието е често толкова голямо, че един вид дървета не могат да бъдат идентифицирани като доминираща в областта.

Доминиран от сравнително големи дървета като желязно дърво, ироко и Сапеле. Горски дървета растат толкова близо, че короните им наложени едно над друго, образувайки балдахин, ограничаване на количеството светлина, падаща под тях. Няколко големи дървета, наречени възникнали дървета изригне през гъста навеса.

Един слой от по-малки дървета растат под главната купола. Няколко малки храсти и треви растат близо до нивото на земята, но повечето треви и други трайни насаждения са епифити, растящи върху други растения.

Почти всеки достъпно място, стволовете и клоните на дърветата там са епифити, които създават уникална екосистема. Всичко това е подкрепено от плътен растежа на растенията мусонен климат, в който попада Боле 1500 mm валежи годишно, повечето от тях през лятото.

Което расте в Африка

Лиана - голям, дървесен лозя, които се придържат към дървета, и много от тях се спускат към земята. Те бяха прослави във филма "Тарзан". Плодове яде птици и маймуни, и семената са депозирани в техните изпражнения по клоните с високо съдържание на сенника. Семената покълват и стеблото се отнася до земята. След като стъблото достига земята, тя образува кореновата система; допълнителни стъбла след това се развиват и растат по ствола на дървото.

Ficus-Stranglers

Което расте в Африка

След дълги години на Ficus-удушвач така може напълно увийте дървото, че няма да позволи на вода и хранителни вещества, за да получите, за да си "жертва". В крайна сметка, на дървото домакин умира и гние, оставяйки куха багажника.

Епифити - растение, което расте или постоянно прикрепени към други растения - forofitam.

Което расте в Африка

Мъхове, или мъхове

Най-разпространени са растящи мъхове - ниски растения, свързани с мъхове и лишеи, водорасли симбиоза комбинация (или цианобактерии) и мана.

Което расте в Африка

Най-многобройни са по-високи растения папрати и орхидеи. Тъй като тези растения колонизират клоните на дърветата, те постепенно се изравнят прах и разграждащи се материали, които в крайна сметка води до образуването на тънък слой на почвата, които могат да се използват и други растения.

Брой епифити могат да бъдат толкова големи, в някои случаи, че клоните на дърветата се счупят на теглото им. Епифити не са паразитни (макар че има някои паразитни растения, които растат по клоните на дървета); те просто използвайте домакини дърветата за подкрепа.

Завод котило на тропическите гори

Чай са почти напълно отсъстват в листа постеля на африканските тропически гори; тези, които растат там, имат много по-листа от обикновено. Някои билки боклук може да расте в дълбока сянка под навес, от време на време се така адаптирани към ниска светлина, която може да се повреди при излагане на силна слънчева светлина.

Някои от най-популярните стайни растения са произлезли от тях, тъй като те не се нуждаят от пряка слънчева светлина, за да оцелее. Въпреки това, най-голям брой растения растат под пропуски навес, където има повече светлина.