Фимоза при възрастни мъже - симптоми, лечение, ранни признаци, причините за фимоза

Първите признаци

фимоза на лечение

Основният проблем при пациенти с фимоза, остава болка, когато се опитва да изложи на главата при еректилна състояние пениса. В някои случаи, това не може да се отвори на всички, независимо от това дали има или няма ерекция. Освен това не може да има проблеми с уринирането и натрупване в spegmy priputsialnom торбичка и класически хигиенни неудобство ограничителните възможности за почистване на главата. При състояние на пренебрегване, лекарите също открити крайна епител и уретрата възпаление. Посочените по-горе симптоми са характерни за тийнейджъри и мъжете.Видове и видове

Лекарите разграничават 4-ти тежест phimotic държави:

 • 1-ва степен. Проблемни и болезнена глава излагане на пениса във възбудено състояние.
 • 2-ра степен. Когато обикновено не ерекция глава е описано, има трудности при изхода му в нормално състояние.
 • Трета степен. Главата може да бъде частично изложени само в neeregirovannom състояние член.
 • 4-та степен. Глава напълно изложени, потокът не тече свободно по време на уриниране, и надуване на препуциума торбичка, и след това пада на случайна или много тънка струя потоци от краен елемент слот Vermillion. Обикновено, в този случай, е хронично възпаление, поради невъзможност да се отстрани секрети от главата, и в някои случаи, образуван smegmolity - твърд образуване на застой смегма. Понякога се развива уретрата инфекция.

фимоза на лечение

Основните подвида на фимоза включват:

 • Физиологична фимоза. Един от най-често срещаните видове проблеми, по-голямата част при деца под три годишна възраст. В действителност, това явление е най-слабото развитие на препуциума след ранна детска възраст: през първата година от живота на всички деца от мъжки пол епител е почти затворена и здраво към главата на пениса. След известно време, той се "отвори", така че преди навършване на три или четири години физиологична фимоза може да се счита за вариант на възраст норма, разбира се, ако това не води до тежко възпаление и болка по време на уриниране акт. В продължение на пет или шест години от този тип се извършва себе фимоза и главата на пениса може да се отвори свободно. Ако събитието не се случва, е необходимо да се види специалист.
 • Хипертрофична. Този тип фимоза се идентифицира с удебеляване на епитела на препуциума, тя издава извън главата в "багажника". Ако няма подходящо лечение, тази фимоза се влива в хипогонадизъм.
 • Атрофичен. В този случай, на препуциума значително изтънява и дори напълно атрофирали.
 • Скери. Тук, заедно с класически фимоза, наблюдава образуването на ръбовете на препуциума, белезите с различни размери.

По този начин, физиологичната фимоза НЕ Е патология при деца до 5-6 години, а за лечение не е необходимо.

Няма абсолютно ясни и точни причини за фимоза в по-силния пол. Най-вероятната включват:

 1. Вродени генетични проблеми, които са изходен фактор системен неуспеха на еластичния елемент на съединителната тъкан в човешкото тяло.
 2. Възпалителните процеси за тип баланопостит, които често водят до цикатрициални фимоза.
 3. Физическо член нараняване, или главата на епитела.
 4. Болести на органите на кръвообращението.
 5. Възрастови промени (застаряващо и "склероза" кожа).


усложнения на фимоза

Фимоза може да доведе до редица негативни ефекти, някои от които се нуждаят от спешна хирургическа намеса.

На първо място, че проблемът е в резултат на редовно възпаление под препуциума, причинени от застой на секрети. Освен това, горното условие често води до инфекция на пикочния канал, поради неправилно премахване на урината и неговата обратна разписка в пикочния канал.

Най-опасната последица от фимоза, paraphimosis смята - рязко нарушение на главичката на пениса, плът. Paraphimosis обикновено се дължи на опитите да се излагат на главата по време на полов акт или мастурбация. Препуциума обхваща кръвния поток в същото края на пениса, което от своя страна води до подуване на тялото, неговата синева и други негативни държавата. Ако не можете да се върнете на епитела в първоначалното му състояние от себе си, имате нужда от спешен хирургическа намеса под формата на надлъжен разрез на епитела, или изрязване на своите "листа".

фимоза лечение без операция

В повечето случаи, премахване на фимоза рационално хирургично, но няма оперативни методи, въпреки че те не са пряко и в някои случаи да не доведат до желания резултат.

Разтягане на препуциума

Основен и доста добър начин да се отървем от неоперативен фимоза. Това е периодично постепенно разтягане на препуциума. Най-лесният начин - с най-мощния мастурбация дърпа епител и съответства на изложен главата на пениса.

Постепенно разтягане трябва да се извърши преди умерена болка и повторете няколко подхода два или три пъти на ден (10-15 минути). По време на преминаването на разширяване може да се увеличи амплитудата на линейни движения до пълното излагане на главата. За по-голяма ефективност на процедурата може да отнеме гореща вана, а когато кожата става по-гъвкави, за да извършите акт мастурбация с максимална амплитуда.

Алтернативен метод за разтягане - тя се прилага в две препуциума кутре чанта и периодичната им размножаване, освен за целите на разтягане. Тази процедура е по-малко травматично от класическия мастурбация, но има по-малко ефикасност.

лечение

фимоза на лечение

В основата на медицинско лечение на фимоза се прилага към елемент главата на кортикостероидни мехлеми - вида на продукти дава еластичността на епитела, както и намалява възпалението и подуване.

Най-ефективните мехлеми, подготовката за тази задача, се приема, клобетазол и бетаметазон. Те се нуждаят от ежедневно и еднократно приложена към главата на пениса, в продължение на два месеца. При този метод може да се комбинира с горната разтягане епител.

фимоза хирургия Лечение

Най-ефективният метод да се отървем от фимоза хирургия се счита за един и същ. Хирургична интервенция обикновено включва образуването на зигзаг-три надлъжни прорези препуциума на тяхната шев.

При лечение на фимоза при деца с помощта на по-лек начин, въз основа на неутрализацията на сраствания в главата с помощта на специална метална сонда. Въпреки това, ако препуциума покрит белези, по-безопасен и по-ефективен метод е пълно изключване в диапазона от епител. В редки случаи, за да се запази естетиката, използвайте по-скъпо, пластмаса запазване на препуциума, но в някои случаи след събитието може да бъде повторение на проблема.

Ефективността на операция за лечение на фимоза е в близост до сто процента.

В следоперативния период

Въпреки високата ефективност на операция, някои казват лекарите редовно явяване в оперирани пациенти от различни усложнения. Повечето случаи малки кръвоизливи, причинени от твърде внимателни зашиване и meatity meatostenozy и - представляват първата външна част, възпаление на пикочния канал, последният дължи на стесняване на компонент на канала на пикочно-половата система.

За да се избегнат такива проблеми в първите десет дни, трябва редовно да се изкъпя с калиев перманганат, използвайте антибактериални кремове, които са разрешени от лекуващия лекар. В някои случаи може да се наложи повторен хирургия, най-вече за отстраняване на недостатъци във външния вид на препуциума (пластмаса) или възстановяване на отвор - дясна уретрата контури.

Елена Malysheva в програмата "Live здрави!" за проблемите на мъжете

Д-р Комаровски за това какво би станало, ако фимоза детето не се третира