Фиданки от цветя, красиви идеи за градината

разсад за цветя Отглеждане бизнес изглежда не е трудно, но за разсад беше красива и силни което трябва да знаете някои от тайните на нарастващата Разсад на цветя.Отглеждане красиви цветя разсад

1. Закупуване на семена

При закупуване на семена, винаги обръщат внимание на срока на годност и никога не купуват семена от раздел "девалвация".

2. време на сеитба

3. Превенция на заболяванията

За предотвратяване на заболявания семена могат да се накисва в продължение на 5-10 минути в слаб разтвор на калиев перманганат. Капацитет за засаждане трябва да се измиват, попари с вряла вода и дезинфекцират в същия разтвор или в разтвор на белина или меден сулфат, дори нова. Не е допустимо да се засадят нови разсад в контейнери мръсни с останки от компост от разсад от миналата година. Почвата за засаждане, ако не сте си купили в магазин специалност, това е най-добре запали във фурната, тя също може да се пролее promorozit или калиев перманганат.

4. Напълнете контейнера с пръст

В долната част на резервоара трябва да бъде дренажни отвори. В долната част на дренажния слой се полага капацитет, може да бъде например чакъл или едър пясък. Но може да е по-лесно, в долната част с дренажни отвори може да бъде изпратен с лист хартия или вестник. Грунд може да се използва, или покупка готови да паднат сами. Обикновено почвата за разсад се приготвят чрез смесване градинска почва с торф, хумус и пясък. Разстоянието между опорната повърхност и ръба на контейнера трябва да бъде приблизително 2 cm.

5. Получаване и семена за посев

В момента, в специализирани магазини за продажба на различни фактори на растежа, защо да не използваме съвременни технологии. Накиснете семената в някои стимуланти (Appin, циркон и др.) Преди засаждане, това ще увеличи скоростта на кълняемост и жизненост. Семената се засяват в редове на малко разстояние един от друг (около 3-4cm) на леко се притиска в земята и се покрива с тънък слой на почвата. Изключенията са растения, чиито семена покълнат в светлината. Във всеки случай, не е необходимо да се запечата на семената в почвата твърде дълбоко. Използвайте правилото - дълбочина засяване трябва да е равна на три пъти размера на семената. След засяването почвата внимателно навлажнена използване pulevizator и покрита със стъкло или прозрачен филм.

6. Научете повече за кацане на торбата

Не забравяйте да го проучи. Има някои растения, покълнали семена, които изискват специални условия газове, докато други изискват стратификация и обезобразяване, някои покълнат само в светлината, а другият в тъмното. Ако сте начинаещ производител, най-добре е да се избегнат тези растения, докато специфичните условия на растеж.Стратификация - е въздействието върху студени семена и обезобразяване - чувствителен старт рязане на повърхността на корпуса на семена.

7. растения не понасят разсаждане

Някои растения не могат да понесат доста трансплантация, като латинка. Въпреки това, той може да се засаждат едновременно на открито място, но ако искате по-ранен цъфтеж, което трябва да се грижи по-рано от последваща трансплантация. За това растение да се засади специални саксии, торф, от които се приземи на открито място растения не е необходимо да се получи. Също така се предлагат и специални пластмасови сгъваеми структури за отглеждане на разсад.

8. Грижи преди поникване

Култури трябва да бъде излъчен дневно, премахване и почистване на стъклото или филма. Преди поникване резервоар с разсад трябва да се поставя на топло място с температура около 20-25 градуса. Обикновено преди поникване култури не се полива, защото така почвата задържа влагата под стъклото след засаждане.

9. Когато разсад люка

Веднага след като ни разсад люк, температурата е малко по-ниска, например до 15-18 градуса и ги поставете в светло място, на прозореца, например. Това ще попречи на участъка, това ще допринесе за растежа и развитието на кореновата система. Разсад се поливат с вода със стайна температура от лейка с фин филтър. Когато поливане на pulevizatora често се намокри само на горния слой. По-добре е да се полива разсад са по-рядко срещани, но по-обилни от често се пръска най-горния слой. Но не се излее! Обикновено в апартаменти с централно отопление на въздуха е много сух, така че сложи край на контейнерите с разсад контейнер с вода, това ще помогне за увеличаване на влажността.

10. мотика

Разсад гмуркане обикновено е във фазата на 2-3 истински листа. За тази цел те леко седнал един в отделни контейнери - чаши с диаметър от около 9-10 cm, или в кутии на разстояние от около пет сантиметра един от друг. Преди да започне процедурата, вземете растения задължително трябва да се излее.

11. Ако растенията се разболяват черно краче

Фомозата - това е, когато долната част на стъблото гние, става тънка и тъмно. За предотвратяване на това заболяване не е необходимо да се води на разсада със студена вода, не го поливам прекалено често и трябва да се гарантира, че растенията при същата температура. Но ако растението е все още болен, е необходимо да се отстранят болните растения, а останалите се полива със слаб разтвор на калиев перманганат, а след това не се направи вода в продължение на няколко дни. Може да zamulchirovat почва с тънък слой от калциниран пясък, или смес от пясък и пепел.

12. хранене разсад

За да разсад беше красива и силна разходи торене с комплексни минерални торове. Само две хранения, когато като растенията достигнат фаза на 2-3 истински листа, а малко преди кацане на открито място.

13. Втвърдители разсад

Преди разсад, засадени на открито място, е необходимо да се втвърди. За тази цел, ако растенията са на перваза на прозореца започват да отворите прозореца по-често, за да се направи разсад извън през деня, или да го прехвърли, за да започнете в оранжерия и да го отворите за деня. Растенията започват да поливам по-рядко. закаляване процедура обикновено продължава около седмица.

14. разсаждане на открито място

Ами, по принцип, следвайки тези прости правила, ще успешно растат красиви и силни зеле цветя.