Eye потрепва защо и какво да правя

Всеки човек рано или късно ще се сблъскат с мускулни спазми. За много такова явление се счита за естествено. Спазми на големи части на тялото могат да бъдат лесно отстранени масаж затопляне. Но какво, ако потръпваше око? В крайна сметка, това е един много деликатен сектор.От това, което дърпа окото

Такъв феномен предизвиква човек да се чувства дискомфорт по много причини. Тези контракции на мускулите не могат да бъдат спрени. Физически неудобно, тя може да се намесва в дейността. Може да изглежда, че всеки гледа.

Долни или горни клепачи могат да бъдат намалени достатъчно бързо. Ако това е било веднъж - не се притеснявайте. Но периодичната поява може да се посочи здравословни проблеми.

Неконтролирани мускулни спазми в областта на медицината, наречени нервен тик или блефароспазъм. Най-често това явление се наблюдава на горния клепач. Резки може да продължи от няколко секунди до 5 минути без прекъсване.

Защо това се случи

Повишена активиране на зрителния нерв често е свързано с липса на почивка, повишена мозъчна активност. По този начин, тялото се казва, че е време да се забавя, заместник дейност.

Възможни причини кърлежи:

 1. От претоварване. Потрепване на века може да е следствие от визуална апаратура тръгнат нагоре. Продължителното работа пред компютъра, четене литература по време на шофиране през нощта.
 2. Бери-бери. Сезонно или индивидуалната липса на витамини води до влошаване на проводимостта на нервните клетки на мускулите на околомоторна.
 3. Психологически фон. Минимално напрежение състояние век, който започва да потръпваше в ритъма на неприятни емоции показва мигновено. Характерна особеност на дълга, продължителна нервоза е значително свиване на мускулите на лицето. Стресът причинява да бъде в постоянно напрежение всички мускули.
 4. Липсата на сън. Липсата на сън може да се дължи на стресови фактори.
 5. Конюнктивит. При това заболяване е възпаление, възпаление на лигавиците. Заради чувството за заглушаване настъпва бързо мигане.
 6. Наследственост. Тенденцията за намаляване на мускулите може да се предава от родителите да получи изява след определен фактор.
 7. Заболяванията. Обръща се внимание на възможните фактори, оказали влияние: сърбящи клепачи, склери цвета на климата, воднисти, rasplyvchivost гледката през деня, вечер време.
 8. Циркулаторни нарушения. Нарушаването на изтичането и притока на кръв, високо кръвно налягане може да има отрицателен ефект върху операцията.
 9. Неизправност на имунната система. Имунокомпрометирани пациенти, наскоро прехвърлени вирусни заболявания рядко минават бързо, така че те често се срещат в картата дръпна век.
 10. Нежеланите реакции от лечението. Някои лекарства за лечение на епилепсия, психоза, може да доведе до подобен ефект.

От това, което дърпа окото

Каква е опасността?

Успоредно с окото на потрепвания може да изпитате други симптоми, които разказват за необходимостта да посетите лекар. В по-нататъшно влошаване оглед на това се препоръчва да посетите офталмолог, тъй като причините могат да бъдат такъв проблем: • абсцес век;
 • сухота в очите;
 • конюнктивит;
 • повишена чувствителност към светлина.

Всичко това изисква експертиза за определяне на цели за лечение на заболяването.

Понякога спастичен око е знак не само на очни заболявания, но също така и на атеросклероза, синдром на Турет, тумор в мозъка, инсулт, тремори, разстройства на централната нервна система. От особено значение е наследствено тенденция към отклонение данни.

Разбира се, да реши да приложи към специалист или не, това е необходимо с оглед на обстоятелствата. Често, нищо сериозно, проблемът може да бъде решен самостоятелно.

Случаи, в които по-добре да потърсят помощ:

 • Потрепвания продължи повече от 10 дни на дневна база;
 • укрепване спазъм, поради което капакът се затваря напълно окото;
 • Допълнително намаление от други лицевите мускули;
 • появата на зачервяване, гной.

Какво да се прави?

Ако има причина за безпокойство - е възможно да посетите офталмолог, невролог, интернист. Минете през необходимите тестове, се извърши пълна проверка.

Препоръки за самостоятелно отстраняване на проблема:

 1. Намирането на спокойствие. Трябва да се даде възможност да се отпуснете: масаж, да слушате музика, поплувам. Ако не помогне, можете да пиете далеч хода на успокояващи чайове.
 2. Медитативното упражнения. Здраво затвори очи, дълбоко вдишайте и издишайте. След отворен. По-надолу на обхвата. Имате 5 минути. Трябва да се отърва от мисълта, не усуквайте и съща ситуация.
 3. Честото мигане. Силна своеволни действия, които противоречат помага за отпускане на мускулите. Извършване на 2-3 минути.
 4. Звук сън. За повече почивка е достатъчно, за да добавите към своите нормални още 2 часа сън. Може би, за да си починете в следобедните часове.
 5. Дозиране занимание преди компютър. Идеалът може да се нарече предната част на монитора, за да се намери не повече от 5 часа на ден, с паузи. Ако такава възможност, по някаква причина не е необходимо да се организира почивка на всеки час в продължение на 15 минути. Разходка, на чист въздух.
 6. Да се ​​отървем от стреса. Разбира се, ако не се реши проблема, който предизвика нервен тик, тя няма да работи. Ето защо, ние не трябва да мислим само и се изнервят, но също така и да се премахнат активно конфликтната ситуация. Желателно е да се научат тих отговор.
 7. Промивка. Използването на изкуствени сълзи, които се продават в аптеките, е в състояние да елиминира сухотата на очите. Използвайте два пъти.
 8. Футбол. Изпълнение на стандартни упражнения: погледнете нагоре и надолу, надясно-наляво, по часовниковата стрелка и обратно на часовниковата стрелка, а далечен обект и близки - най-доброто решение за укрепване на мускулите и подобряване на зрението в сделката.
 9. Намаляване на стимуланти. Кафе, силен чай, алкохол и тютюневи изделия трябва да бъде изоставена. Тези продукти са само за стимулиране на нервна система, в резултат на свръхстимулиране на двигателната активност.

От това, което дърпа окото

За билки, които се препоръчват в народната медицина за успокояване, включва мента, маточина, motherwort, лайка, хризантема, валериана, дива роза, глог, зърнастец, улица, живовляк.

Когато недостиг на витамин трябва да се коригира властта. В допълнение към предпочитанията на сезонните плодове и зеленчуци, можете да използвате продукти, които пряко влияят върху активността на мускулите на лицето, балансира нервната система.

До необходими продукти включват богат:

 1. Магнезият. Микроелемент намалява нерви, отпуска мускулите на сърцето. Неговата липса на увеличава възможността за поява на припадъци, дефекти на сърцето, високо кръвно налягане, запек, умора, потрепване клепачите. Магнезият съдържа трици, тиквени и слънчогледови семки, сусам, лен, ядки и бобови растения.
 2. Калций. Активно влияе на функционирането на нервната и мускулната система. Отговаря за активни и пасивни реакции. Поради недостига страда не само нервната система, но има и болка, намалена имунна сила. Калцият се съдържа в сирене, извара, мляко, сушени плодове, ядки.
 3. Алуминий. елемент следа е отговорен за изграждане на съединителната тъкан, която е свързващ елемент в много структури. Свръхпредлагане предизвика метаболитни нарушения, увреждане на паметта, поява на мускулни спазми. Тя пада през водата, парфюм, алуминиеви съдове за готвене, протези.

Преди да се използва или метод, трябва да се разбере, че здравето зависи от нас. По-добро време за почивка, като се избягват изтощение. Eye - важен орган, без който животът губи цвета си.