Ендоцервикалните кисти шийката симптоми, причини, функции за обработка

лечение ендоцервикалните кисти

Лигавицата лигавицата на маточната шийка, наречен endocervix. Често тази тъкан цервикален канал, образуван кисти. Има както индивидуални, образование и многобройни. Се установи наличието на кисти, използващи ултразвук изследване. Според медицинската статистика, почти всеки по-рано родила се формира 35-40 годишна жена ендоцервикален киста. Въпреки това, през последните няколко години броят на младите нераждали жени с такива субекти, се е увеличил значително. За да не им обръща внимание, не се препоръчва да бъдем заедно със специалист, за да се направи най-добрият план за действие.

симптоми

Малки единични ендоцервикалните кисти се появяват напълно безсимптомно. Пациентите се чувстват добре, дискомфорт и болка не са маркирани. Само от време на време, на кървене. В повечето случаи, една жена научава за образование само преглед от лекар. Ако, обаче, образуване на големи кисти или много, те се проявяват:

 • недостатъчност на менструалния цикъл, поради стеснение на цервикалния канал;
 • болезнени усещания в долната част на корема;
 • кървене след полов акт;
 • чувство на натиск във вагината;
 • проблеми със зачеването.

Всички по-горе симптоми, характерни за други заболявания, които са с различна степен на опасност за живота и здравето. Редовните прегледи, за да се посещават, дори и ако не явни признаци на заболяване. Ранното диагностициране на болестта, ще даде възможност за възстановяване на естествената структура на ендоцервикални и предотвратяване на обширна възпаление, често се започва с поражение на кистата.

Има много случаи, когато малки кисти, които заемат цялата повърхност на шийката на матката, няма странични ефекти върху менструацията и концепция процес. Въпреки това, е необходимо спазването на тези пациенти.

лечение ендоцервикалните кисти

Причини за възникване на кисти ендоцервикален

Един от основните фактори, водещи до появата на образувания, е възпалителен процес. Тя се причинява от хронични заболявания:

образуване на нематода е свързано с присъствието на шийката на матката ерозия, както и неговото лечение, по-специално, електрокоагулация и други методи за обгаряне. Образованието може да предизвика растеж:


 • ВКС;
 • инфекциозни агенти;
 • матката механични наранявания.

Ендометриозата и създава проблем, в който цервикалния канал падне клетки на ендометриума. Не по-малко срещани причини:

Сред инфекциозни заболявания, водещи до образуването на кисти, често се считат за диагностицирани от човешки папилома вирус, цитомегаловирус и.

Жените, които не са сексуално активни, вие не трябва да се игнорира съветите на рутинни проверки на 2 пъти в годината. Киста може да се появи във всяка възраст и независимо от сексуалната активност. Има много случаи, в които кисти се развиват на фона на хронични процеси, които се провеждат в продължение на години и невидими за пациентите.

На което лекарят питаш?

Диагностика ендоцервикалните кисти на шийката на матката тесни специалисти. Това потвърждава наличието на образованието и предлага оптимална възможност за лечение:

В първичния лекарят е като на клиничната картина. За да направите това е:

 1. разглежда оплаквания;
 2. проучване на историята на заболяването, и живота като цяло;
 3. провеждане на преглед на таза;
 4. назначава лабораторни изследвания и хардуерни диагностика.

Сред най-широко достъпни и на използваните методи е ултразвук. Изследването е безболезнено, има практически няма противопоказания. Изображенията са достатъчно информативни. И може да се наложи колпоскопия. Процедурата за диагностика предвижда проверка на шийката на матката с многократно увеличаване.

Ако искате да се премахнат канцерогенни промени, лекарят предписва биопсия. За напреднали частици хистология тъкан достатъчно малки. По време на вземането на проби от биопсия на пациента може да усетите леко изтръпване. След Препоръчително е процедурата за няколко дни, за да се въздържат от:

 • получаване на баня;
 • Използвайте тампони;
 • сексуални действия.

Standard вземе намазка върху onkotsitologichesky анализ. Желателно е да се направи в втората половина на менструалния цикъл. Началните етапи на предракови лезии са открити чрез цитонамазка. Всички тези диагностични мерки се провеждат без анестезия, както и друга специална подготовка, предаде минимален дискомфорт.

Повечето гинеколози Москва

Лечение ендоцервикалните кисти на шийката на матката

При констатиране на един малък доброкачествен терапия обикновено не е предписано. Необходимо е само периодично да посетите гинеколог да се контролира състоянието. Ако кистата се вижда ясно при визуална проверка, се намира в близост до вагинален маточната област, е необходимо лечение. Има няколко съвременни методи да се отървем от съюзи:

 • радио вълни;
 • лазер;
 • криотерапия;
 • хирургия.

В първия случай, кистата пунктирана извлече тайна камера и се обработва последователно с рецидив. Методът е приложим по време на възпаление. Отстраняването се извършва под местна упойка.

Доста популярни са лазерно лечение. Тя дава необходимия резултат, ако кистата е в близост до влагалището.

Криотерапия включва използването на течен азот. Действителното използване на метода, ако формирането на локализиран дълбоко цервикалния канал. Поради насочване на течен азот при условие качествено отстраняване на кисти. Въпреки това, този метод не е възможно при възпалителни процеси на тазовите органи.

Шийката на матката, хирургично отстраняване на кисти endocervix, ако открива образуването на тумори, богат възпалителен тип хронична аднексит. Този метод се използва рядко като отрицателен ефект върху еластичността на тъканта на матката. Такова състояние е нежелателно за планиране на бременност.

Повечето клиники лечение киста