Ендоцервикалните киста причини, симптоми, лечение

Често, гинекологични заболявания заплашват здравето на жената интимно. Нематода ендоцервикални отнася специално до такива патологии. Според медицинската статистика, тя засяга жени на възраст между 30 и 40 години, които имат деца между. Но сега на заболяването може да се открие при млади нераждали жени. Поради факта, че тази патология не е необичайно, че е необходимо да се знае, неговите причини, симптоми и последствия за здравето на жените.Описание и патологични видове

Кисти ендоцервикалните или Nabothian кисти оформени на шийката на матката мукоза, а именно върху вътрешната му повърхност. Лигавица - се състои от множество ендоцервикалните жлези, които отделят слуз. Под действието на някои причини канали жлези са запушени. В резултат на това слуз се натрупва в жлезите, те стават по-големи. В резултат на формирането да се превърне запълване на кухината в шийката на матката тайната цервикалния канал.

Ендоцервикалните кисти могат да бъдат с различни размери и разположени поединично или в групи. В зависимост от това, експертите се отличават:

 • единична;
 • за еднократна употреба или множество групи;
 • малък размер или по-малък.

самотни тумори

лечение ендоцервикалните кисти
По-вероятно е да има едно-единствено място ендоцервикалните кисти. Те не са ракови, но това е причина да се лечение пренебрегване. Фактът, че с течение на времето или може да се увеличи значително по размер и води до усложнения на различни видове, например, да се повреди в менструалния цикъл. Благодарение на тях, може да има болки по време на менструация.

Кисти еднократна групи

В медицинската практика, има множество кисти ендоцервикалните, които са разположени в лигавицата на цялата цервикалния канал. Те са напълно безопасни за здравето на жените и не предизвикват дискомфорт. Също така, те не влияят на процеса на зачеването, развитие на бебето и неговото раждане.

малки кисти

Смята се, че малките ендоцервикалните кисти, образувани в резултат на обгаряне ерозия на шийката на матката. В резултат на процедурата, на стената на тялото образува белег и че на негово място те могат да бъдат. Това се дължи на факта, че обгаряне се отразява на слузни жлези на оттока, което води до запушване.

Лекарите не вярват на малки единични отклонение формация, а дори и не препоръчват да се отнасяме към тях. Те не са вредни за здравето, както и да се отървете от тях могат да бъдат прости средства на традиционната медицина, след консултация с лекар.

Причини за възникване на

Гинеколозите не може ясно да се отговори на въпроса какво е основната причина за патологията. Сред възможните причини е направено позоваване:
  лечение ендоцервикалните кисти
 • генитални инфекции пътища и възпаления;
 • нараняване на гениталиите;
 • цервикален левкоплакия;
 • ефектите от премахването на ерозия;
 • ендометриоза, цитомегаловирус и други заболявания на репродуктивната система.
 • Хормонални нарушения, жените също увеличава риска от образуване на цервикалния канал. Промяна на размера на хормони в различните дни на резултатите от менструалния цикъл при неизправност на жлези. Сред факторите, причиняващи болестта, лекарите наричат ​​настройка спирала.  симптоми

  С ендоцервикалните кисти, много жени живеят целия си живот. В същото време те не предоставят своята загриженост и не засягат интимната сфера. Техният размер зависи от симптомите.

  1. Единични кисти ендоцервикални голям размер може да предизвика частично или пълно припокриване на цервикалния канал лумена. Това от своя страна води до нарушения на менструалния цикъл и може да причини безплодие жени.
  2. В зависимост от местоположението на тумори на тяхното присъствие може да показва малко количество от кървене след полов акт.
  3. В някои случаи, кистата се разраства с големи размери. В такива случаи, една жена се оплаква от дискомфорт и се чувства присъствието на чуждо тяло.
  4. Някои жени се оплакват от болка, обикновено в долната част на корема, както и малка селекция на кръв между периоди.

  Този списък на симптомите не е постоянен за болестта, така че самостоятелно диагноза и да се настроите да се вземе решение относно приема никакви лекарства не се препоръчва. За да бъде назначен за правилното лечение, трябва да потърсите професионална помощ.

  диагноза на заболяването

  Тъй като заболяването не е ясно определена, симптоми, тя може да бъде открита по време на инспекция или гинеколог, ако една жена знае как да слушате тялото си и открива най-малката промяна в него.
  Методите включват диагностициране на болести.

   лечение ендоцервикалните кисти
 • Изследване на гинеколог.
 • Ултразвук на таза и на шийката на матката ендоцервикален. Такъв диагностичен техника предоставя информация за местоположение квалифицирани кисти или киста местоположение група в цервикалния канал. Също така с него по-висока степен на точност може да се определи размера и броя на тях.
 • Колпоскопия. Този метод на информационното им съдържание може да се сравни с ултразвук на таза. За диагностика използва специален микроскоп, което дава възможност да се види по-подробно цервикалния канал и промените в плика и подходящо лечение.
 • Oncocitology. Това е друг диагностичен метод, който позволява не само да се определи патологията, но изключва му злокачествено заболяване. В случай на кисти гинеколог задължително назначава намазка върху onkotsitologiyu.
 • За информация относно причините, които са довели до появата на кисти, лекарят предписва редица анализи на урогениталния инфекциозен характер на заболяването.
 • терапии

  Ендоцервикалните кисти на шийката на матката, за да бъдат лекувани. Въпросът за необходимостта от него и как лекарят решава индивидуално въз основа на резултатите от диагностиката. Като правило, малки и множество кисти не водят до усложнения и дискомфорт, поради което не се изисква драстични мерки. Сравнително редовно посещаван от гинеколог и наблюдение на възможните промени.

  Шийката на матката и ендоцервикалните кисти се третират в случай, че празнува на негативното им въздействие върху състоянието на здравето на жените. В този случай, по-добре е да се премахне. Лечението е един от начините:

  1. Криотерапия. Същността му е в действието на отрицателни температури в областта на образованието. Този метод се използва най-често в случаите, когато кистата се намира в дълбочината на канала. Нематода преработва в течен азот за предварително определено време. Предимството на този метод е безболезнено и бързо. Веднага след процедурата, пациентът може да се прибере у дома.
  2. Лечението с лазер. Той се използва в случаите, когато образованието са в началото на цервикалния канал и има достъп до тях.
  3. отстраняване киста на използване операция radiosurgical. По време на своя лекар пробива кистата и тя идва от всички натрупани съдържанието. Такъв метод се прилага в случай на възникване на възпаление в жлезите.
  4. метод на радио вълни. С него, туморите се отстраняват от цялата повърхност на канала на мембраната. Методът е доста болезнено и изисква местна упойка.

  Отстраняването се извършва само при липса на инфекциозно природата полови заболявания. Ако някоя обработка е предписана антибиотици. В някои случаи, решението може да бъде да се подобри имунитета на жените. След лекари предписват витамин комплекси и immunnostimuliruyuschie средства. Решението за премахване на киста ендоцервикален и това, което да се използва като медицинско лечение отнема само лекар. Самолечението може да доведе до неприятни последици. Знаейки, че такава жена ще бъде киста внимателни към интимната здравето им, посетете гинеколог своевременно и редовно, както и да се грижи за вашия имунитет.