Енциклопедия технологии и техники - на устройството и създаване на шевна машина

Устройство и конфигурация на шевната машина

Как да се коригира шевната машина

На уроците на технологии в училище учител, за да обясни устройството на шевната машина, и почти всички от момичетата сме уверени, че те знаят как е подреден. Въпреки това, много често неправилно се използват имената на някои части, и много, много малко хора имат точна представа, като начин за шиене бод. При ремонт, настройка на вашата собствена шевна машина, особено при използване на техническата литература, е необходимо да се знае точно терминологията и да разберат принципа на устройството и функционирането на шевни машини.Всички машини на певицата тип, Подолск, извършващи една единствена права линия с крак или ръка експлоатират почти са изградени по един и вида на шевни машини Чайка се различават от тях в присъствието на електрозадвижването и допълнителен набор от операции въз основа на зиг-заг бод. Подолск типа машина и Seagull имат вертикален тип совалка кука. и модерни шевни машини Brother, JANOME, Singer и други марки използват по-модерни хоризонтален дизайн на совалката. Някои модели на шевни машини да имат вертикална кука "двоен обкръжаване" на ротационното тип, като промишлени машини, както и за управление на компютърна програма. Това позволява производството на очите бримки и бродерия всички чертежи на тъканта, включително снимка. Голям избор на разделите. аксесоари и оборудване оверлог устройство безкрайно се простират възможностите на машините, като ви дава възможност да извършва всяка операция, свързана с шивашки.

Термините, използвани за да назовем части на шевната машина.

Как да се коригира шевната машина

Винт - може да бъде главата без него, има в своята резба прът, и горния жлеб за отвертка.

Болт - шест - или четиристенен глава под съответния ключ, както и на неговия вал резба.

Вал - кръг ос за осигуряване на частите върху него и прехвърляне на движението.

Накрайник - детайл от цилиндрична форма с отвор вътре. Тя служи за провеждане валове и оси. Вместо свещи могат да бъдат използвани плъзгащи лагери и ролкови лагери.

Ротация предаване паралелни шахти, разположени на голямо разстояние един от друг и се прилагат колан трансмисионни колан.

Crank - е прикрепен към края на въртящия се вал, който се вкарва в пръст за осигуряване на свързващ прът.

Мотовилката - пръта с две глави (втулки) - е основният елемент на движението превръщане на движение на вала в другата.

Rack - скорост части по крак, предназначени за насърчаване на тъкан.

Поемане на конеца - дълго каишка в предната част на машината, издърпайте конеца по време на формирането на шева. На ръб има раздел или точка за вдяване на горния конец.

Пластината на иглата - плоча с отвор за преминаване на иглата. Вътре плочите са навреме, към железопътния транспорт.

Лентата на игла - прът държите иглата и провеждане в движение.

Бобина - намотка, която е навита около долната нишка.

Бобина - детайл на совалка, която се вмъква в бобината.

Както се образува шев на заключване.

Две резба шев трансфер тъкат е оформен в центъра смила тъкани или материали. Външна резба нарича игла са резба през ухото на иглата, долната нишка се нарича трансфер, като подава от бобината, бобината в комплекта. Совалката от точката на ниско разтегателен в сравнение с шев на шева верига, обаче не се използва за шиене на трикотажни, силно разтегливи тъкани. Якост шев на такива артикули, например спортно облекло, внасянето уплътнение може да се пръсне. Предимствата на този вид линия - тя trudnoraspuskaemaya и достатъчно силен, както в напречна и надлъжна посока. Основният недостатък на тези линии - честа смяна на калерчето.

Как да се коригира шевната машина

Преплитащи се линии в шев се извършва от скалата, колебания или завъртане на совалката. В домашни машини, особено в старинен стил трансфер кука се използва в съвременните машини използва хоризонтален тип кука, Калерче че да се вижда от пръв поглед. Най-надеждните и най-бързо вземете транспорт въртящ тип, тя обикновено се използва в промишлени машини.бод формация се случва, когато дупчиците иглата с резба материал започва да се покачва до 1,8 - 2 mm. Тя е в този момент, тя е създадена излишък на конци, игла и над появява линия на ухо, която идва към носа на совалката. Улавяне горния конец, транспорт го колена 180 градуса в кръг и едновременно лоста започне да се движи нагоре чрез издърпване на горния конец. Когато нишката преминава граничната 180 градуса, лост резба издърпва нишката от тъканта и се образува шев. След това, багажник на машината (зъбите) преминете тъканта на ширината на шева, за подготовката на нов цикъл. Совалката прави по време на цикъл на образуване бод две завои. Един празен ход, въпреки че други звена на шевни машини (багажник игла, за поемане на конеца) по това време на работа, завършване на формирането на шева.

Монтаж разрешения взаимодействие иглени и совалки.

Ако ясно да разберат устройството на шевната машина и бод процес формация, толкова по-лесно ще бъде да се разбере как да конфигурирате трансфер събрание - взаимодействието на иглата и на совалката. От неговото създаване, в много отношения зависи от висококачествена работа на шевната машина: изчезнали ", petlyanie", отворете горния и долния нишки и други дефекти в редовете.

Общи параметри корекция празнина:

Как да се коригира шевната машина

В момента, повдигнете иглата с 1.8 - 2.0 mm. формирането на горния конец линия над окото на иглата. В този момент носа на совалката има много близки (0.15 mm). С острие игла (лека вдлъбнатина) и над окото игла от 1,5 мм. (Вж. Фигура). Тези параметри са средната стойност и са само ориентир при определянето на практически всеки бод машина. Тъй като те могат да варират в зависимост от вида на тъканта. За дебели или трикотажни платове са определени леко различни параметри и, като правило, са установени емпирично.

Ефект върху бод, които са машини има и други компоненти: подножието рейк на калерчето, горния обтегач на конци, Компенсация на пролетта и др. За повече информация за тяхното предназначение и ремонти ще бъдат обсъдени в следващите раздели на това практическо ръководство.

Как да се коригира шевната машина

Настройка и промяна на тъканта шевна машина на промоция единица е доста сложна процедура. Но понякога е неправилно движение багажник взаимодействие и иглата е счупване на кауза нишка, petlyaniya скрап игли. Това е особено вярно за старите времена на индустриални шевни машини, които контролират по принцип изпълнява познати "майстори".

Ако е необходимо да настроите устройството за чинии, тази публикация ще ви помогне да разберете как взаимодействието на механизма за игла и плат напредък.

За съжаление, това е много трудно да се даде точни препоръки за настройка. Всяка машина има корекции разликата багажник единица. Но общо взето, ако желаете, можете да се опитате да разберете това сами.

1. релсата се премества в най-ниската позиция с иглата

Как да се коригира шевната машина

Иглата се понижи до най-ниската си позиция в същото време с багажник. И най-важният параметър, който се регулира от това взаимодействие - по времето на "среща" на върха на иглата с зъбна рейка. Зъбите на скарата трябва да паднат леко в пластината на иглата и върхът на иглата в този момент е на или малко над зъбите на 1,5 - 2 мм. Всъщност, това е основната настройка на параметрите. Ако го инсталира правилно, вашата машина ще спре да тече, да се съберат тъкан и сълзотворен нишка. Но при условие, че другите настройки са изпълнени и със сигурност.

2. игла се издига

Как да се коригира шевната машина

След това, когато иглата достигне най-ниската позиция, тя започва да се движи нагоре, а греблото се движи напред, се подготвя за нов цикъл насърчаване тъкан. Възниква образуване бод - елиминира совалката с горната игла конец и се образува шев. В този момент, нищо не трябва да пречи на движението на горния конец. И ако платът ще се премести багажник, горният конец може просто да се скъса. това често става причина за счупване на иглата.

3. строги резба в шев

Как да се коригира шевната машина

По времето, когато стойката се повишава до пластината на иглата, е остър горната нишка чертеж прежда захранващото. Шев напълно затегнато и излишната кожа, рязко движение на преждата е изтеглен напълно. качество на шева няма да зависи само от опъването на конеца, но работата изравнителното пролетта качество кука повърхностно напрежение на долния конец и др. Най-релса също има ефект в този момент. Ако е зададена неправилно, конецът може да се измъкне трудно, понякога в този счупване или оформяне на скоби в долната зашити плат.

4. Представяне на нова тъкан пункция иглата

Как да се коригира шевната машина

В последния етап на релсите за движение възниква насърчаване тъкан на дължината на шева зададете контролер. Забележете колко високо са повдигнати зъби върху пластината на иглата. В зависимост от дебелината на плата, те трябва да "гледат" от слотовете на пластината на иглата не е по-високо от собствения си размер. Ако по-тънка тъкан, по-добре е да се пропусне тяхната половина едновременно намаляване на натиска на крачето и желателно да се замени релсата към железопътния транспорт с по-малки зъби. Но такава възможност само в промишлени машини. Трябва да знаете, че бод промишлени машини имат минимум 3 стаи летви и съща игла плоча. Промяна релси едновременно с пластината на иглата.