Енциклопедия технологии и техники - 12 начина да направите огън без кибрит

12 начина да направите огън без кибрит

Как да се запали огън без кибрит

Лагерен огън в полеви условия често означава живот на един пътник. Надценяват важността му просто не могат да: пожар пожар е топлината, която може да се използва, за да се затопли, това е една възможност да изсъхне неща, се готви храна. Понякога огъня - това е просто начин да оцелее. Обикновено сме свикнали да го подтикне с кибрит или запалки, които са винаги под ръка (много туристи вземат със себе си на къмпинг пътувания сух спирт или някаква течност да raspalivaniya пожар). Но такъв не е винаги под ръка, и ситуацията може да е различна. И ако изведнъж ситуацията е изключителна: мачовете са мокри, по-леките не работи, в гората наоколо след дъжда и всичко сурово? Тогава какво? Смърт от студа? Или все още се опитват да запалите огън? И как?Намерих в мрежата една много интересна проекта от Григорий Соколов посветена нестандартни методи за разпалване пожар в полеви условия - споделяне. Много от тях, и огънят може да получи почти винаги. Направих селекция от най-интересните техники от колекцията си, може би полезен на някого.

Методът №1. Старият се запалка, която е свършила газ.

Метод №2. Първи огъня в суровата дървесина чрез триене.

Ситуация: За да направи и огън удобен нож и една малка част от въже. В гората, наскоро премина под дъжда и всичко влажна и подгизнала. Методи - палите огън с лук триене.

Метод №3. Първи огъня от батерия и една малка част от фолио.

Батериите на нашето време такова нещо, че много често има под ръка. Имайте предвид, че ако имате проблем с батерията и малко фолио, като някои опаковки за храни, това означава, че имате и огъня.Метод №4. Метод на триене с проводник.

Нож и малко парче от стоманена тел - че в действителност всичко, което трябва да се получи огън по този начин. И все пак - малко упражнения.

Метод №5. Условията и редът на пожар от каране вълна с тебешир.

В места, където хората използват, за да живеят, старите изоставените къщи винаги могат да намерят памук. Най мебели, матраци, тапицерия. Мел - варосани стени. С този метод е възможно да се получат огъня.

Метод №6. Първи огъня с помощта на слънцето и презерватив.

Condom в кампания като цяло е нещо добро. В допълнение към директното цел може да се използва като germomeshok като контейнери за съхранение на вода и по-долу - като средство за запалване на огъня в полеви условия.

Метод №7. Първи огъня с помощта на лъжица, и слънцето.

Обикновена стомана лъжица, която трябва да се огъват леко, малко сажди от пота и парче тоалетна хартия - това е всичко, което е необходимо за производството на пожар. О, и разбира се - слънчево време.

Метод №8. Първи огъня на слънцето и една стара газова бутилка.

Стари газова бутилка има една много полезна за този метод на вземане на пожар част. А именно - фундамента. Празна бира може, между другото, също е хубаво.

Метод №9. Пожар от слънцето и рефлектора от фенерчето.

Оказва фенерче за кръгово осветляване или всяко друго устройство за насочена светлина - почти идеален обектив за огън от слънцето.

Метод №10. Пожар от слънцето и двете дъна на бутилки.

"Използване на това, което е под ръка и да не се търси нещо друго, за да". (С) Vilias Фог. В този случай, светлината се извлича от отпадъците, който често е около много повече, отколкото е необходимо. Проектиране, sostoyascheya дъна и две стъклени бутилки, малко количество вода и, разбира се, слънцето може да ви осигури с огън.

Метод №11. Стария светлина, вода и слънце.

Старите крушки могат да ви отговарят на мястото, където някога са живели хората. И може да свърши добра работа при вземане на пожар, ако нищо друго не е под ръка.

Метод №12. Ice + слънце = огън!

И най-накрая - доста екстремни технология на вземане на пожар. Ice, слънце, меч, а малко по-трудна работа. Малко вероятно е да бъде полезна, но това е много впечатляващо!

Григорий Соколов - благодаря ви много за материала.