Еклампсия в кучета симптоми и лечение

Бременност и раждане - специално време за всеки жив организъм. През този период, тялото е под голямо напрежение, така че кучето може да се развива еклампсия. Какво е това? Как да разпознаете симптомите на раждането кучета и да го излекува?Какво е еклампсия при кучета и неговите причини

Еклампсия - недостиг на калций в организма. Други имена за болестта - или след раждането лактацията тетания, хипокалцемия, популярно прякора си "млечна треска". Много е опасно, без лечение, животното може да умре. Болест се проявява през първите 1,5-2 седмици след раждането.

Това заболяване чувствителни кучета от средни и малки породи. Животните, които са довели многобройни потомство също са изложени на риск. Това са основните причини за развитието на еклампсия:

Еклампсия при кучета
  • неправилно хранене (излишък на протеин - честа причина за развитие на хипокалцемия);
  • бъбречно заболяване (калций се изчиства бързо от организма, поради което тя се развива недостатъчност);
  • интензивно кърмене (плодовит се отнася до кучета, които са довели до големи количества мляко, но поради прекомерно натоварване на нивото на тялото калций не разполага с време, за да се възстанови).

Ако едно куче вече е наблюдавано след раждането еклампсия, много е вероятно той отново показва в бъдеще.Симптомите на еклампсия при кучета, както и болестта

Еклампсия при кучета се развива на етапи. На първо място, животното става раздразнителен, дишането се учестява. След това, симптомите добавят прекомерно отделяне на слюнка и загуба на координация (има мускулни спазми, кучето може да не контрол разбира), тялото й температурата се повишава. учениците се свиват.

На последния и най-опасното стадий на болестта на животното е много трудно да диша. Телесната температура се превръща в критично високо, което води до развитието на мозъчен оток. На този етап, по-висок риск от смърт на животното.

Лечение на еклампсия при кучета

Еклампсия при кучета
Ако забележите първите признаци на еклампсия в кучето си, веднага даде първата си помощ. За тази разпояване животински Valocordin (5 капки половин чаша вода) и калциев глюконат 10% (доза - 1 кг 2 мл). Не е необходимо да влезете в интрамускулно на наркотици, тъй като това може да доведе до некроза на тъканите. Тези мерки ще облекчат състоянието на вашето куче.

След оказване на първа помощ възможно най-скоро, свържете се с вашия ветеринарен лекар. Лекарят ще се направи кръвен тест и проверете нивото на калций и глюкоза. При ниски нива на животното постави препарат вливане на калциев глюконат. По време на ветеринарен лекар следи процедурата за сърдечната честота. Ако еклампсия често се предписва Диазепам рецепция (облекчава спазми) и фенобарбитал.

превенция на заболяванията

Важно е да се спазва превантивни мерки. което ще се избегне развитието на еклампсия при кучета:

  • две седмици преди очакваното раждане Настройте диета животно: Намалете количеството на месо и храни да се увеличи размерът на млечни продукти (извара, кисело мляко, кисело мляко);
  • ако кучето след раждането отказва да се храни, фуражите, които със сила;
  • вашия домашен любимец се хранят всички лекарства и витамини, съдържащи калций (преди това трябва да се консултирате с ветеринарен лекар).