Еклампсия (следродилна тетания) при кучета причинява симптомите и лечението

Какво е еклампсия?

Еклампсия (следродилна тетания или хипокалцемия) - състояние, свързано с животозастрашаващо спад в нивата на калций в кръвта и е спешно състояние. Това състояние обикновено се случва при кърмещи кучета. В най-голяма вероятност от развитие на заболяването попада в периода, когато кученцата са на възраст от една до пет седмици между, а когато майката произвежда най-голямото количество мляко. Еклампсия не се дължи на общата липса на калций, това състояние показва, че котката просто не е в състояние да мобилизира калциеви резерви достатъчно бързо, за да отговори на техните метаболитни нужди. Женски кучета, които са особено внимателни към техните кученца се смята, че е по-вероятно да се развие еклампсия.Симптомите на прееклампсия са слабост, тремор и частична парализа, която се нарича следродилна тетания, характеризиращ се с "вкаменени" крайници и неспособност да се стои или пеша. Еклампсия се смята за извънредна ситуация, изискваща спешни ветеринарна помощ.

Как да разпознаем развитието на еклампсия?

Еклампсия се характеризира с висок процент на смъртни случаи, така че ако мислите, че кучето ви е в беда, незабавно се свържете с Вашия ветеринарен лекар. Първоначалните симптоми могат да бъдат фини. Bitch може да бъде неспокоен и започва да се задуши, и можете да видите, че тя се движи здраво и плътно. Тези симптоми достатъчно бързо да прогресират до мускулни спазми, покриващи цялото тяло, което може да прогресира до конвулсии. Някои кучета могат да бъдат засегнати дезориентирани, агресивен и имат висока температура.Ако подозирате, че вашето куче да еклампсия, за предотвратяване на хранене кученца и незабавно се свържете с Вашия ветеринарен лекар. Клиничните симптоми еклампсия станат очевидни при кучета, когато нивото на калций в кръвта падне под 8.0 мг / дл.

Как за лечение на еклампсия?

Лечението се състои от директно интравенозно инжектиране на калций и други лекарства. Инжекциите трябва да се въведат много бавно и внимателно. Някои кучета се нуждаят от антиконвулсанти за контрол на гърчове и послеродовия тетания. Оралните калциеви добавки и храни за отбиване кученца необходими обикновено за последващата поддръжка. Ако диагнозата и лечението са извършени достатъчно бързо, възстановяването обикновено е бърза и пълна.

Как да се предпазим еклампсия при кучетата?

Калций добавка или извара за бременни и кърмещи кучета обикновено не се препоръчва. Прекомерното прием на калций по време на бременност или полагане на грижи за малки кученца може да потисне производството на паратхормона и всъщност дори да увеличи риска от ниски нива на калций в кръвта или еклампсия.

Всички бременни жени трябва да получават висококачествена храна за кучета, разработена за кърмещи и бременни кучета, които са богати на важни витамини и минерали. Хранителните добавки, съдържащи омега-3 мастни киселини, като рибено масло. Препоръчва се, но те няма да помогне за намаляване на риска от прееклампсия.