Еклампсия при кучета води, етапи, лечение

(Оценки: 16 средно: 5.00 от 5)

Известно е, че бременността и раждането са свързани с куче някои рискове. Особено внимание се обръща на собствениците на домашни любимци, докато са изпълнявали кученца. Някои по този начин мисля, че най-важното е, по време на бременност и раждане. След кученца се появява на бял свят собственици понякога се отпуснете и да се даде възможност на болестта поява следродилен период. Ако някои от тях са лесни за лечение, което е, тези, които са заплаха за живота на домашния любимец. На първо място, това е следродилна еклампсия при кучета.В ежедневието често това състояние се нарича "млечна треска" или след раждането тетания. Този обмен патология в резултат на рязко намаляване на размера на калций в кръвта на животното. Състояние може да възникне, когато хипокалцемия под 1.7 ммол / л. Ако времето не предостави лечение, заболяването може да доведе до смъртта на един домашен любимец.

Причините за болестта

На първо място, ние отбелязваме, че еклампсия е по-често при кучета от малки и средни породи. Първите признаци на болестта могат да се появят няколко седмици след раждането. Но, въпреки това, че е възможно по-рано старт. В много редки случаи, патологията се развива по време на бременност в последните етапи. Както вече бе споменато, основната причина за заболяването е да се намали нивото на калций в кръвта.

Еклампсия при кучета

Това може да предизвика една небалансирана диета. Ако се хранят кучето само месни продукти, има повишено ниво на протеини и калций. Това води до реакция на организма. Смята се, че има излишък на калций и започва да го извежда от тъкан, което води до намаляване на размера му в организма.

В допълнение, може да доведе до патологията ниски нива на албумин. Това състояние се появява в резултат на нарушаване на протеин прием на прекомерно или неговото отделяне. Последното е най-често се наблюдава при заболявания на бъбреците. В отговор на това се образува от хипокалцемия. Рядко, но все пак намери хипотиреоидизъм, което може да доведе и до това заболяване.

От специално внимание е такава кауза като увеличава производството на мляко или gipergalaktiya. То се наблюдава в случаите, когато кучето се ражда на голям брой малки кученца и тялото просто не разполагат с време, за да произведе достатъчно количество калций.

етап на заболяването

Еклампсия при кучета развива съгласно няколко стъпки, всяка от които съответстват на техните специфични симптоми. В първия етап има учестено дишане, възбуда, лесно раздразнена, тя може да бъде агресивен.В следващата стъпка има повишена секреция на слюнка и смущения на крайниците движения. Животното, тъй като не може да се справи със собствените си крака, в резултат на което периодично пада и се препъва. Той може да бъде твърдостта на тялото. Малко по-късно се присъедини от симптоми като клонични-тонични припадъци, които възникват от острите звуци или по време на контакт с животното. Heartbeat ускорява, температурата се повишава, има стеснение на зеницата.

Третият етап се характеризира с появата на респираторна депресия и хипертермия. Всичко това може да доведе до мозъчен оток. На този етап от лечението не може да даде резултат, който води до смъртта на домашен любимец.

Всички тези симптоми могат да се появят след доставка 10-14 дни. В редки случаи, образуването на еклампсия по време на раждането, което води до нарушаване на капацитета на матката.

Как да запазите животно?

В случай на еклампсия трябва да е наясно, че резултатът зависи от ефективността на действията си. Вие трябва да бъдете в състояние да предоставят първа помощ преди пристигането на лекар, за да се предотврати развитието на състоянието и развитието на усложнения. Лечението започва с куче затопляне. За тази цел той трябва да приключи в одеяло и да наложи на бутилките с гореща вода.

След това трябва да се даде на кучето Corvalol valokordin в размер на 5-30 капки в зависимост от теглото на животното. Ако собствен интрамускулно инжекционна техника, може да влезе 0.3 милилитра sulfokamfokain или 2 милилитра калциев глюконат. Освен това, той е ефективен клизма с 1% разтвор на натриев хлорид.

Еклампсия при кучета

След остро състояние се отстранява, трябва да се получи калциев borglyukonat таблетки прилагат подкожно или интравенозно да се поддържа желаното ниво на калций в кръвта.

Външният вид на кучето признаци като умора в очите и трепет, е свидетелство за факта, че започва да се развива след раждането еклампсия. Ако на този етап да се извърши ефективно лечение, е възможно да се спре този процес. Понякога е достатъчно, за да даде Valocordin и състояние веднага се подобри. В допълнение, тъй като на първа помощ в началните етапи може да се използва ампула калциев глюконат, което е необходимо, за да попълните в устата на кучето. Като цяло, ефектът на лекарството се приема орално, се появява веднага.

След като кучето на първа помощ, незабавно се свържете с вашия ветеринарен лекар, тъй като лечението е описано по-горе помага само временно възстановяване на нивата на калций.

В клиниката, предимно определен кръвен тест за определяне на нивата на калций. Едновременно се измерва нивата на глюкозата. След интравенозна инфузия на калциев глюконат въз основа на теглото на животното. Терапия за еклампсия се провежда под надзора на ЕКГ и сърдечната честота, която ви позволява да следите сърцето.

Освен целеви магнезиев сулфат, диазепам припадъци отнемане или за фенобарбитал. За допълнителна обработка може да се използва хомеопатично препарат Berberis-Homaccord или Лахезис kompozitum.

Как да се предотврати заболяване?

За да се избегне появата на еклампсия трябва да е няколко седмици преди раждането, за да промените диетата домашен любимец. Намалете количеството месо се консумира и да се увеличи консумацията на млечни продукти. Веднага след раждането, кучето може да изпитате загуба на апетит, и дори отказа да яде. В този случай е необходимо да се принуди животното да се яде или хранят насила.

Възможно е да се използват лекарства за попълване на нивата на калций, които ще ви помогнат да изберете ветеринар. Ако вашият домашен любимец е възникнало еклампсия, следва да бъдат прехвърлени изкуствени кученца хранене и извършва ефективно лечение за майката.