Еклампсия при кучета след раждането симптоми, лечение и симптоми

По време на бременност и раждане куче кученца са особено уязвими към различни заболявания, така че най-голямо внимание и грижа към животните по време на този период. Изчакайте поколението, много собственици смятат, че най-лошото зад себе си. И това е напразно, защото следродовия период може да има редица тежки заболявания, които застрашават не само здравето, но и живота. Един от тези заболявания - следродилна еклампсия.Често болестта се нарича следродилна тетания или "млечна треска". Това патология възниква от внезапна значителен спад в нивата на калций в кръвта. Ако не се компенсира загубата, животното може да умре.

Еклампсия при кучета
Еклампсия нарича "млечна треска". Такова състояние заплашва живота на кучето.

Причини за възникване на Еклампсия

Най-често заболяването настига животни от средни и малки породи (Affenpinscher със снимки. Описание американски кокер шпаньол). Първите признаци могат да се появяват в първите дни след раждането на кученцата, и след 1,5-2 седмици. В изключителни случаи, еклампсия се развива в последните етапи на бременността. Основната причина - значително намаляване на количеството на калций в кръвта.

Това може да се случи поради неправилни кучета хранене. Ако кърмата (особено по време на бременност) преобладава само месо, проблеми са неизбежни.

Патология може да доведе до понижени нива на албумин. Това се случва поради нарушаване на получаване или прекомерно отделяне на протеин. Втората ситуация не е необичайно за бъбречни заболявания. В отговор формира хипокалцемия. В редки случаи, патологията е резултат от хипотиреоидизъм.

Еклампсия може да се появи при жени, които донесоха голям боклук: тялото започва да произвежда големи количества мляко, но необходимото количество калций не разполага с време, за да се развива.

Как болестта

Еклампсия при кучета
Ако еклампсия куче задъхан, ускорява пулса.

Това заболяване се развива бързо, което води до трагични последствия. Важно е да се знае признаци на началото на своето развитие, за да имат време да имам куче спасяване.

Научете еклампсия може да бъде от следните симптоми:

 • Треперейки на крайниците, превръщайки се в конвулсии. Така че явно нарушение на централната нервна система, придружени от мускулни спазми. Понякога има повръщане. Помощ е необходимо веднага!
 • Повишените температури до 40-41 градуса.
 • Недостиг на въздух. В този случай, животно или дишаше тежко, или не разполага с време, за да се направи пълен дъх. Тя се появява в резултат на ускорение на пулсациите на сърцето и липсата на кислород.
 • Сърцебиене. увеличи контракция на мускул води до моментна липса на кислород. Сърце, не желаят да спрат, принудени да изпомпва кръвта по-бързо.
 • Загуба на координация, загуба на равновесие - дъх на живот, мозъка снабден с кислород, но цялото тяло не е достатъчно кислород, това произтича от виене на свят.
 • Загуба на концентрация: блуждаещ ученици, домашен любимец squints.
 • Страхът от светлина. Максимални изразходваните средства за поддържане на живота в основните органи, кръв падане вещества за стабилизиране на сърцето, предотвратяване на сърдечна недостатъчност, прекратяване на мускулното съкращение. Релаксация на мускулите води до разширяване на учениците, така че и най-малката укрепване осветление причинява дискомфорт. Животното има тенденция да се скрие очите, оставяйки на тъмно място.
 • Безпокойство, лай без причина, безпокойство, да се игнорира малките и собственик, загуба на апетит, чета.
 • Ако до този момент се внимава да не се предоставя, животното изпада в кома и умира.

Невъзможно е да се мисли, че симптомите изчезват сами. Според най-оптимистичните прогнози на времето, за да помогне при еклампсия не повече от 24 часа. Често, собственик на един или два часа. Ако разликата на или кърмещи кучки показват най-малко един симптом, трябва незабавно да помогне.

Еклампсия при кучета


Еклампсия може да се случи на 2-3 седмици след раждането, когато вече пораснали кученца смучат твърде много мляко.

Тази болест се среща в различни периоди от intrafamilial или отглеждане потомство:

 • когато голям брой кученца: няколко часа преди раждане или веднага след него;
 • най-опасното период - 2-4-хранене седмица, когато се отглеждат кученца наведнъж ядат много мляко, заемат голямо предлагане на калций;
 • в края на лактацията, когато видял "кумулативен" постоянен ефект от недостиг на калций.

Обърнете внимание! Необходимо е да се спазват животните не само по време на бременност и кърмене, но все още около 2 седмици след края на периода на кърмене. Ако пропуснете знаците на еклампсия, рискът от загуба на животното има тенденция на 100%.

етап еклампсия при кучета

Еклампсия при кучета
Повишено слюноотделяне - знак за еклампсия вторият етап.

Развитие на еклампсия се случва в етапа. Всеки от тях се характеризира с определени симптоми. По този начин, за първия етап се характеризира с недостиг на въздух, възбуда, агресия е възможно.

При настъпване на следващия етап, активното слюноотделяне, кучето трудно да се контролира крайници. По-късно, на този етап има спазми на допир или звук сурова. Сърцето бие по-бързо, температурата се увеличава значително, учениците се свиват.

В третия етап, показва признаци на хипертермия и респираторна депресия. В резултат на това мозъчният оток е възможно. На този етап на лечение в повечето случаи не е ефективен, има вероятност смъртта на кучето.

Тези симптоми могат да се появят по време на раждане, в резултат на нарушения на способността на матката, за да се намали.

Как да имам куче първа помощ

Дори и на пръв поглед, кучето не е застрашена еклампсия, че е много важно да се знае как да й предостави спешна помощ. Преди да се научат да дават инжекции и пишат процедури, важно е да се разбере най-важното: критичната ситуация е необходимо да се действа бързо, точно, да не показва емоциите си. Паника домакин на животните се предава, увеличаване на страха си и въздействието на състоянието.

Избор в тази ситуация не е: ако не помогне, животното не доживял да види на ветеринар. Собствениците на кучета дребни породи трябва да се учат от експертите да правят интравенозно инфекция - е способността да се спаси човешки живот pitomitsy.

метод едно

Десет процента на калциев глюконат (идеално отделя новокаин или физиологичен разтвор) се изчислява от теглото на кучето.

 • В началния етап еклампсия Лекарството се излива в устата.
 • В остри състояния, изчислена доза трябва да бъде разделена на четири спринцовка се инжектират интрамускулно всяка лапа.
 • С развитието на болестта на умерена тежест доза от физиологичен разтвор, разреден в равни части и се инжектира подкожно в холката.
 • Идеалният вариант на всички етапи - интравенозно приложение. Лекарството се разрежда не са администрирани.

Важно е да се знае, че прилагането на лекарството, концентрацията, която е по-голяма от посочената 10% може да възникне некроза. Разтвор за инжектиране трябва да бъде топло.

Еклампсия при кучета
Когато първият препарат помощта на калциев глюконат се излива в челюстите на кучето или неговата прилага интрамускулно.

метод две

Въз основа на теглото на животното, се изчисли необходимото количество калциев хлорид:

 • В първоначалния етап Разрежда се смесва с мляко, изсипва се в челюстите.
 • При средна ток на остри и се прилага интравенозно.

Важно! Ако след интравенозно инжектиране на мястото на инжектиране става червена и локално повишена температура, хематом необходимо скочи натриев хлорид (0.9%) или новокаин (0.25%). Тези лекарства спре подуване и не оставя да се развие тъканна некроза. Дозировката на тези средства е избран приблизително въз основа на размера на поразената площ. Благоприятно, прилага 1-3 куб. Големите екземпляри до 8 блока.

Едновременно с тези инжекции трябва да се разреди valokordin в 50 мл вода (количество на капки се избира от теглото - 5 за малки дъскорезници, 15 за голям). Разтворът се излива в устата на кучето, сложете няколко капки в носа.

Както се използва sulfokamfokain стимулант на централната нервна система, изчислено по отношение на теглото на животното. Той се прилага интрамускулно. Чрез възможността да се инжектира между 0.3 и 1 кубичен dimedrola.

Лечение на еклампсия при кучета

Лечението може да започне едва след отстраняване на остро състояние. Специалистът може да определи таблетирани или калциев прилага чрез klizmirovaniya. Ветеринарят на първо място ще се определи нивото на калций, като кръвни тестове. След това лекарят интравенозно повишава нивото на калциеви кучета, като се фокусира върху теглото и резултатите от анализа.

Еклампсия при кучета
Еклампсия Лечението се състои от интравенозно приложение на калциев глюконат в продължение на 5 дни.

Ако няма възможност за специалист, след оказване на първа помощ, повишава нивото на глюкоза в момента е необходимо да се извърши следното лечение:

 1. 5 дни интравенозно инжектиране на калциев глюконат. Замяна инжекции могат да бъдат разредени с мляко, калциев хлорид, който е даден за пиене кучето 30 дни след поглъщане.
 2. Първите 5 дни след ареста на остро състояние на вливане във език Corvalol или валериан 2-5 капки три пъти на ден. След определен период на употреба на наркотици е симптоматично: необезпокоявани те не са необходими, когато кучето е развълнуван - даване.
 3. Преди пълното възстановяване на кученца трябва да завърши хранене ръчно или прехвърлени на изкуствено хранене.

превантивни мерки

Важно е да се уверите, че кучето не е ясно, еклампсия. За да направите това в продължение на 10-14 дни преди раждането на кученцата трябва да се направят промени в пропастта диета на кучки: да се въведе повече млечни продукти, намаляване на количеството на месо. Ако след доставката намален апетит, храня кучето със сила.

За да се компенсира загубата на калций в своевременно, че е необходимо да се консултирате с вашия ветеринарен лекар, който ще избере лекарствата.