Един мъж от голямо изобретател, но и котки мислят за хората, че хората са повече котки

Смятаме, че, например, че нашите котки са "благороден", "горд", "независим", "доброто" ... Това означава, че им дава чисто човешки качества. Но кои са те наистина? И най-интересното е, че хората си мислят, котки ...?Научните изследвания. Това е глупост

Тя мисли, че котката

Това е показано в теста на така наречения "цифров компетентност", по време на който на желания обект (например, купа или корито с храната) е съставен от три точки, и нежелани (празна купа) - две. В хода на експеримента животните (Agrillo работи, включително и маймуни, и птици), трябва да се научат да правят информиран избор.

За съжаление (или за щастие?), Котките не са се справили с теста напълно. При лабораторни условия, по-голямата част от котките в извадката бяха много нервна и не може да участва в опита, а тези четири, които държаха повече или по-малко лоялни, много лошо отговори на предложените правила на играта.

Въпреки това, в края на краищата беше установено, че котката се обръща повече внимание на размера на точката, а не на техния брой - за лов на размера на жертвата е от основно значение, и двете птици не веднага да хванат. Какъв смисъл да ги разгледа?

Е-глупав котка риба?!

Тя мисли, че котката

Разбира се, не. След това, на принципа на ума като не трябва да се основава единствено възможността да общуват с човека (припомним, например, един хипотетичен нечовекоподобни цивилизации, за които контакт с този човек няма да е възможно по принцип). Cat хора - не извънземни. Само котки са все още диви, затворени в рамките на своята автентична, които не са ориентирани към човешкото поведение.

Това е, което е написано в "Mind Котки» ( «Cat Sence») Британският биолог Dzhona Bredshou, които са прекарали в изучаването на въпроса за повече от 30 години. Котки в сравнение с кучета, живеещи с един човек, не толкова дълго време (10 000 и 30 000 години, съответно) и повечето от тях (около 85%) се разпространява свободно, без човешка намеса.Важен фактор в този процес да стане и че домашните котки са почти изцяло кастрирани, следователно голям брой репликатори потомство са отново nesotsializirovannye, улични котки.

Котките си мислят, че хората - това е големите котки

Тя мисли, че котката

Така, че котките се чувстват за хората? Брадшоу смята, че е малко вероятно да се приложи към котки "теория компетентен съзнание", същността на която е, че един вид могат да се насладят на гледката на ума и гледката свят на друг вид. Това означава, че котките си мислят, че хората - това е големите котки. И най-важното, че те са по-неагресивно, които не са враждебно.

На тази сметка, можете да говорите много и да предположение. Например, една котка може да мисля, че ние сме глупави котки, тъй като Ние не се опитваме да се разпространява аромата им и по този начин лошо доминиращ на нейна територия. Или, че ние сме нещастни, защото не разполагаме с нокти и кожа. Или, че сме зле да ловуват и се хранят всяка глупост, като зеленчуци от магазина или за бързо хранене кутии.

Между другото, една интересна констатация е фактът, че котките водят умрял плъх или птица на прага (в стая на едно одеало или възглавница), не иска да направи подарък на собственика или да покажат своята благодарност. Котките си мислят, че хората - това е една голяма котка. А там, където има "голям непротивопоставяща" котка, че е възможно да се скрие плячката да го ядат по-късно.

Big мама котка

Тя мисли, че котката

Какво котки хора предполагат също, някои функции на поведението на възрастните. Например, една котка "тъпчат" лапите на собственика, трият в краката и мърка си, което е подобно на поведението на едно коте във връзка с майката. Като цяло, този модел на поведение се крие такова сладко невинен трик, който подхожда на хоста и четириноги домашни любимци.

От една страна, възрастната котка е наясно за себе си като възрастен, а от друга - толкова удобно да остане малко палав коте, което се грижи ... Между другото, и очевидните паралели с човешкото поведение.

Обобщавайки, ще добавим, че поведението на котки срещу лице, варира значително. Котето, който най-вероятно от първите дни в контакт с лице, за да бъде по-добре приспособени за комуникация, а не на улицата котка, който е бил отведен в дома на възрастен. Да, наистина, и реалната котка и куче, които се опитват да разберат домакин като способности. Така че, поведението на котки и какво мислят за нас, зависи от нас.

Тя мисли, че котката

Тя мисли, че котката