Душ кабина със собствените си ръце от ръководството за плочки снимка

Инсталация за Душ кабина е смятан за най-добрият вариант за спестяване на пространство в непосредствена тоалетна. В този случай, тези кабини, които се продават в магазините, могат да спестят значително по-малко пространство, отколкото домашна кабина с голямо разнообразие от дизайни. Не много хора знаят, че камерата за душ се предлага със собствените си ръце, дори и за неопитен момче за всичко, въпреки че някои хора погрешно вярват, че това е почти невъзможно.Стъпки за производство на ъглов душ

Първо трябва да се реши как в бъдеще трябва да изглежда като един палет. Тя може да бъде направена от чугун или акрил в завода, но това е много по-практично да се етаж от къща, допълнително облицована с неплъзгащи плочки. Трябва да се помни, че наклона на пода тиган на домашно задължително трябва да бъдат изпратени на страната на отвора за оттичане.

Как да си направим душ

Изграждане на душ коритото, направена от тухла

фабричните палети

Закупуването на тарелка душ кабина - това е най-очевидният и просто решение на проблема, и няма да се налага да се справят с хидроизолация на пода и не изисква много време и усилия за монтаж. Въпреки това, на готовите палети имат един много важен недостатък: високо качество на палет ще струва много по-скъпо, отколкото домашно, но закупуване на евтини (и, следователно, лошо) няма смисъл.

Най-популярни днес са порцеланови и акрилни тави, които не само изглеждат добре, но и надеждно да задържат топлината. Недостатъците на такива палети трябва да включват тяхната чупливост.

Как да си направим душ

Ремонт на акрилни тави със собствените си ръце

Чугунени тигани са по-трайни, но тяхната тежка категория възпрепятства тяхната популярност.

Най-добрият вариант може да се счита корита, изкуствен мрамор и KVAR, които са сравними с чугунена устойчивост на износване, но тяхната топлопроводимост и естетика могат да се конкурират с фаянс и акрил. Но такива потребителски характеристики може да не са евтини, и по тази причина тези палети са на разположение не е за всеки.

Душ с монтирания на пода под ъгъл

Мисля си за това как да се направи под душа в апартамент или къща, трябва да се помисли, че придобиването на палета в много случаи изглежда непрактично, и да осигури душ етаж скосен така много по-лесно. Примери за такива части на банята може да се види в спортни зали и фитнес центрове, а също така е възможно да ги подредите по домовете.

За да си осигурите наклонена етаж за кабината, е необходимо да се създаде депресия ( "стълба"), за да се насочи правилно в канала. Преди да инсталирате на пода плочки за да прекарате херметично затваряне припокривания, надеждно да ги предпази от евентуални течове. Плочки за да се инсталира в наклон надолу към отвор за източване, наклонът да се предотврати задържане на вода и появата на локви в пилотската кабина.

Как да си направим душ

Душ кабина със собствените си ръце

Ако е възможно, трябва да се консултирате преди започване на работа с опитен майстор, защото за тази работа изисква някои теоретични знания и практически умения. Един добър специалист може да каже на реда, в който извършената работа и това, което това ще изисква средства.

Предимства на кабини с наклонен етаж:

  • ?? процес почистване е значително улеснено;
  • ?? плочки не се измъкне толкова много, както на класическата капака за палети, което значително повишава безопасността;
  • ?? душове в малки вани могат да бъдат направени от всеки желан размер и не бъде обвързано с размера на стандартен палет.

Домашна душ със собствените си ръце от плочките, които се поставят на снимката по-долу, е подредена така, че долната част на точката на етаж е дренажния отвор, а най-високата - кръстовището с покритие, като по този начин се избягва възможно изтичането на вода в съседната апартамента.

Как да си направим душ

Изграждане на банята от тухли

хидроизолация поведение

Хидроизолация на повърхности в къщата и апартамента е друга необходима стъпка за самостоятелно изградена кабина. Първи етаж трябва да бъде освободен от старите връзки, и след това използване на състава за хидроизолация (готов микс, смола или прах, който е предварително разредена с вода), за да изпълни своята първична обработка. Тънък слой от всеки от смеси хидроизолация строителни материали магазин закупени прилага върху подготвената пода и мястото на всяка стена (до височината на палет) четка.

Как да си направим душ

Хидроизолация на палет от тухли с ръцете си

Тухла база палет

За тези, които не са се опитали да направят душ кабини със собствените си ръце, снимката в края на тази страница показва как е възможно да се положат основите на палета от всеки разнообразие от тухла. След изсъхва първичен хидроизолация трябва да произвежда цимент-пясък хоросан (в кофа с вода изисква същото количество цимент, три кофи терен пластификатор и 70 ° С) в предварително или да придобие готов разтвор. Въз основа положи арматурна метална мрежа.Ако имате намерение да направите душ тава с ръцете си, тя може да бъде всякакъв размер. Но трябва да се отбележи, че височината не трябва да бъде по-малко от 5 см над горния край на режима на канализационните тръби. В същото време, ние трябва да се определи къде да се оттича, и след това да инсталирате и да се свържете към рампата на канализационни тръби.

Важно е, че тръбите са инсталирани с някои наклон към канала, така че водата е напълно си отиде, но това не е причина стагнация на неприятна миризма на мухъл. Тръби може леко повдигнете дървени кубчета или други материали. Ъгълът на наклон трябва да е най-малко 3 градуса.

Как да си направим душ

Изграждане на банята със собствените си ръце

Всяка пластмасова тръба трябва да бъде внимателно резба чрез по-широко метала, така че няма да навредят на тежестта на строителните материали, а след това поставете скобите на пода. Понякога се използва външно, по-солидна канализация, обикновено са боядисани в оранжев цвят, който е в състояние да издържат на много по-голямо натоварване.

изравняване подове и сместа се

Обикновено съединител се прави чрез смесване на циментов хоросан с чакъл и пясък, и след това се хвърли чрез стандартни фарове за строителство. За привеждане на сместа на излишък въздух, вече напълнена разтвор постепенно се задълбочават мистрия или лопата и инструмент се движи по повърхността на палета. Важно е да не се забравя да се възстанови процес на суха замазка хидроизолация.

В следващия етап на работа се прилага за изравняване на под съединението на. Районът около канала се задълбочава, така че да не създават пречки за притока на вода. За да се разбере правилно как да се направи под душа с ръцете си, без палет, снимката по-долу ясно показват, че плочките изложени на пода трябва да са на същото ниво като решетката на trapovaya.

Полагане на комуникациите

За да се къпете със собствените си ръце с палета или не може да бъде свързана с комуникациите и на правилата в стената направена Stroebe и Stroebe настилане на тръбата до мястото на смесители за монтаж. След това положи плочки и водопровод свързва.

Извършване на ремонти в банята, трябва да се извърши в окабеляването предварително и се свързва с нея с принудителна вентилация на двигателя.

Облицовъчни плочи и монтаж на кабина

Следващият етап е стенни облицовки плочки. След това се събира душ структура по-рано придобити от стъкло или фибростъкло, и ако е необходимо, те могат да бъдат заменени със стена, изработен по поръчка. За закрепване на стените на кабината на пода, стените и тавана фиксинги обезпечаващи профилите, а след това ги закрепете към стената на кабината. Root монтира най-доброто, без отвор на стена, която е прикрепена към профилите на горната и долната част и се фиксира върху допълнителната профил от пода до тавана вертикално.

Как да си направим душ

Душ тава в керемидите

След това, по същия начин, като тя се определя втора фиксирана стена, а след това специални ролки, монтирани плъзгащи структура врата и фиксиран към профилите. Крайният етап на инсталацията е да се постигне плътност на корпуса, за което всички шевове се третират с силиконов уплътнител повишена устойчивост на влага.

Ако момче за всичко изглежда твърде сложно монтаж на стъклени врати или семейния бюджет не може да издържи на закупуването на този проект, той може просто да бъде монтира на хоризонтална лента с водоустойчив козирка.

След всички тези стъпки, можете да инсталирате на водопроводни и допълнителни аксесоари: сапун ястия, огледала, титулярите и така нататък.

Как да си направим душ

Душ тава мозаечни собствените си ръце

Различни компоненти за бъдещ кабина могат да се купят, определяни от необходимостта и личен вкус. Комбинирани кабини изглеждат много оригинални и атрактивни, но те и струва значително повече. Изборът зависи само от дизайнера вкус и от способността му да създаде различни композиции. Интересното е, че изглежда импровизирана база от плочката периметъра тапицерия, но можете също да се самоорганизира обикновен душ завеса.

Съвременните материали и удобство при монтаж позволява лесно достатъчно, за да се създадат такива структури като душ, изработен от поликарбонат с ръцете си, вместо поликарбонат често се използва стъкло, пластмаса или фибростъкло части.

Производство на душ коритото без

Монтаж на санитарен възел, без тава душ минава малко по-сложно, но на външен вид изглежда по-лесно. Основното, което да се направи - това е добре да се подготви етаж, който в резултат трябва да е капан, в който водата се влива в правилната посока. Припокриването е необходимо да се направи надеждна защита на хидроизолацията срещу изтичане.

Cabin етаж без палет се състои от слоеве, последователността, която е от съществено значение:

  • замазка на бетон;
  • ?? пяна с кран в тръба канал (не е по-тънък от 5 cm);
  • ?? хидроизолация;
  • ?? 4 cm слой от бетон;
  • ?? плочки.

Плочки за под душа не трябва да са хлъзгави. Ако я с малък наклон на канализацията, водата в кабината никога няма да стагнира.

Как да си направим душ

Инсталиране на душ тава единствената страна с мозайка

Врати импровизиран душ позволяват пълно разгръщане на въображението. Можете да използвате стените на фабрика конфигурацията на кабини, но можете да ги направите сами от керамични плочки, стъкло, пластмаса или фибростъкло. Инсталирайте врата по различни начини: това зависи от желаната прозрачност на листата на вратите и наличното пространство. Най-лесният начин за инсталиране на конвенционален завеса виси на кръгла или овална тръба. Дизайнерите твърдят, че стила на банята, можете просто и лесно да се промени дори веднъж седмично, ако просто замени завеса. Кабина без душ тава, направен със собствените си ръце, може да бъде дълго и надеждно.

Как да си направим душ
Хидроизолация на палет от тухли с ръцете си
Как да си направим душ
Изграждане на банята от тухли
Как да си направим душ
Монтаж на душ със собствените си ръце
Как да си направим душ
Душ тава в керемидите
Как да си направим душ
Изграждане на душ коритото, направена от тухла
Как да си направим душ
Инсталиране на душ тава единствената страна с мозайка
Как да си направим душ
Изграждане на банята със собствените си ръце
Как да си направим душ
Душ кабина със собствените си ръце
Как да си направим душ
Душ тава мозаечни собствените си ръце