Душ кабина с неговата ръце мивка, тиган, снимки, видео

В малките бани често душове. Това популярно в бани и страната къщи, сложете ги в банята, вместо на апартаменти и къщи, прави в допълнение - като най-добре. Но като пластмаса кабина не е твърде крехък. Душ кабина със собствените си ръце, все пак, и се нуждае от повече време, но по-надеждни.Как да си направим душ

Ако погледнете навън, има голяма разлика

Ако искате да направите себе си под душа, за да се спаси, първо се брои добре. Вие ще се нуждаят от добра хидроизолация, и най-вече - за басейни. Просто трябва да имате добър източване, която ще трябва да се повиши на пода, и това е - една прилична сума на решение с пластификатори, които увеличават водоотблъскващ агент. За да завършите, ще се нуждаят от добра подови плочки нехлъзгава повърхност или мозайка, и лепило (водоотблъскваща). Друга добра идея е да се направи подово отопление - на бетонния под и през зимата да бъде много неприятно. И все пак трябва да бъде на вратата, въпреки че можете да направите и на затвора. Вече значително количество. Има евтини варианти - прости душ кабини.

Ако трябва да се построят стени, дори и гипсокартон, а след това на икономиката няма да бъде точна. Мнозина казват, че разходите се къпят с ръцете си не по-малко, и че - като минимум. Но това, което е добро - можете да го точно както искате, такъв размер, колкото искате (или както се оказа) направи. Евтините цена самостоятелна единица душ само в случай, че има готов кът, който е ограден само една врата или завеса, но цената на изтичането на етаж и устройството няма да изчезне.

Начини за организиране на канала в банята

Въпреки появата е почти един и същ вид - фаянс и теракот в всяка врата, импровизирани душове имат изобилие от възможности за вътрешни устройства. Изберете наистина е от какво.

вида палети

Най-лесният и най-сигурният начин да се направи в душ водоустойчив етаж - готови да се сложи на палета. Тя може да бъде инсталирана на тухлите, или да се направи на базата на пеноблоковете. Под "готови тава" се отнася до два вида: акрил и емайл. Акрил е лек и не се пързаля, но пожълтяват с течение на времето. Емайлиран - не е лошо да се използва, но в мокро хлъзгави: необходимо е да се сложи гумена подложка. Плюс акрил във факта, че тя не е толкова студено - чувства.

Ако и двата варианта не са като, направи палет от тухли или армиран бетон, който след това фурнир плочки - нормално, подови настилки, или мозайки. Този капитал решение, но трудна за изпълнение. Ако решите да направите палет в банята плочки и живеят в една жилищна сграда, вие ще имате много добра многослоен хидроизолация: че няма проблеми със съседите от дъното и стените. Това не означава, че се извършва без хидроизолация в частна къща със собствените си ръце душ. Точно когато "nakosyachit" ще се влоши.

Как да си направим душ

Half-завършен душ тава, направена от тухла

Има още един вариант - Междувременно. Cook метал "чрез" с подходящи размери, е добре третира с антикорозионни материали. Разположен на подиум, изработен от тухли или пяна блокове (източване също така трябва), ако е необходимо, драпирани тухла навън, образувайки перваз или стъпка. вътре паста мозайка.

От тези възможности, и обикновено е избран. Няма абсолютно никакви видими тиган устройство и източване може да се направи в стената, но тогава цялата баня етаж е необходимо да се повиши нивото и форма на склона към канала.

Сега, за размера на душ кабини и тави по-специално:

 • 80 * 80 cm - тя е много малка, е трудно да се огъват дори слаб мъж, непрекъснато се блъсна в стената;
 • 90 * 90 cm - е малко по-добри, но все пак в близост;
 • 100 и повече см - това е нормално чувство, ние можем да седнем без никакви проблеми.

Ако искате комфорт - направи най-малко разминаване м от стена до стена, ако размерите са много ограничени, опитайте се да продължава да напусне най-малко 90 см.

организация за източване

На следващо място, трябва да изберете как да се отцеди ще се уреди. Две устройства: сифон и капан. Подвижните мостове по-скъпо, но това е обикновено по-малко височина и по-надеждни. Нейната резерв за безопасност, ще бъде достатъчно, за достоен живот, а е възможно да се излее бетона, и то обикновено е.

Как да си направим душ

Сифон по-евтино, но тава на устройството, ще трябва да се осигури за негов заместник. Просто го zamonolitit - не е добра идея, тъй като, ако има проблем с ремонта, за да стигнете до него трябва да се работи перфоратор. Резултатите, които представлявате. Тъй като използването на сифон, оставете одит пасаж, който се затваря една врата или малки люкове.

Как да си направим душ

Душ кабина със собствените си ръце: как да се направи вратата на инспекция

Във всеки случай, в канала, трябва да се ремонтира. Това означава, че горната част - на мрежата може да се сваля и почиства тръба въже. И така, това е възможно, водосточни тръби са положени така, че максималният ъгъл на въртене на канализацията е 45 °, но това е по-добре от 30 ° не правим.Сега по склоновете. Това води не застой в тръба, тръбата от стълбата на canalizations са определени с наклон не по-малко от 4-5%. Това означава, че един метър дължина денивелация 4-5 см Приблизително по същото скосяването трябва да има и секс :. Водата трябва да протече до точката на заустване.

Как да си направим душ тава

Как да си направим душ

Схема за монтаж трапни

Това означава, че преди началото на работата е необходимо да се постави по стълбата. Cup - точно. Но добре затегнете и го затворете, включете за източване на смачканите вестници или плат от вътрешната по време на работа и са предприели нищо. Дръжте решетка да се даде време за да го изпробвате.

от тухли

Когато устройството на тухла етаж на душ коритото трябва да е поне относително плоска. Ако има вече много големи различия, да ги приведе в аванс (направи груба замазка). Приложение източване устройство, тя се свърже с канала и след това стъпки, както следва:

 • Повърхностно хидроизолация основа. В най-простата си форма - битум, но миризмата на многото плаши. Можете да пропуснете марката с вода стъкло, хидрофобна импрегнация на циментова основа, хидроизолация на басейни. Какво е това дали ни харесва или да намерите повече в имотите, и след това да използвате. Най-добрият вариант, разбира се, - съставът на басейни. Тези състави са предназначени за вода с високо налягане, тъй като надежден. Малко по-лошо при тези обстоятелства - импрегниране на основата на бетон, но абсорбцията на вода е намалена значително. Promazyvayut често два или три пъти, за да се уверете, че не липсва нищо.

Как да си направим душ

Три пропуснати мастик асфалт

 • съвместно залепване стена хидроизолация лента. Минималната височина на подход на лентата на стената и пода. - 10 см Това е допълнителна защита на най-уязвимите места, където обикновено водата се просмуква в и под стаята.
 • Един слой от тухли. Използвайте само керамични дебел като силикат от водата бързо унищожени.

  Как да си направим душ

  Тухли положи на решение

 • Бетон замазка маяци. На този етап вече формира предпочитание към канала, но нивото трябва да е малко под нивото на канала: все още трябва да положи лепило за плочки. Обикновено разтворът се прибавя всяко вещество (добавка), които повишават вода репелентни свойства. Най-често срещаната - PVA и вода стъклото.
 • След установяване на бетон понякога отново покриване хидроизолация, но този път най-добре е да се използва на циментова основа: на база се вписва добре всяка керемида.

  Как да си направим душ

  След няколко дни, за бетониране пух хидроизолация на циментова основа (betonokontakt)

 • Влагозащитен лепило положи плочки.
 • Разтрийте чисти шевове хидрофобен паста.
 • Ако искате да направите в отоплението на душ етаж. добавя още два слоя. На тухла слой от хоросан се поставя чрез подравняване на основата. След като разтворът ще се възползват от това - отопление кабел мат или кабел (кабел на мрежата). Най-високо е пълна със специален съединение за подово отопление. Дебелината на слоя на кабела - най-малко 3 см, а не забравят да образуват отклонение на канала .. След установяване, можете да положи плочки (включва нагряване само месец след отливането, в противен случай ще отидат пукнатини).

  За да се покаже работи по-ефективно, то е възможно за един слой от разтвора върху тухлите, за да се постави нагревател, и по-специално екструдиран полистирол. Дебелината му - най-малко 3 см, могат да бъдат до 5 см в него поставят метална решетка със стъпка от 10-15 см в горната част на кабела за отопление или кабелна мат, а след това -. Solution.

  От стоманобетон

  При производството на палет ръката му душ на бетон кофраж трябва да бъдат събрани. Най-добре е да се използва дебел борд (не по-малко от 25 мм) или подстригване OSB, MDF (дебелина: 16 mm).

  Ако банята е бетонен под, покрит с плочки или мозайка, е желателно да се изолират. Правейки загряване или не - изборът е ваш, но на затопляне трябва да бъде 100%, в противен случай ще трябва да се излива гореща вода за дълго време "празен ход", за да се получи малко топло етаж или хвърлят ударен от дървена решетка. За бани решетка - реален вариант, но за постоянно ползване в дома или апартамент е малко вероятно.

  Така, последователността на слоевете е както следва:

  • фундамент хидроизолация. Всички добре: ние палто добре.
  • Определянето на размера на периметър хидрозащитното лентата.
  • Ако има нагревател, разположен по периметъра на затихване лента или друг слой на изолационни стени.
  • Полистирен посочено плътност не по-малко от 35 кг / м 3. Дебелината -. 5 см Стави оразмеряване подсилена лента.
  • Метална мрежа клетка 10 cm.
  • Излагат светофарите образуващи изтичане.

  Как да си направим душ

  Както радиофарове могат да се използват нарязани ленти от шперплат. Те се намали, като се отчита образуването на потока

 • Слоят от решението на половината от височината на пода. И затваря замазка с минимално количество вода, единственият начин, за да може да се разбърква, положи стегнат, пляскайки с мистрия. Издърпайте невъзможно - прекалено сух.
 • Втората половина трябва да бъдат определени с решение на нормалната последователност, за да може да приведе управлението му.
 • След 24 часа се отстраняват радиофарове триене следи разтвор. Малко по-късно - след определяне и втвърдяване - покрита повърхност хидроизолация, и след това се пристъпи към полагането на плочки.

  Ако един душ с ръцете си ще се изгради жилищна сграда, по-добре е да се добави още един слой на хидроизолация: почивка връзки слой на две части. Схематично, тогава всичко изглежда като на снимката по-долу.

  Как да си направим душ

  Замазка разделя на два слоя, и между тях хидроизолация

  Определяне на височината на пода

  Врати за душове

  Ако яслата е правоъгълна, всичко е решен повече или по-малко прост: правоъгълника може да се изключва и стъкло в работилницата. Тенти стъклени врати много, можете да изберете по-удобни за вашия случай. Само наредил вратите отиват с балдахини: те имат пробита дупка и най-добрия костюм.

  Стъклото е желателно да се вземат втвърди. Ако е счупена, а след това на малки парченца с тъпи ръбове, които трудно могат да се нарани. Но, най-вече, парчетата са оставени виси на филма. По-малко от тази чаша - това е скъпо. За да спестят пари, можете да поръчате по обичайния дебелина - 5-6 мм, и къщата, за да го поставите от двете страни на полимерен филм полупрозрачни на. Вие трябва да калайджия, но ефектът е почти същата като на закалено стъкло: парчетата ще бъдат на филма.

  Една точка: стъклото преди прилагането на филма се промива, след това обезмаслени. Дебелина на покритието върху мократа стъклото. По-лесно е да експулсира въздушни мехурчета, а дори и да се премести на филма за известно време можете.

  Ако стъклото на вратата не искате, но се нуждаят от прозрачна, можете да ги направи от поликарбонат, но не и клетъчен и лист. Ще трябва да намерят най-подходящия профил на мебели, тя направи рамка и рамката на уплътнител растение поликарбонат. За да се подсигурите, че е възможно и чрез болтове и шайби, за да се прикрепят.

  Един от начините да водоустойчива душ

  Друг вид хидроизолация