Душ кабина, изработен от поликарбонат с ръцете си в апартамента

Много изберат готови модели на душ кабини, но в някои случаи те са трудни за инсталиране на нестандартни размери бани. В този случай, единственият вариант - да се направи проста душ в апартамент с ръцете си, изработен от поликарбонат. За производството му ще изисква минимум време и пари.душ дизайн за апартаменти

Първата стъпка е да се анализира възможността за монтиране структура. Класическа душ състои от тава за събиране на вода, както и граница на пакет материал. Тъй като последното се препоръчва използването на поликарбонат, защото има достатъчно гъвкавост и може да се лекува в домашни условия. Най-добре е да използвате монолитна модел, тъй като поликарбонат се характеризира с несигурност.

Как да си направим душ

трябва да мислим такива моменти преди изчисляването и закупуване на материали:

 • Подход канализационните тръби и вода. Те трябва да се организира по-рано.
 • Изберете най-доброто място за душа. Обикновено, този ъгъл бани - по този начин можете да спестите материал и време да се изгради, защото се нуждаете само две стени.
 • Кабина размери. Определящият фактор е размерът на палета. Препоръчително е да се купуват готови. Стандартни размери - 90. * 70 170 * 90 cm е важно, че след монтаж структура влизане и излизане от нея е свободен.

За оптимизиране на разходите и сложността на работата препоръчва врати на панти. Но ако площта на банята е малка, тя е единствената опция - плъзгащи дизайн.

Как да си направим душ

Избор компонент

Основните изисквания към импровизираните душове са цялостност и надеждност. За да се гарантира първото условие е необходимо точно да се изчисли размерът на всички компоненти и наличието на печати в проекта. От тях се изисква да бъде инсталиран на периметъра на вратата. че не се препоръчва да се направи на покрива на кабината, по-лесно е да се осигури максимална височина на стените.

Как да си направим душ

Правила за изчисляване и схема на заграждението за душ, изработен от поликарбонат за апартамента:

 1. Въз основа на изчисления размер на палета периметър стени.
 2. Препоръчителна височина - 10-15 см по-ниско от нивото на тавана.
 3. За стабилността на конструкцията трябва да осигури твърда подкрепа рамка на пода и стените на баните.
 4. Ако използването на печати в областта на поликарбонатни съединения и профили не може да бъде - на ставите, третирани със специален уплътнител.


Като основа за схемата може да се рисунка на най-прост сериен модел. В бъдеще, то може да бъде адаптиран към специфичните монтажни и инсталационни условия.

поликарбонат

е препоръчително да се използва твърд поликарбонат всичко за банята. Той има по-добра механична якост и пластичност. За да се справят с възможност за използване на стандартни инструменти и размера на детайла не зависи от ширината на медена пита.

Как да си направим душ

Препоръчителни характеристики на поликарбонат за банята:

 • лист размери - 3.05 * 2.05 m;
 • Дебелината зависи от профила на размера на слот - от 8 до 10 mm със специфично тегло на 1 квадратни метра на от 1,5 до 1,7 кг;
 • цвят по заявка - от стандартния бял до уникални нюанси;
 • Може да се използва прозрачни или непрозрачни поликарбонатни листове.

Разходите за 1 m² монолитни поликарбонатни варира от 2600 до 3 200 рубли.

профилна система

Frame душ, изработен от надежден и здрав материал, който не се променя свойствата си под влияние на влага и температурни промени. Най-добрият вариант в този случай е алуминиев профил. Но също така е възможно да се използва аналог - метална поцинкована. Във втория случай, масата ще се увеличи строителството, но това ще намали разходите за нея.

Как да си направим душ

Профил система трябва да включва следните компоненти:

 • За монтаж на стена. Тя е с п-образни и са предназначени за твърдо закрепване към поддържащите структури.
 • Свързване п-тип. Създаден, за да се намесвам няколко листа поликарбонат и осигурите добро уплътнение.
 • Врата. Това е необходимо за инсталирането на аксесоари - контур или плъзгащи клипове.

Незадължително уплътнител за уплътняване на фуги. Средната цена на 1 MP Профил е 200 рубли, печат - 50 стр.

Отваряне на вратата на душ може да се извърши по два начина - мода или подхлъзване. На първо място е оптимален за големи бани, вторият се използва в затворено помещение баня. Важно е, че аксесоари подходящи за профилна система.

Как да си направим душ

В допълнение към цикъла (ролка) група трябва да придобие тези компоненти:

 • държачи за кърпи;
 • дръжка на врата;
 • санитарни устройства - миксер, маркуч и лейка.

При избора, е желателно да се вземат една малка част от поликарбонат и профил в сайта, за да се провери възможността за фиксиране.

Изграждане на душ

Преди началото на производствения процес е необходимо да се извършат повторна проверка на проектните чертежи. Според него, извършена компонентите на детайла. Изравнени всички размери, включително - място, където тя ще бъде инсталирана душ, изработен от поликарбонат.

Как да си направим душ

Как да инсталирате:

 1. Монтаж на палета. В долната част трябва да бъде място, където да се свърже с тръбата за канализация.
 2. Създаване на рамката. Първо прикрепен странични панели и след това междинно съединение.
 3. Действителните размери на отворите нарязани поликарбонат.
 4. Благодарение на своята гъвкавост, инсталацията се извършва, без пристрастия на ръководството. Предварително инсталирани печат.
 5. Производство на врати. Той трябва да бъде скелет, тъй като без него не е здраво затягане капаци ще бъдат осигурени.
 6. Свързване и тест структура водонепроницаемост.

Как да си направим душ

След това можете да работите с душ кабината, изработен от поликарбонат. В случай на загуба на херметичност на "проблемните" области препоръчва да бъдат запечатани.