Дървена беседка в страната със собствените си ръце

Когато сте в страната на техния собствен парцел човек се стреми, доколкото е възможно, да бъде открито. Постоянно да бъде не много удобни и на открито. Е, можете да прекарват времето си в светлината на обществени съоръжения, които са на дървената беседка. Изграждането на такава структура по себе си, без участието на специалисти - задача, е възможно за всеки мъж.Избор на дървесината като строителен материал за беседката дължи на няколко фактора:

 1. достъпност и ниска цена;
 2. ниско специфично тегло;
 3. достатъчна здравина;
 4. Устойчивост на съответната обработка.

Дървени беседки с ръцете си

Павилиони от дърво могат да бъдат поръчани и специализирани фирми с доставка и монтаж. Въпреки това, цената на такива съоръжения е поне два пъти цената на самостоятелно строителство.

Търсите дизайн беседки, наблюдателен човек може лесно да стигне до заключението, че слабото място в тях е по-ниска поддържаща част. Тук има почти постоянен контакт със земята, а оттам е възможно проникване на влага в дървесината. С течение на времето това може да доведе до унищожаването на носещата конструкция. Това може да се избегне само чрез осигуряване на надеждна хидроизолация или материали, които не са изложени на вода.

Дървени беседки с ръцете си

Планиране и подготовка за строителство

Дървени перголи със собствените си ръце, построена през няколко етапа, и трябва да започва с планиране. По време на изпълнението на комплекс от подготвителните мерки, необходими за:

 1. да се разработи техническо задание, с други думи, определени с местоположението на беседката на земята и нейните геометричните размери;
 2. Въз основа на тези данни е идеен проект, най-малкото, че е необходимо да се направи структурата и някои важни подробности за строителството;
 3. оценка и планиране на предстоящата доставка на материали;
 4. да предостави материална и техническа база за ремонтно-строителни работи: инструменти, предпазни средства и други подобни.

Втората фаза на този план може да бъде премахната, ако базата да вземе готовия проект с чертежи и изчисления. За да се отговори на въпроса как да се изгради беседка с ръцете си трябва да се чете внимателно със стъпки, предложени в тази статия. Особено внимание трябва да се обърне на полагане на основание и инсталиране на носещата конструкция.

Вижте също: Как да си направим беседка, изработен от метал с ръцете си

Дървени беседки с ръцете си

Строителни материали и инструменти

Дървена беседка построена със собствените си ръце, за кратко време, ако процесът е снабден с всичко необходимо. За размер вал на 3 х 3 m ние изисква материали, както е посочено: 1. азбест или стоманена тръба с диаметър 100 mm и 4000 mm в дължина;
 2. бор дървен материал сечение 50 х 100 mm дължина 4500 мм - 17 парчета;
 3. Дъски ненарязващи (Дърва) 0.45 кубически метър;
 4. шисти или Ондулин - 12 листа;
 5. цимент клас 400 или 500;
 6. тухла, чакъл, пясък.

Предложеният списък може да се коригира в зависимост от възможностите на вътрешния край.

Разделяне тампон и база раздела

Всички проекти включват беседки маркер повишени над базовата повърхност на земята. Избраното място почистени от отломки и растителност, маркират квадратна площ със страна 3 метра. В ъгловите точки копае яма с диаметър от 0,3-0,4 м и дълбочина от 0,5-0,6 м. Те определят отвесните стойки и фиксирайте в това положение.

Дървени беседки с ръцете си

пясък-циментова смес запълване дупка се смесва с чакъл. В тази позиция, оставяйки подкрепа за 2-3 дни, докато бетонът е изсъхнал. Между колоните премахване чим и да ширина на жлеба на 30 см, тя се изсипва дебелина пясък възглавница на 15-20 см. Тя трябва да бъде добре уплътнена и навлажнена. Първи зидария тухлени основи: извършват в два реда височина на стената от около 30 см между стълбовете.

Pergola да даде на тази кота не загрява малко вода, когато вали. В резултат на кутията заспя пясък, внимателно ръчкам и да бетонния под на нивото на горния ръб на Ограждащите зидове. Базата е готова, можете да преминете към оборудването и на покрива.

Подреждане на огради и покривни работи

Беседка от дърво ще бъде удобна и спокойна, ако са добре оборудвани. Фехтовка на нашата структура се състои от височина балюстрада от 0,8-0,9 м над нивото на пода. Тя е изработена от третираната дървесина с опорите на материал през всяко пространство на 0.75 m. За закрепване на парапета на длъжностите определят разделители. Тази къса сегменти болтове към стълбовете посредством вертикални щифтове M8 с гайки и шайби.

Вижте също: Градински мебели от профилна тръба да даде свои ръце

Дървени беседки с ръцете си

Дървени перголи могат да имат покрив, изработен от различни материали, за да се улесни изграждането се предлага да се използват Ондулин. Покрив - бедра с две диагонални греди за подпомагане. Те разчитат на опорните стълбове и греди дават необходимите устойчивост на системата. Монтаж на покрива започна с полагане на две греди подкрепа успоредни една на друга, за да подобрят своите две дъски са свързани, за да образуват ъгъл.

Дървени беседки с ръцете си

Сега беседка за градина е под формата на открит скелет. Първи инсталиране диагонални греди в точката на пресичане, които се монтират на вертикалната подкрепа за гредите. Те се поддържат в единия край на горната точка на подпора, а други са прикрепени към поддържащите греди. Допълнителни ферми - три от всяка страна са поставени на равни интервали.

Дървени беседки с ръцете си

На тях постави солидна етаж направен от дъски, което от своя страна е покрита с филм Gidrobarer. Завършва покривни работи - поставяне и фиксиране Ondulina. Започнете от самото долния ред, всяка следваща подреждане подредени с припокриване най-малко 10 см. Това ще се избегне появата на утаяване. Листовете се заковани към основата със специални пирони декоративна глава.

Дървени беседки с ръцете си

Нещо като това изглежда като подробен отговор на въпроса: как да се изгради беседка с ръцете си? Описани операции, които не са сложни, и да си позволят всеки човек, който има най-малко минимални умения на строителни работи.